30 Ιουνίου 2011

Η επόμενη Lehman Bros δεν θα είναι η Ελλάδα, αλλά η JP Morgan

O Max Keiser προειδοποιεί:

Total net derivative exposure rated below BBB on JP Morgan’s $90,000,000,000,000 ($90 trillion) books currently stands at 35.4% – MUCH WORSE than Bear Stearns and Lehman‘s derivative portfolio just prior to their CRASH. JPM’s IMPLOSION will be 1000 X’s bigger than Enron!
Μετάφραση: Το συνολικό ποσοστό των παραγώγων της JP Morgan, συνολικής αξίας $90.000.000.000.000 (90 τρις δολάρια), τα οποία είναι αξιολογημένα ως ΒΒΒ ή χειρότερα, είναι 35,4% - ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ από το χαρτοφυλάκιο της Bear Stearns και της Lehman Brothers, λίγο πριν την ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ τους. Αν καταρρεύσει η JPM, θα είναι 1000 φορές χειρότερο από την Enron!

Η JP Morgan αποτελεί την πιο αξιοσέβαστη τράπεζα στις ΗΠΑ. Κατά την κρίση της κατάρρευσης της Lehman Brothers, η τράπεζα υπέστη ζημίες και ήλθε αντιμέτωπη με τη χρεοκωπία της. Αμέσως κλήθηκε η αμερικάνικη κυβέρνηση για να διασώσει τη JP Morgan και το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα "κοινωνικοποιώντας" τις ζημίες της στους πολίτες των ΗΠΑ, της ΕΕ και της Ιαπωνίας.

Δείτε ένα πολύ ενδιαφέρον γράφημα που μας δείχνει ότι στην κατοχή της διαθέτει παράγωγα αξίας $90 τρις. Αυτό σημαίνει πως στην κατοχή της η JP Morgan Chase διαθέτει παράγωγα 6 φορές περισσότερα από το ΑΕΠ των ΗΠΑ και της ΕΕ, και αξίας $21 τρις πλέον από το σύνολο του πλούτου της παγκόσμιας οικονομίας, όπως αυτά αποτυπώθηκαν με στοιχεία του 2008!!! (Αυτό σημαίνει πως η αξία των παραγώγων της JPM είναι κατά πολύ μεγαλύτερη και φουσκωμένη από το "δοχείο" που την περιέχει.)


Το τρομερό όμως δεν είναι μόνο η ποσότητα των παραγώγων που έχει στα χέρια της η "Οικονομική Δημοκρατία της JP Morgan". Το πρόβλημα είναι η ποιότητα των παραγώγων που διαθέτει, καθώς θυμίζει έντονα το πορτοφόλιο της Bear Stearns και της Lehman λίγο πριν την κατάρρευσή τους.

Τα παράγωγα τα οποία διαθέτει η συγκεκριμένη τράπεζα και χαρακτηρίζονται με έκθεση κινδύνου κάτω του BBB ή λιγότερο, αποτελεί το 35,4% του συνόλου, ενώ το ίδιο ποσοστό ήταν 17,0% για την Bear Stearns τον Φεβρουάριο 2008 και 9,2% για την Lehman, τον Μάιο του 2008.
Το σύνολο των "επικίνδυνων" παραγώγων που διαθέτει η JPM έχουν συνολική αξία το αστρονομικό ποσό των $31,860.000.000.000 ($31,86 τρις). Από τον πίνακα παραπάνω βλέπουμε πως αυτό αποτελεί το 42% του παγκόσμιου πλούτου (ΑΕΠ) και υπερβαίνει το ΑΕΠ της ΕΕ, των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας μαζί!!! Τα δε περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας είναι μόλις $ 2,02 τρις.


Καθώς οι κυβερνήσεις έχουν αποφασίσει να διασώζουν τις τράπεζες κάθε φορά πριν καταρρεύσουν, πιθανώς η κατάσταση της JP Morgan να μας δείχνει τους λόγους της επιδρομής των τραπεζών στις κοινωνίες και την "κοινωνικοποίηση" των ζημιών τους. Το πρόβλημα είναι πως, όπως πάει, για την διάσωση του διαλυμένου χρηματοπιστωτικού συστήματος, το σύνολο των οικονομιών του κόσμου κινδυνεύουν να πέσουν στο επίπεδο της Ελλάδας. Δηλαδή να τις ξεζουμίζουν για να γλιτώσει η JP Morgan, η Goldman Sachs, η Rothschild, η Wells Fargo, η Deutsche Bank, BNP Parisbas, η Barklays, η HSBC, η UBS, η Credit Agricole, η  και η Royal Bank of Scotland.

Οι κακές επενδύσεις της JP Morgan Chase (βλέπε εξαγορά της WaMu) έχουν χειροτερεύσει τα πράγματα. Καθώς η χώρα μας ήδη έχει μπει στη "νέα τάξη πραγμάτων", είναι ενδιαφέρον να κάνουμε την αναγωγή πως αυτό περιμένει σίγουρα όλες τις χώρες της Ευρώπης και του κόσμου. Ήδη οι ΗΠΑ κινδυνεύουν από χρεωκοπία!!!

Συνεπώς αγαπητοί Ευρωπαίοι: Η Ελλάδα δεν είναι η επόμενη Lehman Brothers, όπως μας λέτε. Η JP Morgan είναι η επόμενη Lehman Brothers!


Πηγή: http://goo.gl/kN6vK