22 Ιουνίου 2011

Ο πυρηνικός εφιάλτης συνεχίζεται...

Μήπως η Φουκουσίμα θα πρέπει να ανακηρυχθεί Πυρηνική Καταστροφή Επίπεδου 8; *
* Το Επίπεδο 7 αποτελεί προς το παρόν το μέγιστο επίπεδο πυρηνικού ατυχήματος, όπως το Τσερνομπίλ. Η Φουκουσίμα αποτελεί πλέον ένα απείρως σοβαρότερο ατύχημα από αυτό.

Τα πράγματα είναι άσχημα. Πολύ άσχημα. Τα ψέματα που λέει η TEPCO και η ιαπωνική κυβέρνηση είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Πάνω από το 80% των Ιαπώνων δεν εμπιστεύονται τίποτε από αυτά που τους λέει η ίδια η κυβέρνησή τους για τη Φουκουσίμα. Η επίσημη προπαγάνδα έχει επικρατήσει στα ΜΜΕ της χώρας και καλύπτει τα πάντα. Απ' ό,τι φαίνεται, από εδώ και πέρα σε περιόδους πολέμου και καταστροφής, είτε φυσικής όπως αυτή που ακόμα υφίσταται η Ιαπωνία, είτε οικονομικής επίθεσης, όπως αυτή που δέχεται η Ελλάδα, το ψέμα θα είναι πλέον η νέα αλήθεια.


Ένα παράδειγμα της προπαγάνδας αυτής είναι και το παρακάτω κομμάτι που γράφει η εφημερίδα Asahi Shinbun:
“Η κυβέρνηση προσπαθεί να τονίσει στο εσωτερικό και στο εξωτερικό την ασφάλεια της πυρηνικής ενέργειας πριν από το συμβούλιο υπουργών που διοργανώνει η Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας στις 20-24 Ιουνίου 2011 στην Βιέννη.”
Είναι προφανές πως αυτό το καινούργιο και γελοίο μήνυμα έχει σκοπό να οδηγήσει στην επανεκκίνηση των κλειστών ώς τώρα αντιδραστήρων στην Ιαπωνία, εκτός φυσικά των κατεστραμμένων από τον σεισμό στα εργοστάσια Φουκουσίμα 1 και 2. Η περίεργη αναφορά στην ΔΕΑΕ δεν είναι ξεκάθαρο γιατί γίνεται. Όπως επίσης γιατί η ιαπωνική κυβέρνηση είναι τόσο πρόθυμη να καλοπιάσει την ΔΕΑΕ.

Πέρα από την πολιτική και τις λαμογιές του συστήματος, αυτό που έχει σημασία είναι η πραγματικότητα, η οποία δεν κρύβεται με προπαγάνδα, άρνηση και ψέματα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε το Τόκιο φιλοξενεί σημεία με σημαντική μόλυνση από ραδιενέργεια. Στους υπονόμους της πόλης έχει εντοπιστεί ραδιενεργή λάσπη, η οποία μετρήθηκε στα 170.000 bequerels/κιλό. Μέρος αυτής της λάσπης, αναφέρουν τα ιαπωνικά ΜΜΕ, έχει ανακυκλωθεί σε δομικά υλικά! Στο έδαφος του λιμανιού της πόλης, στον Δήμο του Koto, έχει μετρηθεί ραδιενέργεια 2300 Bq/κιλό.


Μια αναφορά από το Bloomberg λέει πως δείγματα εδάφους, περίπου 25 χλμ βορειοδυτικά του εργοστασίου Fukushima No1, “περιέχουν ραδιενεργή μόλυνση από Καίσιο-137, η οποία ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια becqerel ανά τετραγωνικό μέτρο.” Μια άλλη μέτρηση, 30χλμ μακριά από το εργοστάσιο, “δείχνει μόλυνση 1,48 εκατομμύρια becqerel ανά τετραγωνικό μέτρο.”

Τέλος, σε μεγαλύτερη απόσταση, 120χλμ μακριά από το εργοστάσιο, ο καθηγητής Iwata Takahiro εντόπισε "500.000 becqerel ανά κιλό" στις υδρορροές του Πανεπιστημίου Yamagata.

Στις 7 Ιουνίου, η Greenpeace, ανακοίνωσε πως βρέθηκε ραδιενεργό Κοβάλτιο-60 και υψηλή ραδιενέργεια μέσα στο πάρκο της πόλης της Φουκουσίμα, 10 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια την TEPCO, έχει εντοπιστεί Στρόντιο, 240 φορές πάνω από το ανώτατο επιτρεπτό επίπεδο, στον υδροφόρο ορίζοντα κοντά στην Φουκουσίμα.

Η ραδιενέργεια ήδη έχει ξεφύγει σε μεγάλες αποστάσεις. Στο Παρίσι, το τελωνείο βρήκε και κατάσχεσε πράσινο τσάι το οποίο περιείχε ραδιενέργεια 1000 Bq/κιλό. Το τσάι είχε σταλεί από την επαρχία Shizuoka στην κεντρική Ιαπωνία, αρκετά νοτιοδυτικά του Τόκιο. Αν σκεφτεί κανείς πως τα μέγιστα επιτρεπτά όρια για το τσάι είναι 500 Bq/κιλό, αυτό προκαλεί ανησυχία.

Ακόμα χειρότερα, οι αγρότες που παράγουν τσάι στην Kanagawa, 300χλμ νότια του εργοστασίου, ανακάλυψαν μόλυνση από Καίσιο πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Πολλοί έχουν αναγκαστεί να καταστρέψουν την παραγωγή τους.

Είναι προφανές πως η καταστροφή της Φουκουσίμα τείνει να γίνει πολύ χειρότερη από εκείνη του Τσερνομπίλ. Η περιοχή μολύνεται ασταμάτητα από πυρηνικές διεργασίες που όχι μόνο δεν έχουν περιοριστεί, αλλά συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και απελευθερώνουν συνεχώς ραδιενέργεια στο υπέδαφος και στην ατμόσφαιρα. Η Ιαπωνία και η ευρύτερη περιοχή του Ειρηνικού δέχονται ραδιενέργεια η οποία συσσωρεύεται στο έδαφος, στο νερό, στις πόλεις και στους ζωντανούς οργανισμούς.

Παρακολουθείστε πρόσφατο βίντεο που δείχνει συνεχείς “εκτονώσεις” (βλέπε εκρήξεις) ραδιενεργού ατμού.



Σταθερές ροές καπνού και ατμού βγαίνουν από τους Αντιδραστήρες 3 και 4 . Εικόνες από την κάμερα παρακολούθησης της TEPCO, στις 15 Ιουνίου, 12 το βράδυ (τοπική). Δείτε μετά τα πρώτα 2 λεπτά και παρατηρήστε το ασυνήθιστο σχήμα σαν μανιτάρι που έχει ο ατμός. (Δεν πρόκειται για πυρηνική έκρηξη αλλά για έκρηξη ραδιενεργού ατμού.)

ΟΗΕ: “Γρήγορα! Στείλτε τους κλόουν!”



Ο ΟΗΕ σαν απάντηση σε όλα αυτά έχει ήδη αποστείλει μια ομάδα από επαγγελματίες στρουθοκάμηλους-παύλα-κλόουν-παύλα-διασκεδαστές, με το ευφάνταστο και κωμικό όνομα UNSCEAR (κάνει ρίμα με την λέξη “unscare” και χονδρικά σημαίνει “ξεφόβισμα”). Όταν ρωτήθηκε ο πρόεδρος της, κ. Wolfgang Weiss, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην υγεία του κόσμου στην Ιαπωνία μετά από δεκάδες εκτονώσεις ραδιενέργειας επιπέδου πολλών Terrabecqerel, απάντησε με το κωμικό: “Απ' ό,τι ξέρω, δεν θα είναι καμία επειδή τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι χαμηλά!”

Το αστείο του αρχικλόουν έγινε αμέσως ανέκδοτο στην Ιαπωνία και πολλά κανάλια σκέφτονται να του βάλουν μύτη κλόουν, αστεία ρούχα και μεγάλα παπούτσια και να του προσφέρουν δική του κωμική εκπομπή. Γιατί, σαν το επίσημο όργανο του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση πυρηνικών καταστροφών, η θρυλική UNSCEAR, ντροπιάστηκε απόλυτα πριν ακόμα ξεκινήσει και οι Ιάπωνες το μετράνε αυτό.

Ο σκοπός της ομάδας είναι εμφανώς να μαζέψουν δεδομένα τα πρώτα δύο χρόνια μετά την καταστροφή, πριν οι καρκίνοι αρχίσουν να κάνουν μετάσταση, για να ανακοινώσουν τη μεγάλη νίκη του ατόμου και της “καταπράσινης” και πάνω από όλα “ασφαλούς” και “οικολογικής” πυρηνικής ενέργειας και να προχωρήσουν μπροστά, προσφέροντας χρόνια κερδοφορίας για το καρτέλ πυρηνικής ενέργειας, που ανησύχησε προς στιγμήν μην και δεν βγάλει άλλα λεφτά πριν μετατρέψει τον πλανήτη σε πυρηνική ερημιά.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της, η κωμική ομάδα UNSCEAR έδωσε κάποιες παραστάσεις μπροστά στα έκπληκτα μάτια των δημοσιογράφων. Ο υπερεπιστήμων Weiss, κατάφωρα ψευδόμενος, είπε πως “Οι μόνες αποδεδειγμένες επιπτώσεις του Τσερνομπίλ ήταν ο καρκίνος του θυρεοειδούς στα παιδιά.” Φυσικά, οποιοσδήποτε έχει ασχοληθεί, έστω και λίγο, με την καταστροφή του Τσερνομπίλ γνωρίζει πως εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει, συμπεριλαμβανομένων και των χιλιάδων σοβιετικών εργατών αυτοκτονίας που δήλωσαν εθελοντές για να καθαρίσουν τη μολυσμένη περιοχή και να τοποθετήσουν τη σαρκοφάγο (η οποία έχει πλέον καταστραφεί και θέλει αντικατάσταση). Έρευνες ανεξάρτητες από τις ομάδες συγκάλυψης του ΟΗΕ και του διεθνούς καρτέλ πυρηνικής ενέργειας αναφέρουν πως “το Τσερνομπίλ έχει προκαλέσει πάνω από 1.000.000 θύματα”  (Yablokov, 2009).

Ο μεγαλοφυής επιστήμων Weiss δηλώνει επίσης πως στη Φουκουσίμα δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί “οι άνθρωποι έφυγαν από την περιοχή πριν απελευθερωθεί η ραδιενέργεια” (Reuters).
Πρόκειται για ένα ακόμα τεράστιο ψέμα, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι ακόμα στην περιοχή, η οποία είναι καλυμμένη με Καίσιο-137.

Μην έχετε καμία αυταπάτη για την UNSCEAR και την ΔΕΑΕ. Η δουλειά τους είναι να ξορκίσουν το κακό και να υποκρίνονται πως όλα είναι καλά. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο γι' αυτά τα κυνικά βολεμένα υπαλληλάκια. Οι καρκίνοι θα κάνουν δεκαετίες να εμφανιστούν. Αφήστε που οι καρκίνοι δεν μετρώνται καν από τη θρυλική UNSCEAR, εκτός από την τραγικά εμφανέστατη ποικιλία του καρκίνου του θυρεοειδή στα παιδιά.

Φυσικά, εδώ πέφτουν σε μια τραγική αντίφαση: Αν η UNSCEAR παραδέχεται πως η απελευθερωμένη ραδιενέργεια προκαλεί καρκίνο του θυρεοειδή, γιατί τους είναι αδύνατον άραγε να δεχτούν πως μπορεί να προκαλέσει και άλλες ασθένειες, πέρα από αυτή;

Γιατί είναι πασιφανές πως θα εμφανιστούν και άλλες ασθένειες: Μεταλλάξεις, παραμορφώσεις και θνησιγένειες στα νεογνά, ασθένειες στην καρδιά, στους πνεύμονες, στον εγκέφαλο. Αυτά σίγουρα δεν θα μετρηθούν και τα θύματά τους θα αγνοηθούν από τις υπηρεσίες του ΟΗΕ στο όνομα των κερδών του πυρηνικού καρτέλ. Αφού δεν καταγράφονται, σημαίνει πως “δεν συνέβησαν ποτέ.” Στο μεταξύ, οι μεταλλαγμένοι θα περπατούν στους ερειπωμένους δρόμους του Τόκιο, αλλά επισήμως, δεν θα υπάρχουν.

Η UNSCEAR και η ΔΕΑΕ έχουν μετατρέψει την επιστήμη σε τσίρκο, με μια λογική πλάνη την οποία εμφανίζουν σαν αλήθεια και η οποία έχει αγνοηθεί από τα ξεπουλημένα νεοφιλελεύθερα ΜΜΕ. Ισχυρίζονται πως “επειδή δεν υπάρχουν βιοδείκτες σχετικοί με τη ραδιενέργεια, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συσχέτιση ανάμεσα στη ραδιενέργεια και στον καρκίνο που εμφανίζεται σε κάποιο άτομο” (Ανακοίνωση UNSCEAR, 2008).

Αυτό το χρησιμοποιούν σαν μια παλαβή απόδειξη πως οι καρκίνοι δεν προκαλούνται από τη ραδιενέργεια, σε αντίθεση με ό,τι έχει δει η ανθρωπότητα μέχρι σήμερα. Είναι προφανές πως έχουμε μπει σε μια εποχή που η Νέα Γλώσσα του μυθιστορήματος 1984 του Όργουελ έχει επικρατήσει παντού.

Στην συνέχεια ο ΟΗΕ ετοιμάζει ψευδείς, χαλκευμένες “αναφορές απωλειών”, οι οποίες δεν περιλαμβάνουν θανάτους από καρκίνους, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει επιστημονική βάση για να το κάνει. Η λογική της “έλλειψης βιοδεικτών” δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποκλειστεί πως η ραδιενέργεια προκαλεί καρκίνους: Δεν αποδεικνύει τίποτε, ούτε ότι προκαλούν ούτε ότι δεν προκαλούν. Είναι μια λογική πλάνη. Η ραδιενέργεια δεν χάνει τη δυνατότητά της να προκαλεί καρκίνους λόγω του λανθασμένου συμπτωματικού ελέγχου, ο οποίος δεν περιλαμβάνει σημαντική μερίδα ασθενών. Οι γραφειοκράτες του ΟΗΕ μεταφέρουν με μεγάλη ευκολία τις μικροαπατεωνιές που έκαναν στο πανεπιστήμιο, όταν μάθαιναν για την στατιστική, και τα μεταφέρουν σε παγκόσμιο επίπεδο και μάλιστα για πολύ σοβαρά για την επιβίωση της ανθρωπότητας θέματα. Το χρήμα ως Θεός για μια ακόμη φορά, μας δείχνει το πώς .

Σε αντίθεση με τους απατεώνες του ΟΗΕ, τον περασμένο Ιούνιο είχαμε στο Σικάγο μια ενδιαφέρουσα δήλωση του προέδρου της Ιταλικής Ένωσης Ιατρικής Ογκολογίας, Carmelo Iacono, στα πλαίσια της ετήσιας συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρίας Κλινικής Ογκολογίας: “Η πυρηνική ενέργεια είναι το πιο καρκινογενές πράγμα στον κόσμο και δεν μπορεί να περιοριστεί, όπως μας δείχνει η τραγωδία της Φουκουσίμα”.

Σε αντίθεση με τους επιστήμονες-κλόουν του ΟΗΕ, η πραγματική επιστήμη λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Αλλά στην μοντέρνα εποχή μας, η κονόμα είναι πιο πάνω και από την επιβίωση ολόκληρης της ανθρωπότητας. Τόσο σημαντική είναι.

Η πυρηνική καταστροφή της ημέρας...

Η εφημερίδα NY Times αναφέρει για ένα ακόμα επεισόδιο με έναν ακόμα θανατηφόρο πλουτοθερμικό αντιδραστήρα 280 MW (ο οποίος φέρει το επικίνδυνο καύσιμο ΜΟΧ, όπως ο αντιδραστήρας 3 της Fukushima), στο εργοστάσιο Monju της εταιρίας PNC κοντά στο Κιότο .

Από ό,τι φαίνεται υπάρχει μια “διαρκής πάλη” εδώ και ένα χρόνο, όταν τον Αύγουστο 2010 ένας μηχανισμός βάρους 3,3 τόννων συνετρίβη μέσα στο εσωτερικό κέλυφος του αντιδραστήρα, εμποδίζοντας την πρόσβαση στις ράβδους πλουτωνίου και ουρανίου! Φυσικά η εταιρία PNC προσπαθεί να συγκαλύψει το περιστατικό, καθώς αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας των πυρηνικών εργοστασίων. Όπως λένε και οι NY Times “...η εταιρία αλλοίωσε τις εικόνες του βίντεο ασφαλείας οι οποίες δείχνουν πυρκαγιά, για να μειώσει το μέγεθος της καταστροφής.” (NY Times)




Στην άλλη πλευρά του Ειρηνικού, στην πολιτεία της Νεμπράσκα, το πυρηνικό εργοστάσιο 476 MW του Fort Calhoun έχει μετατραπεί σε νησί! Στις 7 Ιουνίου 2011, μια πυρκαγιά προκάλεσε ανάφλεξη στη δεξαμενή αποβλήτων και στη συνέχεια βλάβη στο σύστημα ψύξης, μετά από τις πλημμύρες του ποταμού Μισούρι! 


Ο πυρηνικός σταθμός Cooper
έχει επίσης πλημμυρίσει
Αυτό το επικίνδυνο περιστατικό, αυτή την στιγμή Επιπέδου 4, σημαίνει πως αν τα συστήματα ψύξης βγουν εκτός λειτουργίας, η Νεμπράσκα θα ακολουθήσει το ίδιο μονοπάτι για το χάος με την Φουκουσίμα. 

Οι πυρηνικοί αντιδραστήρες χρειάζονται συνεχώς ψύξη για να λειτουργούν. Αυτό είναι που κάνει τους πυρηνικούς αντιδραστήρες επικίνδυνους και ασταθείς στο διηνεκές. Και αυτή τη φορά είναι δύσκολο να επιδιορθώσουν τις αντλίες, γιατί είναι κάτω από το νερό και χρειάζονται δύτες. Ας μη ξεχνάμε πως η και Φουκουσίμα οφείλεται εν μέρει στην πλημμύρα από το τσουνάμι (πέρα από τον αρχικό καταστροφικό σεισμό).


Στην Νεμπράσκα, υπάρχει και δεύτερο εργοστάσιο το οποίο δήλωσε “Ασυνήθιστο Φαινόμενο” καθώς πλησιάζει και εκεί η πλημμύρα του ποταμού Μισούρι. Ο πυρηνικός σταθμός Κούπερ, στο Brownville, οχυρώνεται για να αντιμετωπίσει την επερχόμενη πλυμμύρα. (ncnewspress.com)