5 Οκτωβρίου 2011

Ο Ρέσλερ και η "ελεγχόμενη" χρεωκοπία της Ελλάδας


인생도 엉망 !!!!!! (Κορεάτικα για Μπαντζαααααάι!!!!!!)

Μας έρχεται μεθαύριο ένας ξεχωριστός μουσαφίρης. Ο χερ Φίλιπ Ρέσλερ, ο κορεατικής καταγωγής υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Στον τέλεια τετραγωνισμένο χαρτοφύλακά του χωράει ακριβώς ένα σχέδιο "ελεγχόμενης" χρεωκοπίας για τη νέα αποικία της δοξασμένης χώρας του και μερικά απαραίτητα χαρτιά παραπάνω.

Στάθης ®
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ", παραδίπλα από το σχέδιο ελεγχόμενης πτώχευσης ο Ρέσλερ φέρνει και ένα γλυκάκι, ένα μίνι Σχέδιο Μάρσαλ (που μάλλον θα πρέπει να το αποκαλούμε Σχέδιο Ρέσλερ, καθώς ο Μάρσαλ δεν έχει καμία σχέση μ' αυτό). Το μεγαλόπνοο Σχέδιο Ρέσλερ έχει στόχο "την ανάπτυξη και ισχυροποίηση της ελληνικής οικονομίας". Φυσικά το εξώφυλλο του σχεδίου αυτού θα έχει χρώμα πράσινο για δύο βασικούς λόγους: Πρώτον, για να τιμήσει τους ντόπιους συνεργάτες του, που το κόμμα τους σε λίγες μέρες θ' αλλάξει το λογότυπό του σε έναν πράσινο γοτθικό αετό, και δεύτερον, επειδή το σχέδιο θα έχει ζωγραφισμένα απέξω μερικά πράσινα άλογα που καλπάζουν και συμβολίζουν την πράσινη ανάπτυξη που μας περιμένει.

Όπως μας αναφέρει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία: 
"Σύμφωνα με το δημοσίευμα... το σχέδιο του Ρέσλερ θα ενταχθεί στο Μόνιμο Μηχανισμό Αντιμετώπισης Κρίσεων (ESM), σε περίπτωση που η χώρα μας δεν καταφέρει να εξυπηρετήσει το χρέος της.
 Το σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας προβλέπει τον περιορισμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Τη διαδικασία προς τη χρεοκοπία θα ελέγχει ανεξάρτητο σώμα που θα εποπτεύει και τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της (σημείωση: Ανεξάρτητο σώμα από γερμανούς και ευρωπαίους τραπεζίτες. Την "Σπασμένη Κανάτα" του Φον Κλάιστ την ξέρετε; Την κωμωδία που ο δικαστής Άνταμ δικάζει ...τον εαυτό του;) Ο Μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης θα δίνει δάνεια σε προβληματικές χώρες μόνον αν συμμετέχουν σε υψηλό επίπεδο οι πιστωτές."
"Εμμμ... Σε 5΄ υπογράφουμε την παράδοση της εθνικής
κυριαρχίας της Ελλάδας στη Γερμανία, Βαγγέλη.
Εμμμ... Πρέπει να βιαστούμε! Εμμμ... Η παγκόσμια
διακυβέρνηση δεν μπορεί να περιμένει... Εμμμ..."
Το μοναδικό ερώτημα που έχω είναι το εξής: Αυτό το βδέλυγμα θα το υπογράψει ο Παπανδρέου, ο Βενιζέλος ή και οι δύο μαζί; Θα είναι ενδιαφέρον να γνωρίζουμε ποιος "Έλληνας" αξιωματούχος θα υπογράψει ανοιχτά τη μεταβίβαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στους Γερμανούς και στις τράπεζες! Θα είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε αν πραγματικά πιστεύουν μέσα τους πως αυτή η "συμφωνία" θα έχει μέλλον ή αν η κυβέρνηση ή το πολιτικό σύστημα πιστεύει πως έχει την ελάχιστη νομιμοποίηση να το κάνει αυτό. Και αν το πολιτικό προσωπικό θα έχει πολύ μέλλον μετά από αυτό, φυσικά.

Επίσης, θα ήθελα κάποιος να μου λύσει την απορία: Ποιά απειλή θα σκαρφιστούν πάλι και σε ποιόν εκβιασμό θα προβούν για να μας πείσουν να το κάνουμε, να παραδώσουμε δηλαδή την εθνική κυριαρχία και το μέλλον των παιδιών μας; Πως αν δεν το κάνουμε... θα χρεωκοπήσει η χώρα μας; Μα, με σχέδιο χρεωκοπίας δεν έρχεται ο φίλτατος Γερμανός υπουργός; Με ένα σχέδιο που θα λέει πώς θα δανειστούμε κι άλλο ένα από την Deutche Bank για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις, καθώς όσα έσοδα έχει το δημόσια θα πάνε κατευθείαν στο εξωτερικό;

Είναι προφανές πως η Γερμανία τρέχει να προλάβει να αρπάξει ό,τι μπορεί, πριν τα πράγματα φτάσουν στα άκρα. Επίσης, είναι προφανές πως ούτε και η ίδια δεν πιστεύει πως θα προλάβει να εφαρμόσει τα μεγαλειώδη σχέδια της για στρατόπεδα εργασίας, κατοχική διοίκηση με Γκαουλάιτερ, νέα αρπαγή του ελληνικού εθνικού πλούτου και μια εκ των πραγμάτων αποικιοποίηση της Ελλάδας. Γι' αυτό τον λόγο, προσπαθεί να βάλει τη χώρα μας σε μια λεόντεια συμφωνία, η οποία θα της παραδίδει και την εθνική κυριαρχία της χώρας!

Η γριά ξεδοντιάρα Ευρώπη αυτή τη στιγμή κρατιέται μόνο με ψέματα, ευσεβείς πόθους και μπόλικη κολλητική ταινία. Ήδη έχουν εμφανιστεί οι πρώτες ρωγμές και απ' ό,τι φαίνεται η πτώση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι τόσο δραματική που θα θυμίζει τουλάχιστον την κατάρρευση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Η επόμενη περίοδος θα είναι ιδιαίτερα εκρηκτική και η ιστορική ευθύνη γι' αυτή θα βαραίνει όλους αυτούς τους πανικόβλητους γελοίους τύπους που μας κυβερνούν σήμερα, οι οποίοι φρόντισαν να καταστρέψουν τα πάντα πριν το χρηματοπιστωτικό τους σύστημα καταρρεύσει για πάντα.