7 Σεπτεμβρίου 2011

Déjà vu από Μάη. Είναι όμως τα πράγματα ίδια;


Μπενίτο: Από το "είναι άδικα τα μέτρα, αλλά πρέπει να τα
εφαρμόσουμε" στο "μάλιστα, κύριε Τρισέ, ό,τι πείτε
Μεγαλειότατε, θα τους λιώσουμε" μόλις μέσα
σε μια βδομάδα... Η κωλοτούμπα αποτελεί το βασικό
εργαλείο του σημερινού πολιτικάντη.
Οι αυτάρεσκες δηλώσεις Μπενίτο για άμεση εφαρμογή των μέτρων ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος της... χρεωκοπίας, μας ξυπνάνε μνήμες από τον περασμένο Μάη, όταν η κυβέρνηση εκβίαζε τον ελληνικό λαό με τα ψευτοδιλήμματα "Μνημόνιο ή τανκς" και "Ευρώ ή χρεωκοπία". Όλοι μας έχουμε μια εντονότατη αίσθηση déjà vu, ειδικά όταν στα πρωτοσέλιδα προστέθηκε η συντρόφισσα-επαναστάτισσα Μαρία Δαμανάκη και οι νέες της αναφορές για επιστροφή στη δραχμή. Μας είχε λείψει.

Οι ομοιότητες δεν σταματούν εδώ. Πάλι επικρατεί ένα απροσδιόριστο πολεμικό κλίμα, αυτή τη φορά ενόψει ΔΕΘ. Η Πραιτωριανή Φρουρά, παλαιότερα γνωστή ως Ελληνική Αστυνομία, πήρε τον αγαπημένο της Μεταλλικό Τοίχο και τον πάει βόλτες στην Ελλάδα. Η επόμενη στάση είναι Θεσσαλονίκη και σύντομα θα τον στήνουν όπου θα κάνει διακοπές ο Γιωργάκης, για να μην του πετάνε πορτοκαλάδες και πέτρες οι τεμπέληδες, άχρηστοι και διεφθαρμένοι ιθαγενείς. Έτσι, μέχρι να τελειώσει αυτός τις διακοπές του, περί το τέλος του 2013, τις οποίες κέρδισε μετά από σκληρή δουλειά στον χώρο της κτηματομεσιτικής, το θαύμα αυτό της μηχανικής θα περιφέρεται ανά την Ελλάδα και πιθανώς να τον ακολουθεί σε ταξιδάκια αναψυχής (τα οποία κέρδισε μετά από σκληρή δουλειά, σηκώνοντας τα μανίκια του) στο εξωτερικό.

Συνεπώς είναι πολύ πιθανό να τους βλέπουμε να παίρνουν σβάρνα τα νησιά του Αιγαίου και να φορτώνουν το υπέρτατο αυτό αμυντικό κατασκεύασμα από πλοίο σε πλοίο για να τον παρεμβάλουν ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον απανταχού όχλο. Όταν δε αποσυρθεί στο Χάρβαρντ για να διδάξει, ο professor Giorgakis θα είναι ο μόνος καθηγητής στην Ivy League που θα παρεμβάλλει τοίχο ανάμεσα σ' αυτόν και τους μαθητές του και θα διδάσκει μέσω τηλεδιάσκεψης, την οποία έχει μάθει καλά αυτό τον καιρό.

Το μεγάλο ερώτημα είναι "αρκεί ένας τοίχος για να σταματήσει ένα μανιασμένο πλήθος με πυρσούς και τσουγκράνες"; Αυτό είναι το στοίχημα της Πραιτωριανής Φρουράς το οποίο θα κληθεί να κερδίσει. Επίσης, τα πολυβόλα θα βελτιώσουν πολύ την κατάσταση στην περιοχή του Συντάγματος και θα ενισχύσουν την υπακοή των ιθαγενών.

Κουράγιο, σύντροφοι. Ένα ακόμα μεγάλο ρεσάλτο έμεινε...

ΓΑΠ: Ο πατέρας του νέου εθνικού
δόγματος της παραλίας. Μετά τη
σκληρή δουλειά στον κτηματομεσιτικό
τομέα, τώρα έρχεται η ανταμοιβή...
Η κυβέρνηση Γιωργάκη του Αιώνιου Τουρίστα και Μπενίτο του Πολύ Αποφασισμένου, βρίσκεται ακριβώς στη φάση λίγο πριν κάνει το τελευταίο μεγάλο ρεσάλτο στην ελληνική κοινωνία και στις τσέπες των ιθαγενών, πάντα για λογαριασμό των πιστωτών, πριν τελικά μας βγάλει, μια για πάντα, εκτός Ευρωζώνης και μας επιστρέψει στην Νέα Δραχμή. "Εθελοντικά" πάντα...

Τα γερμανικά σενάρια περί τούτου έχουν λάβει μεγάλες διαστάσεις, σε βαθμό μάλιστα να τα υποστηρίζει και η ίδια η Μέρκελ. Μάλιστα, όπως έχει διαρρεύσει, αυτά περιλαμβάνουν και την έκδοση Ευρωομολόγου μετά την έξοδο της Ελλάδας, αλλά και την έξοδο της Πορτογαλίας από το ευρώ, καθώς επίσης και της δημιουργίας Ευρωζώνης του Βορρά από τις (προς το παρόν) πλεονασματικές χώρες. Πλεονασματικές, μέχρι να βάλει το χέρι της η Γερμανία, δηλαδή.


Τουρκία: Ο νέος μεγάλος νταής της περιοχής

Αχμέντ Νταβούτογλου: Ο πνευματικός πατέρας του νέου
στρατηγικού δόγματος της Τουρκίας.
Παράλληλα, η νέα φιλόδοξη στάση της Τουρκίας, που επιχειρεί να αναλάβει ηγεμονική θέση στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και η επεκτατική πολιτική του Ισραήλ, πρόκειται να αλλάξει για πάντα την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και στην ίδια την καθημερινότητά μας. Όταν σε κυνηγάει ένα σύνταγμα τουρκικού πεζικού στα βουνά της Λαμίας και από πάνω υπερίπτανται τουρκικά βομβαρδιστικά, αυτό τείνει να σου χαλάει τη μέρα... Ξέχασα όμως, η αμυντική συμφωνία με το Ισραήλ θα μας σώσει. Πλέον, όπως πάει, σε λίγο θα πρέπει να διαλέξουμε ποιά σημαία θα κυματίζει πάνω στην Ακρόπολη: Γερμανική, τουρκική ή ισραηλινή. Γιατί τα λέω αυτά; Γιατί για να αποφευχθεί αυτό το, χάριν αστεϊσμού πάντα, σενάριο το οποίο σας αναφέρω, απαιτείται οργανωμένη χώρα, απαιτείται κράτος, ένοπλες δυνάμεις, υγιής πληθυσμός που δεν λιμοκτονεί, πολιτική ηγεσία που δεν έχει ξεπουληθεί και δεν αποτελείται από κωλοτούμπες σε οικονομικά και ξένα συμφέροντα, απαιτείται καρδιά, ψυχή και ιδανικά. Προς το παρόν, τίποτε από αυτά δεν διαθέτουν οι Έλληνες και η μαύρη τρύπα εξουσίας που δημιουργείται στα νότια Βαλκάνια έχει επιτρέψει ακόμα και στους Σκοπιανούς να ονειρεύονται πως θα μεταφέρουν την πρωτεύουσά τους στη Θεσσαλονίκη. Αφού φυσικά φύγει ο Γιωργάκης και ο τρομερός Μεταλλικός του Τοίχος.

Τα γρανάζια της ιστορίας κινούνται για τη χώρα μας και μια νέα εποχή ξημερώνει, γεμάτη συγκρούσεις, ανασφάλεια, πείνα και άρδην αλλαγή στο βιοτικό επίπεδο όλων μας. Θα είναι μια εποχή που όλοι μας θα χρειαστεί να αλλάξουμε τις προτεραιότητές μας, την αντίληψη μας για τη ζωή, τα ιδανικά μας και, πρωτίστως, να εγκαταλείψουμε σε ατομικό επίπεδο το τυφλό κυνήγι του πλούτου σε βάρος των γύρω μας. Είναι ο μόνος τρόπος να επιβιώσουμε σαν άτομα, σαν έθνος και σαν κοινωνία.