12 Σεπτεμβρίου 2011

Τα βατραχάκια του Γκαλβάνι

Μια συμβολική φωτογραφία που μας δείχνει το τεράστιο
πολιτικό ανάστημα των δύο μέγιστων αυτών πολιτικών
ανδρών της χώρας, που έβγαλαν και σλόγκαν
πως είναι μαζί στο κόλπο... [Πηγή: Getty Images]
Η θλιβερή χθεσινή εμφάνιση του "πρωθυπουργού" της κατοχικής κυβέρνησης σηματοδοτεί, κατά τη γνώμη μου, το τέλος της εποχής Γιωργάκη Παπανδρέου του Τρομοκρατημένου Λακέ. Η θλιβερή του εικόνα έδειξε στον ελληνικό λαό ένα πράγμα: Αυτή τη στιγμή είναι πασιφανές πως δεν έχουμε πλέον κυβέρνηση, αλλά τα βατραχάκια του Γκαλβάνι, που όσο περνάει ρεύμα (όσο πέφτει το χρήμα από την ΕΚΤ) τόσο κουνιούνται τα μέλη τους. Όμως στην πραγματικότητα, τα βατραχάκια είναι ψόφια εδώ και καιρό και η κίνηση οφείλεται στο ρεύμα που ενεργοποιεί του μυς των ποδιών τους...

Παράλληλα, ο αυτοαποκαλούμενος "αναπληρωτής πρωθυπουργός" και θεσμικός "υπουργός οικονομικών" της κατοχικής κυβέρνησης Μπενίτο ο Άσχετος, ξαναχτύπησε με μια γιγαντιαίων διαστάσεων μπαρούφα, στην απελπισμένη προσπάθεια του να εισπράξει τα μπράβο των Ευρωπαίων αφεντικών του και ένα χάδι στο αυτί επιβάλοντας φορολογία μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ (δηλαδή "υπήκοε, ή πληρώνεις τον φόρο ή σου κόβουμε το ρεύμα"). Παρόλο που αυτό το μέτρο δύσκολα εφαρμόζεται (προφανώς ο πονηρός Μπενίτο ποντάρει πως μέχρι να κριθεί αντισυνταγματικό στο ΣτΕ θα περάσουν μήνες), ήδη το σχέδιο προσκρούει στην αντίδραση της ΓΕΝΟΠ, πως δεν συμφωνούν να προβούν σε εισπράξεις φόρων μέσω των λογαριασμών και πως θα την υπονομεύσουν! Η προχειρότητα και η ανικανότητα σε όλο τους το μεγαλείο από έναν πονηρό τύπο που ονειρεύεται να γίνει πρωθυπουργός στη θέση του πρωθυπουργού.

Τα βατραχάκια του Γκαλβάνι. Όσο περνάει το ρεύμα, τόσο
αυτά κινούνται χωρίς να είναι ζωντανά. Κάτι σαν τη σημερινή
"κυβέρνηση" που δεν κυβερνά, αλλά ανακοινώνει μέτρα και
προσπαθεί να ξεπουλήσει κομμάτι της χώρας κάθε φορά
που δέχεται ηλεκτροσόκ
Υπάρχει ένα μεγάλο μυστικό το οποίο δεν θα το ακούσουμε ποτέ από τα κανάλια της τηλεόρασης και τις εφημερίδες: Τα πράγματα καταρρέουν με γοργούς ρυθμούς γιατί οι τράπεζες καταρρέουν. Όλη η κερδοσκοπία, η αρπακτικότητα, η ανηθικότητα, η λαμογιά και τα ψέματά τους δεν αρκούν πλέον για να διατηρήσουν το σύστημα στη θέση του. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι άδεια κελύφη τα οποία είναι κι αυτά σαν τα βατραχάκια του Γκαλβάνι: Όσο περνάει ρεύμα (χρήμα) από τις κεντρικές τράπεζες και όσο μεταφέρονται τα χρέη στους λαούς, αυτές κάνουν κινήσεις, αλλά δεν είναι ζωντανές. Είναι το ίδιο ψόφιες με τα βατραχάκια και φυσικά με την ελληνική κυβέρνηση, καθώς αυτή αποτελεί φαινόμενο του δικού τους αποσαθρωμένου και διαλυμένου συστήματος.

Η φετινή ΔΕΘ σηματοδοτεί την είσοδο της χώρας σε μια νέα, σκοτεινή εποχή. Ήδη οι Ευρωπαίοι συζητούν αν θα προχωρήσουν σε ανθρωποθυσία της Ελλάδας για να εξευμενίσουν τον Μαμμωνά, τον δαίμονα του χρήματος, μπας και σωθεί το ευρώ. Όμως, όσες ανθρωποθυσίες (κυριολεκτικά) και να κάνουν, το γραφειοκρατικό πείραμα της Ένωσης φτάνει στο τέλος της. Σύντομα θα αντικατασταθεί από κάτι πιο σκοτεινό, πιθανώς το γερμανικό Δ' Ράιχ, και το ευρώ από το βορειοευρωπαϊκό μάρκο.

Στην Ελλάδα έχουμε μπει σε μια πορεία προς τη νέα δραχμή. Δεν θα με εξέπληττε καθόλου αν μάθαινα πως την εκτυπώνουν ήδη κάπου στην Αγγλία. Αυτό το βασίζω στα λεγόμενα των Γερμανών αξιωματούχων και αξιωματούχων της ΕΚΤ, τα οποία μας μιλάνε για Σχέδιο Β' και διάφορα παρόμοια. Προσωπικά το χαρακτηρίζω Ιφιγένεια εν Αυλίδι: Η ανθρωποθυσία της κόρης μήπως και περάσουν με ασφάλεια απέναντι οι υπόλοιποι.

Προτεινόμενο χαρτονόμισμα 10.000 νέων δραχμών
με απεικόνιση μεγάλου πολιτικού και πατριώτη ανδρός
[Σατυρική εικόνα από το epicnews.gr]
Επίσης, εδώ τίθενται και πολύ καίρια ερωτήματα. Τί μορφή θα έχει η νέα δραχμή; Θα είναι αξιόγραφο, θα εκπροσωπεί κάποια αξία (πχ το απόθεμα της Ελλάδας σε χρυσό, αν υπάρχει ακόμα); Ή θα είναι κι αυτή χρεώγραφο, δεν θα αντιπροσωπεύει καμία αξία και θα την προμηθεύεται η χώρα μας από τις ιδιωτικές τράπεζες με τόκο; Τείνω να πιστεύω το δεύτερο, πράγμα που σημαίνει πως κι αυτή η νέα δραχμή θα αντικατασταθεί σύντομα, καθώς οι αξίες την παγκόσμια οικονομίας αλλάζουν άρδην.

Παρόλα αυτά, η κίνηση μεταφοράς στη νέα δραχμή θα επιτρέψει, σύμφωνα με το σχέδιο, στη Γερμανία να αποκτήσει το σύνολο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, τις ΔΕΚΟ και μεγάλη ακίνητη περιουσία με τουλάχιστον 60% έκπτωση! Τόσο περίπου υπολογίζεται πως θα χάσει την αξία της η νέα δραχμή σε σχέση με το ευρώ. Οι Γερμανοί που θα διαθέτουν ευρώ ή έστω νέο μάρκο, θα έχουν ένα πολύ πιο ισχυρό νόμισμα και μ' αυτό θα επιχειρήσουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία του ξεπουλήματος της πρώην χώρας μας και νυν γερμανικής αποικίας. Η δε νέα δραχμή θα τους επιτρέπει να πληρώνουν τις νέες στρατιές σκλάβων που επιθυμούν να τοποθετήσουν στις Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ), δηλαδή στα στρατόπεδα εργασίας (Arbeitslager) που επιχειρούν να στήσουν στην Ελλάδα, καθώς οι αμοιβές σ' αυτό το νέο άχρηστο νόμισμα, αλλά και η καθολική έλλειψη δικαιωμάτων του εργατικού δυναμικού, θα επιτρέπουν στα προϊόντα τους να είναι ανταγωνιστικά και τόσο φτηνά όσο τα κινέζικα. Πολλοί Έλληνες θα ζουν υπόδουλοι και θα πεθάνουν εκεί μέσα.

"Η εργασία απελευθερώνει", έγραφε η η πύλη του "στρατοπέδου
εργασίας" Νταχάου. Προτεινόμενη πινακίδα για την κεντρική
 πύλη της νέας ΕΟΖ Ασπροπύργου (Aspropyrgos Arbeitslager).
Καθώς αυτό το στρατόπεδο θα αποτελεί χώρο εργασίας και
υπάρχει ήδη το καλούπι για την ταμπέλα, οι εταίροι μας,
οι καλοί Γερμανοί, που μας πονάνε, αποφάσισαν να μην πάει
χαμένο ένα τόσο πιασάρικο σύνθημα
και το επαναλαμβάνουν.
Ένα ακόμα ζήτημα είναι το θέμα ποιά θα είναι η πολιτική που θα αντικαταστήσει τη σημερινή, μετά την αναπόφευκτη πτώση της ανίκανης, διεφθαρμένης και τεμπέλικης κυβέρνησης Γιωργάκη Παπανδρέου. (Έτσι δεν αποκαλούσε τον ελληνικό λαό; Κι όμως, αποδείχτηκε πως τα επίθετα αυτά αφορούν τον ίδιο και το τσούρμο που έχει μαζέψει γύρω του. Αυτό δεν μπορεί να αντέξει και μετά την εμφάνιση στην ΔΕΘ, είδαμε για πολλοστή φορά πως ο Γιωργάκης είναι γυμνός). Θα έχουμε νέα τσιράκια των Γερμανών και των τραπεζιτών να μας κυβερνούν ή μήπως η ελληνική πολιτική θα αλλάξει κατεύθυνση, πχ με μια επέμβαση του στρατού ή με φαινόμενα νέου εμφυλίου πολέμου; Ο καιρός μόνο θα δείξει.

Θέλετε να ξέρετε ποιο είναι το πραγματικό μεγαλύτερο πολιτικό ζήτημα του καιρού μας; Τα τρόφιμα! Αρχίστε να φυτεύετε τα τρόφιμά σας πάνω στις ταράτσες, μέσα σε μπαζοσακούλες. Εξασφαλίστε μ' αυτό τον τρόπο την προσωπική σας επιβίωση κι αυτή της οικογένειάς σας! Μην εμπιστεύεστε ένα σύστημα που βλέπετε πως καταρρέει ξεκάθαρα μπροστά στα μάτια σας! Πιστέψτε στον εαυτό σας και σ' αυτό που βλέπετε και όχι στις ξεπουλημένες ομιλούσες κεφαλές των (κυριολεκτικά, βάσει του Άρθρου 99) χρεωκοπημένων τηλεοπτικών καναλιών. Ανοίξτε τα μάτια σας, ατσαλωθήτε, γιατί θα πρέπει να κτίσουμε μια νέα ελληνική κοινωνία, μια νέα χώρα, ξανά από την αρχή.