17 Σεπτεμβρίου 2011

"Μας αγαπάνε οι Γερμανοί! Σαν φίλοι ήρθανε!"

"Προς τον λαόν της Κρήτης... Καταλαβαίνετε, θα έχουμε καινούργιες εκτελέσεις! Δεν τους λυπάστε τους δικούς σας; Θα κάψουνε την Κρήτη! Όποιος ξέρει, ας μιλήσει. Πρέπει να πιάσουμε τους προδότες. Μας αγαπάνε οι Γερμανοί! Σαν φίλοι ήρθανε! Όποιος ξέρει, ας μιλήσει. Εμπρός λοιπόν! " 
~ Ο Δήμος Σταρένιος στον πιο αξιομνημόνευτο ρόλο της καριέρας του, ως δωσίλογος. Η Χαραυγή της Νίκης (1971)


Η τάσκ φόρς των Γερμανών καταφθάνει για να βρεθεί στο "πλευρό της Έλλαδας" με τη μπάντα του Δήμου και το κόκκινο χαλί να τους υποδέχεται στο κατασκευασμένο από την Siemens αεροδρόμιο. Αρχικά θα λειτουργήσει ωσάν μια νέα Βαυαροκρατία με στόχο να μεταλαμπαδεύσει στους αγροίκους, βάρβαρους, τεμπέληδες, ανίκανους Έλληνες τα φώτα του πολιτισμού και την ηθική ενός ανώτερου Άριου προτεσταντικού νεοφιλελευθερισμού.

Ο ρόλος της νέας αυτής διοίκησης θα είναι να επιστατήσει στη δεύτερη μέσα σε 60 χρόνια υφαρπαγή του εθνικού πλούτου της χώρας από τη Γερμανία, χρησιμοποιώντας της ντόπιες κατασταλτικές δυνάμεις (βλέπε ΕΛΑΣ) για να περιορίσει τις αρχικές αντιστάσεις της ακέφαλης, στερημένης από εναλλακτική ηγεσία, ελληνικής κοινωνίας. Παράλληλα θα επιστατήσει στη δημιουργία των λεγόμενων Ελεύθερων Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) στις οποίες θα στήσουν στρατόπεδα εργασίας (Arbeitslager) που θα παρέχουν στις γερμανικές εταιρίες σχεδόν δωρεάν εργατικό δυναμικό, με μηδαμινές παροχές και ασφάλιση. Οι μισθοί της πείνας που θα λαμβάνουν εκεί οι τόφιμοι των νέων Νταχάου, πιθανώς και το μισό πιάτο φαϊ ως παροχή, θα επιτρέψουν στις γερμανικές εταιρίες να γίνουν ανταγωνιστικές των κινέζικων, ζώντας τον νεοφιλελεύθερο Μύθο τους στην Ελλάδα. Αναρωτιέστε ακόμα γιατί μαγείρεψαν τα στοιχεία στην ΕΛΣΤΑΤ, έπειτα από εντολή του Γερμανού διευθυντή της EUROSTAT και του τότε υπουργού Παπακωνσταντίνου, για να αναγκαστεί η Ελλάδα να μπει σε "επιτήρηση", άρα να παραδώσει την εθνική της κυριαρχία;

Αν περάσει δε η πολιτική της Γερμανίας, το επόμενο βήμα είναι να δημιουργηθούν νέες ΕΟΖ κα νέα Arbeitslager σε άλλες χώρες του χρεωκοπημένου Νότου, οι οποίες θα μετατραπούν και εκείνες σε αποικίες της Γερμανίας.

Στην πορεία, όταν θα αρχίσουν να δημιουργούνται σοβαρές ταραχές, καθώς οι Έλληνες δεν θα έχουν ρεύμα, τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και θα αρχίσουν να πεθαίνουν της πείνας κατά εκατοντάδες, η ένδοξη τασκ φορς θα μεταλλαχθεί στον πραγματικό της ρόλο. Ο νέος της ρόλος θα είναι να λειτουργήσει σαν μια νέα Γερμανική Κατοχική Διοίκηση. Η πρώτη της πράξη θα είναι να δημιουργήσει έναν νέο ολοκληρωτικό κατασταλτικό μηχανισμό εισάγοντας γερμανικό και γαλλικό τακτικό στρατό ή πρώην άνεργους Γερμανούς μισθοφόρους και μέλη της γερμανικής αστυνομίας. Η καταστολή σ' αυτή τη φάση θα είναι κτηνώδης και θα θυμίζει έντονα την περίοδο ’41-’44, με μια εσάνς από Ιράκ. Ο πρωταρχικός στόχος θα είναι η υπεράσπιση των ΕΟΖ από τις αντιστασιακές δυνάμεις που θα έχουν δημιουργηθεί έως τότε, η δημιουργία Πράσινης Ζώνης στο κέντρο της Αθήνας και η καταστολής κάθε κοινωνικής αντίδρασης.

Καθώς υποπτεύομαι πως πολλοί Έλληνες ακόμα αγοράζουν το παραμύθι της Ευρώπης των Λαών και τους τρέχουν τα σάλια όταν αναφέρονται στην πολυαγαπημένη τους Ένωση και καθώς αυτή μας τελείωσε και μόνο η Γερμανία έχει μείνει ουσιαστικά, διαβάστε ένα απόσπασμα από το κείμενο του σχετικού άρθρου του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, για να θυμηθείτε την "Άρια" αντίληψη για την κατάκτηση:

Ελλάδα 1941 - 1945
"Στη γερμανική ζώνη η κατάσταση ήταν εξίσου απελπιστική. Η απομύζηση αγαθών, πόρων και αποθεμάτων της χώρας, που καταδίκασε την οικονομία σε απόλυτο μαρασμό και συνακόλουθα τον πληθυσμό σε θανάσιμη πείνα, η καταστροφή της κάθε λογής υποδομής (συγκοινωνίες, κτίσματα), η απάλειψη κάθε ίχνους ελευθερίας, η τρομοκρατία των κατακτητών, οι φυλακίσεις, οι εκτελέσεις και οι εκτοπίσεις συνέθεσαν την εικόνα της ελληνικής εκδοχής της ναζιστικής νέας τάξης πραγμάτων, προκαλώντας την αντίσταση του ελληνικού λαού. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο συνολικός φόρος αίματος του ελληνικού λαού στην περίοδο της Κατοχής τόσο από την πείνα και τις ποικίλες κακουχίες όσο και στο βωμό του απελευθερωτικού αγώνα συνολικά ξεπέρασε, αναλογικά προς τον πληθυσμό της χώρας, τον αντίστοιχο κάθε άλλου λαού της κατεχόμενης Ευρώπης".

Απρίλιος 2014: Οι μοντέρνοι δωσίλογοι, με κουκούλες,
γραβάτες  και κοστούμια βγαίνουν από την Κομαντατούρ,
στο Μέγαρο Μαξίμου. Αμέσως θα κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ
περί της μεγάλης φιλίας που τρέφουν για τη Γερμανία.
Φήμες λένε πως είναι δημοσιογράφοι, πρώην υπουργοί
και άνεργα πρώην μέλη του κοινοβουλίου, πριν αυτό
καταργηθεί οριστικά ως αντιγερμανικό από τον
ένδοξο Γκαουλάιτερ τον Δεκέμβριο του 2012.
Πιθανώς κάποιοι να πιστεύουν πως αυτή τη φορά οι Γερμανοί είναι φίλοι μας και δεν διέπονται από την αρπαχτικότατα, τον ρατσισμό και την ιδεοληψία των προγόνων τους. Πως τώρα διακατέχονται από μια ευρωπαϊκή αγάπη για την Ελλάδα και θέλουν να τη σώσουν καθαρά από αίσθημα αλληλεγγύης και άλλες τέτοιες ιστορίες με ουράνια τόξα και μονόκερους.

Το σλόγκαν "οι Γερμανοί είναι φίλοι μας" δεν έχει περάσει τυχαία μέσα από τον ελληνικό κινηματογράφο και καταδεικνύει ένα συγκεκριμένο αθάνατο τύπο Έλληνα, τον ραγιά συνεργάτη δωσίλογο. Χωρίς προφανώς να το θέλουν, ο σκηνοθέτης Ντίμης Δαδήρας και ο ηθοποιός Δήμος Σταρένιος απεικονίζουν μια διαχρονική καρικατούρα, που προφανώς εμφανίζεται σε κάθε εποχή. Αυτή η γνώση θα πρέπει να λειτουργεί σαν μια προειδοποίηση και σαν μια υπενθύμιση σε όλους μας: Πως πολλοί γερμανοτσολιάδες και δωσίλογοι επέζησαν από την εθνική εκκαθάριση που ακολούθησε την πρώτη κατοχή, καθώς γλύτωσαν από τα νύχια του ΟΠΛΑ και άλλων συναφών εκτελεστικών αντιστασιακών οργανώσεων, γιατί οι νικητές του πολέμου Αγγλία κα ΗΠΑ θεώρησαν πως θα ήταν χρήσιμοι στην κόντρα τους με τους Σοβιετικούς, τον ΕΛΑΣ, το ΚΚΕ και την Αριστερά. Το αποτέλεσμα ήταν αυτοί να περάσουν στη μεριά των νικητών του εμφυλίου, αλλά ποτέ να μην έχει γίνει η κάθαρση που τόσο ανάγκη είχε η συλλογική ελληνική ψυχή.

Αντίστοιχα, η πλειοψηφία σχεδόν των ναζί στην Γερμανία γλίτωσαν από τις εκεί εκκαθαρίσεις, καθώς κι εκείνοι θεωρήθηκαν "χρήσιμοι" ενάντια στη σοβιετική αρκούδα. Και στις δύο περιπτώσεις, η δράση τους τελικά ανταμείφθηκε, αντί να τιμωρηθεί κι αυτή σίγουρα η εξέλιξη τους έδωσε μια αίσθηση παντοδυναμίας και μια προσμονή για επιστροφή στην εξουσία.

Το επάγγελμα του μέλλοντος.
Απαραίτητα αξεσουάρ: κουκούλα, σταθερός
δείκτης (μη δείξεις λάθος άτομο) και
υπερβολική αγάπη για τους φίλους
Γερμανούς. Προϋπόθεση για προαγωγή
στη νέα κατοχική κυβέρνηση, στην
πολυπόθητη θέση του καφετζή της
Κομαντατούρ, είναι στο βιογραφικό να
αναφέρεται απαραίτητα η συμμετοχή στο
ευρωκοινοβούλιο και την προώθηση
των γερμανικών συμφερόντων επί 3ετία...
Η θέση του καφετζή είναι η καλύτερη που
μπορεί να αποκτήσει κάποιος μη-Άριος.
(Τουλάχιστον δύο μου έρχονται στο μυαλό
ως υποψήφιοι για τη θέση).
Σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι και τα τέκνα τους, βρίσκουν πλέον την ιστορική τους ευκαιρία να βρεθούν στο προσκήνιο και να ενεργήσουν ξανά με τον μόνο τρόπο που γνωρίζουν. Την κτηνωδία και την προδοσία. Εμείς διεκδικούμε αποζημιώσεις για Καλάβρυτα και Δίστομο, αλλά εκείνοι καγχάζουν δυνατά γιατί ξέρουν πως μας προετοιμάζουν καινούργια Δίστομα, Καλάβρυτα και νέα σκοπευτήρια και εκατόμβες.

Τα σχέδια κατοχής της χώρας μας από μια Γερμανία που ονειρεύεται το Δ΄ Ράιχ και η κτηνώδης μορφή που διαφαίνεται πως αυτή θα πάρει, μας καταδεικνύει ένα πράγμα: Πως οι Γερμανοί ΔΕΝ είναι φίλοι μας. Ποτέ δεν ήταν, ποτέ δεν θα είναι. Τα κούφια αυτά λόγια μόνο απατεώνες και προδότες μπορούν να τα ξεστομίζουν. Ή οι ίδιοι οι Γερμανοί, λίγο πριν τη σφαγή.

Σας αφήνω με τον γνωστό μας πλέον γερμανοτσολιά, ή απλά Γερμανό, her Hatzimarkakis, ο οποίος μας αναλύει την πρώτη φάση της γερμανικής κατοχής. Το σχέδιο, όπως δημοσιεύτηκε, περιλαμβάνει την έλευση 235 ατόμων και αντίστοιχους μεταφραστές, με επικεφαλής τον γκαουλάιτερ "φιλέλληνα" (κατά την προπαγάνδα) Χορστ Ράιχενμπαχ, για να διοικήσουν τη νέα γερμανική αποικία. Η θέση του φίλου μας Χορστ θα είναι να βρίσκεται υπεράνω του μέγα κουίσλινγκ διανοητή και εκτελούντα καθήκοντα διεύθυνσης δημοσίων σχέσεων της Κατοχικής Κυβέρνησης, Γιωργάκη Β΄ του Εξαφανισμένου, αλλά και του κουίσλινγκ Βεζύρη Μπενίτο του Μουλωχτού, που όνειρό του είναι "να τον γνωρίσουν καλά οι Ευρωπαίοι", μήπως γίνει αυτός διευθυντής δημοσίων σχέσεων στη θέση του διευθυντή δημοσίων σχέσεων...



Ατσαλωθήτε, Έλληνες, γιατί έρχονται πολύ δύσκολοι καιροί, με κύριο χαρακτηριστικό την κτηνωδία των "φίλων" και "εταίρων" μας, των Γερμανών, και την προδοσία ορισμένων κατάπτυστων "δικών" μας.