9 Οκτωβρίου 2011

Οι Αντίποδες και η πολιτιστική ανατροπή

Δείτε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση:



Οδηγίες: Πατήστε στα βελάκια ή πάνω στην παρουσίαση για να συνεχίσετε.
Dmitry Orlov
Ο Dmitry Orlov (γ.1962) είναι μηχανικός και συγγραφέας σε θέματα "πιθανής οικονομικής, οικολογικής και πολιτικής παρακμής και κατάρρευσης των Ηνωμένων Πολιτειών", κάτι που ο ίδιος ονομάζει "μόνιμη κρίση". Ο Orlov πιστεύει πως η κατάρρευση θα είναι το αποτέλεσμα τεράστιων στρατιωτικών προϋπολογισμών, κρατικών ελλειμμάτων, ενός αδιάφορου πολιτικού συστήματος και μειούμενης παραγωγής πετρελαίου.
Γεννήθηκε στο Λένινγκραντ (τώρα Αγία Πετρούπολη) και μετακόμισε στις ΗΠΑ στην ηλικία των 12. Έχει πτυχίο BS σε Computer Engineering και MA στον τομέα των Applied Linguistics. Υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας στην κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης κατά τη διάρκεια εκτεταμένων επισκέψεών του στον τόπο καταγωγής του μεταξύ του τέλους της δεκαετίας του 1980 έως και των μέσων της δεκαετίας του 1990.
Το 2005 και το 2006 ο Orlov έγραψε κάποια ενδιαφέροντα άρθρα στα οποία συγκρίνει την ετοιμότητα για κατάρρευση μεταξύ των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ένωσης. Τα άρθρα δημοσιεύθηκαν σε διάφορες ιστοσελίδες. Μεταξύ άλλων δημοσίευσε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο "Closing the 'Collapse Gap': the USSR was better prepared for collapse than the US", (Κλείνοντας το χάσμα της κατάρρευσης: Η ΕΣΣΔ ήταν καλύτερα προετοιμασμένη για την κατάρρευση από τις ΗΠΑ), το οποίο υπήρξε πολύ δημοφιλές στο EnergyBulletin.Net.
Το 2006, ο Orlov δημοσίευσε το μανιφέστο του στο Ίντερνετ, με τον τίτλο "The New Age of Sail" (Η νέα εποχή του ιστίου) το οποίο έκανε αίσθηση. Η μεγάλη του επιτυχία όμως υπήρξε το βιβλίο που εξέδωσε το 2008 με τον τίτλο Reinventing Collapse (Επανεφευρίσκοντας την κατάρρευση), που έγινε και best seller.
Σήμερα, o Orlov συνεχίζει να γράφει τακτικά στο ιστολόγιο "Club Orlov" που διατηρεί και στην δημοφιλή ιστοσελίδα EnergyBulletin.Net., ενώ δίνει κατά διαστήματα διαλέξεις.
 ~ από τη Wikipedia, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια