29 Οκτωβρίου 2011

Η κολοσσιαία απάτη που ονομάζεται EFSF


EFSF: Κλοπή και απάτη σε γιγαντιαία κλίμακα.
Αυτές τις μέρες βλέπουμε όλους τους πολιτικάντηδες της Ευρώπης να πανηγυρίζουν περιχαρείς πως διέσωσαν το ευρώ και την Ένωση από τα νύχια της κακιάς Ελλάδας. Στην πραγματικότητα, όλη αυτή η ιστορία είναι μια ακόμα απάτη γιγαντιαίων διαστάσεων. Είναι μια νέα πυραμίδα Ponzi, η οποία έχει σκοπό να υφαρπάξει τα τελευταία απομεινάρια του εθνικού πλούτου των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Για να χρησιμοποιήσουμε το προσφιλές παράδειγμα του πρωθυπουργού μας, το μόνο που κάνουν μ' αυτή την ιστορία είναι σαν το πλήρωμα του Τιτανικού να άρχισε να μετακινεί τα έπιπλα αμέσως μόλις έμαθε πως έγινε η σύγκρουση με το παγόβουνο: Γιγαντιαία ποσά θα μετακινηθούν ανάμεσα σε ισολογισμούς τραπεζών, κρατών, της ΕΚΤ και ξανά κρατών. Ποσά τα οποία αφορούν πλαστό χρήμα που θα γεννηθεί από τον κοπανιστό αέρα, αλλά θα έχει μια πραγματική επίπτωση: Στιγμιαίο πλουτισμό των τραπεζών και στη συνέχεια υπερπληθωρισμό πέρα από κάθε έλεγχο.

Το σχέδιο που ακούμε για το EFSF περιλαμβάνει ένα ποσό 140 δις που κατόπιν θα "μοχλευθεί" στο 1 τρις, το οποίο με τη σειρά του θα φτάσει στα 5 τρις. Ως εγγύηση θα δοθούν τα γερμανικά συνταξιοδοτικά ταμεία, τα οποία πιθανώς θα χάσουν τα λεφτά τους όπως και τα δικά μας. Το αρχικό ποσό θα δοθεί στην Ευρώπη υπό μορφή δανείου από το (μέχρι πρότινος χρεωκοπημένο) ΔΝΤ με πρόφαση "να στηριχτεί  το κούρεμα 50% του ελληνικού χρέους".

Ας σταθούμε για ένα λεπτό στο τι αποτελεί κούρεμα, ποιανού χρέους. Το ποσό του κουρέματος του ελληνικού χρέους θα είναι 100 δις συνολικά, όπως μας λένε. Αλλά το ελληνικό χρέος είναι πάνω από 360 δις αυτή τη στιγμή. Με άλλα λόγια, το 50% δεν είναι επί του συνόλου, αλλά μόνο στο κομμάτι εκείνο που κατέχουν οι "ιδιώτες". Οι υπόλοιποι κάτοχοι ελληνικού χρέους, δηλαδή η ΕΚΤ και οι ευρωπαϊκές χώρες, όχι μόνο δεν θα κουρέψουν τις απαιτήσεις τους στο ελληνικό χρέος, το οποίο απέκτησαν αγοράζοντάς το από άλλους (δευτερογενής αγορά) στο 1/3 της αρχικής του αξίας, αλλά απαιτούν βάσει της συμφωνίας να αποπληρωθεί στο σύνολο της ονομαστικής του αξίας! Κοινώς, ο Τρισέ, η ΕΚΤ και οι "εταίροι" μας θέλουν να βγάλουν το κατιτίς τους, δηλαδή μερικές εκατοντάδες ψωροδισεκατομμύρια, για τον κόπο τους! Το χρέος όμως στην πραγματικότητα δεν έχει κουρευτεί, αλλά υφίσταται ακόμα και σε έξι μήνες θα βρισκόμαστε στο ίδιο επίπεδο με τώρα!

Αν λοιπόν πιστεύετε πως πρόκειται για κούρεμα 50%, όπως ισχυρίζονται τα ΜΜΕ, περιμένετε να δείτε αν θα δημιουργηθεί πιστωτικό γεγονός από αυτό. Υποτίθεται πως οποιοδήποτε κούρεμα πάνω από 30% θεωρείται πιστωτικό γεγονός, δηλαδή χρεωστάσιο. Κι όμως, τίποτε απ' όλα αυτά δεν έχει γίνει και ούτε οι κάτοχοι των σχετικών CDS δεν απαιτούν να κηρυχθεί επίσημη χρεωκοπία για την Ελλάδα. Γιατί όλοι ξέρουν πως δεν πρόκειται για κούρεμα, αλλά για τροφοδότηση του υπάρχοντος χρέους με περισσότερο χρέος! Είναι σα να ρίχνουν βενζίνη στη φωτιά για να τη "σβήσουν" και όταν έλθει η ώρα να πληρώσει η ασφαλιστική (CDS), της λένε πως έκαναν τα πάντα αλλά ήταν αδύνατο να τη σβήσουν (φυσικά ενώ θα έχουν τσεπώσει και τα μετρητά από το καρβουνιασμένο συρτάρι)!

Αυτή όμως η απάτη δεν σταματάει εδώ. Έχει και συνέχεια, καθώς το ποσό που θα προκύψει από τη μόχλευση στο EFSF, θα δοθεί ως δώρο στις ευρωπαϊκές τράπεζες υπό τη μορφή συνεχών νέων δανείων από το ΔΝΤ και τις επενδυτικές τράπεζες, π.χ. Deutsche Bank και Goldman Sachs. Αν κρίνουμε από το πρόσφατο παρελθόν, οι ευρωπαϊκές τράπεζες ούτε αυτή τη φορά θα πληρώσουν τα δάνεια αυτά, καθώς κάποια στιγμή θα "κοινωνικοποιηθούν", θα μετακυλήσουν δηλαδή στους Ευρωπαίους φορολογούμενους μέσω των επιμέρους κρατικών προϋπολογισμών, στους οποίους θα καταλήξουν. Κοινώς η πορεία του χρέους, δηλαδή των τοκοχρεωλυσίων θα είναι για μια ακόμη φορά η εξής: ΔΝΤ και επενδυτικές τράπεζες >> εμπορικές τράπεζες >> κρατικοί προϋπολογισμοί >> φορολογούμενοι.

Το EFSF είναι μια κολοσσιαία απάτη που χρησιμοποιεί το γεγονός της ελληνικής κρίσης χρέους για να επιτρέψει στους ημέτερους του χρηματοπιστωτικού συστήματος και στις τράπεζες να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο. Τα μόνα χρήματα που ίσως έχουν κάποια σχέση με την πραγματικότητα είναι τα αρχικά 140 δις. Τα υπόλοιπα θα "μοχλευθούν", δηλαδή θα δημιουργηθούν από παράγωγα - με άλλα λόγια από συμβόλαια πάνω στο αρχικό ποσό.

Όταν ακούμε την λέξη "παράγωγα" σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο.
Στην πραγματικότητα, είναι οι αντικατοπτρισμοί του αρχικού
ποσού των επενδύσεων, με τους οποίους οι "ειδικοί"
επενδύουν ξανά και ξανά το ίδιο ποσό!
Θα χρησιμοποιήσουμε ένα παράδειγμα για να γίνει κατανοητό αυτό που λέμε εδώ: Πάρτε ένα χαρτονόμισμα των 5 ευρώ και πηγαίνετε σ' ένα μαγαζί που πουλάει καθρέφτες. Θα δείτε το νόμισμά σας να πολλαπλασιάζεται χιλιάδες φορές! Αυτό είναι τα παράγωγα: Οι αντανακλάσεις του αρχικού χαρτονομίσματος. Πρόκειται για πονταρίσματα τα οποία γίνονται ξανά και ξανά με το ίδιο χρήμα! Η πραγματική αξία των παραγώγων είναι στην ουσία μηδέν!

Πάρτε επίσης τα CDS τα οποία ακούμε πως είναι ασφαλιστικά προϊόντα υποτίθεται, αλλά δεν είναι τίποτε άλλο από απλά παράγωγα με άλλο όνομα. Τα ασφαλιστικά προϊόντα πρέπει να έχουν πραγματικές αξίες ως εγγύηση για να είναι πραγματικά ασφαλιστήρια. Τα CDS που στην ουσία ασφαλίζουν παράγωγα και ομόλογα δεν έχουν εγγυήσεις, πέρα από τα ίδια τα παράγωγα και τα ομόλογα, δηλαδή τα χρεώγραφα. Αυτά τα συμβόλαια (παράγωγα) πάνω στα συμβόλαια, στην ουσία εκπροσωπούν αέρα κοπανιστό και είναι ένας ευφάνταστος τρόπος να δημιουργηθεί μια φούσκα, δηλαδή μια πυραμίδα Ponzi.

Μ' αυτά τα δύο κόλπα σκοπεύουν λοιπόν να "μοχλεύσουν" τα αρχικά χρήματα του EFSF, το οποίο μάλιστα θα βαφτίσουν και ασφαλιστικό ταμείο! Στην πραγματικότητα, αναρωτιέμαι αν υπάρχει έστω και ένα ευρώ από τα χρήματα που θα δώσει τόσο πλουσιοπάροχα υπό μορφή εγγυήσεων και υποσχετικών πληρωμών στις τράπεζες ή αν όλα είναι βασισμένα σε φούσκες και παράγωγα. Είναι μια οικονομική και πολιτική τραγωδία που ναι μεν βασίζεται σε επίπλαστα χρήματα, αλλά οι συνέπειες της θα είναι και πραγματικές και δραματικές.

Γινόμαστε για μια ακόμη φορά μάρτυρες μιας γιγαντιαίας απάτης, μιας ακόμα πυραμίδας Ponzi που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Ο μόνος λόγος που κανείς δεν τη σταματάει είναι πως τα κράτη και οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών είναι στο κόλπο. Ο στόχος αυτής της απάτης είναι να μετακυλήσει το τελικό χρέος των 5 τρις στους λαούς της Ευρώπης και να πλουτίσει (να "ανακεφαλαιοποιήσει") τις τράπεζες. Και όσοι επιμένουν πως οι τράπεζες πρέπει να επιβιώσουν πάση θυσία, έστω και σε βάρος των κοινωνιών, στην ουσία διακηρύσσουν πως ο ξενιστής πρέπει να πεθάνει για να επιβιώσει το παράσιτο. Οι τράπεζες δεν αποτελούν οντότητες εκτός κοινωνίας, αλλά εργαλεία των κοινωνιών. Όταν το σφυρί σηκώσει μπαϊράκι και χτυπάει το αφεντικό του στο κεφάλι, για να το υποδουλώσει, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καθόλου, μα καθόλου καλά.

Η ένδοξη ηγέτιδα Φυρερίν Μέρκελ: Η αντιτραπεζική
της ρητορεία είναι απλά στάχτη στα μάτια των Γερμανών,
καθώς έρχεται και η δική τους ώρα να υποστούν
υφαρπαγή εθνικού πλούτου και πιθανώς εθνικής
ανεξαρτησίας ανάλογη με αυτή της Ελλάδας...
Είμαι επίσης σίγουρος πως οι ένδοξοι ηγέτες της Ευρώπης πιστεύουν πως δεν υπάρχει εναλλακτική πορεία. Η παρούσα πορεία πάντως που επιβάλλουν είναι προς την κατεύθυνση της καταστροφής, προς την αποπληθωριστική συντριβή της οικονομίας (βλέπε Ελλάδα),  όπου το χρήμα εξαφανίζεται από την αγορά. Πλημυρίζοντας τις τράπεζες με εικονικό χρήμα, πιστεύουν πως θα οδηγήσουν τα πράγματα προς την αντίθετη κατεύθυνση: Προς μια συνεχή ανάπτυξη για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και μια συνέχιση του status quo. Φυσικά, αυτό που δεν υπολογίζουν είναι πως το χρήμα θα χάσει την αξία του σε τέτοιο βαθμό που δεν θα αξίζει ούτε το χαρτί πάνω στο οποίο τυπώνεται. Αυτό ονομάζεται υπερπληθωρισμός και αποτελεί το άλλο άκρο της οικονομικής καταστροφής. Μετά το δωράκι των 5 τρις στις τράπεζες, εκεί ακριβώς είναι το μέρος στο οποίο οδεύουμε. Ας μην ξεχνάμε πως τα λεφτά αυτά δεν κυκλοφορούν σε καμία αγορά ούτε δίνονται μέσω προγραμμάτων στήριξης, αλλά προσφέρονται στις τράπεζες, οι οποίες κάθονται πάνω τους και τα κλωσσάνε! Πόσο μάλλον που τώρα θα τα μετατρέψουν σε κινεζικά γουάν (γνωρίζοντας πως το ευρώ δεν θα αξίζει μία σε λίγους μήνες) και κλειδώνοντάς τα σε λογαριασμούς συναλλαγματικών διαθεσίμων!

Παράλληλα, το σύστημα της αρπαγής πιστεύει πως ήλθε η ώρα να επεκτείνουν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης ό,τι έκαναν στην Ελλάδα. Ήλθε δηλαδή η σειρά και των υπολοίπων χωρών να βρεθούν χρεωκοπημένες, με το σύνολο του πλούτου τους να φεύγει προς το τραπεζικό σύστημα και τη Γερμανία. Είναι προφανές ώς τώρα πως παρ’ όλες τις αντιτραπεζικές φανφάρες της Μέρκελ, στην πραγματικότητα αυτή και  τα ευρωλαμόγια δουλεύουν σε συνεργασία με τις τράπεζες για να κερδίσουν και αμύθητα ποσά και για να επιβάλουν μια Νέα Τάξη Πραγμάτων με τους ίδιους ως αρχηγούς ή έστω ως υψηλόβαθμους υπάλληλους.

Μπαίνουμε πλέον σε μια πολύ σκοτεινή εποχή για την Ευρώπη. Τα πρώτα δείγματα αυτού που έρχεται τα είδαμε στη Θεσσαλονίκη. Σαφώς όμως η πολιτικές ηγεσίες και οι ελίτ  κωφεύουν και εθελοτυφλούν μπροστά σ' αυτά τα σημάδια, καθώς έχουν τυφλωθεί από τον πυρετό του χρυσού. Άντε όμως να μαζευτεί ο όχλος όλων των "κορόιδων", στων οποίων τις πλάτες κερδοσκοπούν αναίσχυντα οι τράπεζες και οι πολιτικοί στην Ευρώπη...