2 Σεπτεμβρίου 2011

"Απέτυχαν τα μέτρα; Φταίνε οι Έλληνες!"

Τρόικα: "Τώρα σπάστε τον κουμπαρά και δώστε μας
όλα τα λεφτά σας!"
Έφτασε Σεπτέμβρης και έχουμε φτάσει αρκετά κοντά στο τέλος του παραμυθιού, που αφηγούνται τα ΜΜΕ, το υπουργείο Τύπου και η Τρόικα για την ένδοξη Πράσινη Ανάπτυξη.

Ήδη οι πρώτες ρωγμές έχουν αρχίσει να εμφανίζονται. Η κυβέρνηση κατηγορεί την Τρόικα, η Τρόικα την κυβέρνηση, η Κριστίν Λαγκάρντ την ΕΕ και την ΕΚΤ και οι Τρισέ και Ρεν τη Λαγκάρντ. Η απελπισία του πολιτικού προσωπικού της Τραπεζοκρατίας στην Ευρώπη είναι τόσο έκδηλη και παίρνει σιγά-σιγά μια τόσο αυταρχική έκφραση, που έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα κωμική, με έντονη διασκεδαστική αξία, θυμίζοντάς μας τις καλύτερες στιγμές της Χούντας.

Η αρχή "πρώτα θα πεθάνετε, αλλά μέχρι τότε θα σώσουμε την ελληνική οικονομία" είναι το κύριο θέμα καθημερινά στον τηλεοπτικό σταθμό της Τρόικας με το όνομα ΣΚΑΙ. Εκεί, μανιασμένοι δημαγωγοί μέσα σ' ένα καταιγισμό από σάλια και υστερίες κατηγορούν τον ελληνικό λαό ότι φταίει για την αποτυχία των μέτρων που επέβαλαν η αγαπημένη μας ΕΕ, η ένδοξη ΕΚΤ και το ηρωικό ΔΝΤ στην χώρα μας.

Ωσάν να ήταν οι πλέον αγνοί Άριοι €υρωσοσιαλιστές, τα ευρωλιγούρια που αποκαλούν τον εαυτό τους "δημοσιογράφους", και πιθανώς να το πιστεύουν κιόλας πως είναι, έχουν αποσχιστεί ηθικά και πολιτικά από την υπόλοιπη κοινωνία και αναλαμβάνοντας τον γνώριμο ρόλο του γερμανοτσολιά, πυροβολούν με άκρατο μίσος κατά Ελλήνων. Πολλοί μάλιστα διακατέχονται από νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες, σε βαθμό θρησκευτικής υστερίας, τις οποίες δεν παύουν να μας θυμίζουν κάθε φορά που εμφανίζονται μπροστά στο γυαλί.

Ο μεγάλος εχθρός τους είναι το δημόσιο, η φοροδιαφυγή, η κοινωνία και κυρίως η μεσαία τάξη, οι ταξιτζήδες, οι εστιάτορες, όπως επίσης και όλοι οι Έλληνες και ο επαρχιωτισμός τους. Αυτά προσβάλουν τις λεπτές ευρωπαϊκές και αμερικανικές τους ευαισθησίες και την προτεσταντική τους αξιοπρέπεια και όλοι αυτοί αξίζουν άμεσης αντιμετώπισης που τολμούν και τα βάζουν με το σύστημα!

Γιόζεφ Γκέμπελς: "Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για το κανάλι
του Φαλήρου..."
Ανακαλύπτοντας ξαφνικά τον Γερμανό και τον Αμερικάνο μέσα τους, διαπιστώνουν πως το πρόβλημα είναι πως οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, άχρηστοι και διεφθαρμένοι και η λύση είναι μια: Η φυσική εξόντωσή τους, τουλάχιστον των πιο αδύναμων μελών της κοινωνίας τους. Των γηραιών, των νέων, των ανέργων. Όποιος δεν μπορεί να δουλέψει, είναι άχρηστος για τα αφεντικά τους, αφήνουν να υπονοηθεί.

Παράλληλα, μας εξηγούν πως η Τρόικα είναι ένας καλός και στοργικός γονιός και γι' αυτό θυμώνει μερικές φορές με τα μικρά, ανυπάκουα και ανόητα παιδιά της, τους Έλληνες, που κάνουν του κεφαλιού τους. Σ' αυτό συνηγορούν οι διάφοροι άλλοι δημοσιογραφίσκοι των ΣΚΑΙ, Alter και Mega, και όλοι μαζί συμφωνούν και συνεισφέρουν στο γενικό κουκούλωμα.


Οι "δημοσιογράφοι" αποκαλύπτουν χωρίς καμία ντροπή στο τηλεοπτικό τους κοινό πως οι Έλληνες, αυτά το ξένα σώματα που μολύνουν την Ευρώπη (δηλαδή τον νεοφιλελεύθερο παράδεισο επί της γής), φταίνε συλλογικά που μπήκαν με ψεύτικα στοιχεία στην Ένωση (όχι ο Σημίτης και η κυβέρνησή του - της οποίας το μεγαλύτερο μέρος είναι παρόν στη σημερινή κυβέρνηση - και η Goldman Sachs, που είναι εκείνοι που παραποίησαν τα στοιχεία με δόλο για να βάλουν μια ανέτοιμη οικονομία στην ΟΝΕ, με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα). 


Πιστεύουν δε πως το τηλεοπτικό κοινό τους πρέπει να αλλάξει και να γίνουμε όλοι περισσότερο ευρωραγιάδες. Είμαι σίγουρος πως όλοι αυτοί, αν υπήρχε η ιστορική συγκυρία και είχαν τη δυνατότητα να εκτελέσουν κόσμο για αντίποινα σε πράξεις αντίστασης, θα το έκαναν με ένα πελώριο σαδιστικό χαμόγελο στα χείλη. Όταν κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα...

Το νέο παραμύθι όλων αυτών είναι πως η ελληνική κοινωνία πρωτίστως και το ελληνικό κράτος σε δεύτερο βαθμό φταίνε για όλα τα δεινά που βρήκαν τη χώρα και κατ' επέκταση τις χώρες τις Ευρώπης και όχι οι διεθνείς τοκογλύφοι και αργυραμοιβοί που αυτοαποκαλούνται "τραπεζίτες" και το σάπιο νεοφιλελεύθερο τραπεζοκρατικό ληστρικό σύστημα που έστησαν. Για τον σκοπό αυτό έχουν στρατολογήσει κάθε λογής καθηγητές πανεπιστημίων, με σπουδές κυρίως σε αμερικανικά πανεπιστήμια, για να εξηγούν με περίσσια αναίδεια στους αδαείς υπηκόους πως όλα είναι ρόδινα και πως η Τρόικα ξέρει καλύτερα από εμάς τους βλάχους πώς να αντιμετωπίσει αυτή τη μικρή κρίση.

Αυτή η συλλογή στρατευμένων καθηγητάδων έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και σε λίγο θα βλέπουμε μέχρι και καθηγητές Φυσικής Αγωγής να μας λένε τι καλό πράγμα είναι η δουλεία και η καταναγκαστική εργασία, πόσο καλό κάνει στο σώμα, αρκεί να είναι κάτω από τον ζυγό των πολυαγαπημένων μας Ευρωπαίων, οι οποίοι θα φροντίζουν έτσι για την υγεία μας.

Αντίστοιχα, τα γενναία παλικάρια που στελεχώνουν την κυβέρνηση Παπανδρέου του Μικρού, με επικεφαλής τον ένδοξο μη-πρωθυπουργό μας, έχουν αρχίσει από χθες τις κλάψες πως "τα μέτρα είναι άδικα, αλλά φταίνε οι κακοί ξένοι που τα επέβαλαν και οι ίδιοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να τα αλλάξουν". Είναι σαν να έχουμε έναν μανιακό δολοφόνο που μας λέει "δεν φταίω εγώ που σε σκοτώνω, μου το λένε οι φωνές". Κι αυτό το θεωρούν πολιτικό λόγο.


Φυσικά, η ανηθικότητα και η σαπίλα του υπό κατάρρευση πολιτικού μας συστήματος φτάνει πολύ βαθιά. Ο σκοπός των φωστήρων του κυβερνώντος κόμματος είναι να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη και να προσλάβουν όσους μπορούν στο δημόσιο μπας και πάρουν 1% πάνω από την ΝΔ, πράγμα που θα τους χαρίσει 50 πολύτιμες έδρες χάρη στον ιδιοφυή νόμο του πονηρού Πάκη Φαυλόπουλου. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία κι ακόμα ελπίζουν πως θα κάνουν μια νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Μέσα σ' αυτό τον αχταρμά, το ψέμα είναι πια η νέα αλήθεια. Απλές αλήθειες, όπως ότι το 80% του εξωτερικού χρέους της χώρας είναι πανωτόκια, τα οποία συσσωρεύτηκαν μέσα από μια σειρά από αχρείαστα δάνεια που έπαιρνε το πουλημένο πολιτικό προσωπικό, για να αποπληρώσει μόνο τους τόκους των προηγουμένων δανείων. Απλές αλήθειες όπως ότι όλα αυτά τα μέτρα κοινωνικής και οικονομικής γενοκτονίας μειώνουν τόσο δραματικά το ΑΕΠ, άρα είναι αδύνατο να αποδώσουν τα μέτρα. Και μεγάλες αλήθειες, όπως το γεγονός πως όλοι αυτοί οι υπηρέτες των τραπεζιτών αποσιωπούν το γεγονός πως ο στόχος των μέτρων δεν είναι να σώσουν την χώρα, αλλά να της δημιουργήσουν έμφραγμα και να την καταλύσουν. Μ' αυτό τον τρόπο, πάνω στην αναμπουμπούλα, διάφορα κεφαλαιοκρατικά λαμόγια θα μπορέσουν να υφαρπάξουν το σύνολο του πλούτου της και μετά θα αναζητήσουν άλλο θύμα.

Πως αλλάζουν οι καιροί:
"Βυθίστε... τη Χώρα!" (και όχι το Hora...)
Ο ρατσισμός των δημοσιογραφίσκων της τηλεόρασης κατά των Ελλήνων και της ελληνικής κοινωνίας είναι απλά ένα σύμπτωμα της σοβαρότατης παθογένειας που πλήττει τη χώρα μας και είναι προϊόν της καθολικής επικράτησης των βασικών αρχών του νεοφιλελευθερισμού: Του "εγώ πάνω από όλους" και του "η απληστία είναι καλό πράγμα". 


Παράλληλα όμως είναι και ένα πέπλο που καλύπτει εσκεμμένα τα πάντα. Είναι οι καπνοί και οι καθρέπτες που με ταχυδακτυλουργικό τρόπο κρατούν υπνωτισμένη την κοινωνία και της αποκρύπτουν το γιουρούσι που έχει εξαπολυθεί για να υφαρπάξει τα πάντα. Δυστυχώς, με τον ολοκληρωτικό έλεγχο των ΜΜΕ και κυρίως της τηλεόρασης, αν ποτέ καταλάβει ο ελληνικός λαός τι συμβαίνει γύρω του, αυτό θα γίνει όταν θα είναι πολύ αργά και ο πλούτος του θα έχει γίνει καπνός.

Όμως, δεν υπολόγισαν κάτι. Δεν έλαβαν υπόψη τους πως πλέον όλο αυτό το σιχαμένο σύστημα και κυρίως η περίτεχνη μηχανή υφαρπαγής που έχουν στήσει ντόπιοι και Ευρωπαίοι αγύρτες έχει αρχίσει, όπως τα πάντα σ' αυτό το θαυμαστό νεοφιλελεύθερο κόσμο, να καταρρέει από το ίδιο της το βάρος. Δεν υπάρχει πλέον πολύς χρόνος για να ολοκληρωθούν τα σχέδια και όλοι τους έχουν μπει στη διαδικασία "αρπάξτε ό,τι μπορείτε και τρέξτε". Αυτό εξηγεί και τον πανικό και την υστερία όλων τους, αλλά και των περίφημων "αγορών".

Μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη είναι πως ο Μπενίτο απέπεμψε τους υπαλλήλους της Τρόικας που είχαν έλθει και τό'παιζαν αφεντικά, ζητώντας να μιλάει πλέον μόνο με το Eurogroup. Η ξαφνική συνειδητοποίηση πως αποτελεί μέλος μιας κυβέρνησης μιας χώρας, κάτι που δεν φαινόταν κανείς από την κυβέρνηση νεοΠΑΣΟΚ να θυμάται, μας δείχνει ένα πράγμα: Έρχονται εκλογές. Από εδώ και πέρα θα βλέπουμε πολλά γενναία λιοντάρια να βγαίνουν και να δηλώνουν την ανεξαρτησία της χώρας και το μόνο που θα ζητούν είναι η ψήφος μας. Θα προσπαθούν να μας πείσουν πως τα πράγματα άλλαξαν και πως από εδώ και πέρα θα εκπροσωπούν τα συμφέροντα του λαού. Το ψέμα είναι η νέα αλήθεια. Αν μη τι άλλο, το τέλος των πάντων θα έχει τόση γελοιότητα, που θα είναι διασκεδαστικότατο για όλους μας.

Και μια συμβουλή: Μην φοβάστε. Να έχετε γενναία καρδιά, γιατί το μέλλον θα είναι δύσκολο για όλους μας. Αν όμως το αντιμετωπίσουμε με γενναιότητα και όχι με φόβο, το μέλλον θα γίνει καλύτερο για όλους μας.