24 Οκτωβρίου 2011

Τα τέσσερα σημαντικά γεγονότα που έρχονται

Οι τέσσερις ιππότες της Αποκαλύψεως.
Albrecht Durer, Metropolitan Museum of Art.
Το σύμπλεγμα Μερκοζύ αποτελεί το πλέον μοιραίο δίδυμο για τη χώρα μας, αλλά και για την ίδια την Ευρώπη. Προωθώντας τον τελευταίο καιρό μια ατελέσφορη και αυτιστική πολιτική, επιχείρησαν να δαιμονοποιήσουν την Ελλάδα, φορτώνοντάς της την κακοδαιμονία που αντιμετωπίζει η Ένωση και η Ευρωζώνη. Παρόλα αυτά, η πολιτική τους λειτούργησε ως καταλύτης στην κατάρρευση της Ευρώπης και είχε σαν αποτέλεσμα να σκορπίσουν τα καλύτερα σχέδιά τους.

Στη χώρα μας, που είχε επιλεγεί ως σφάγιο για να εξευμενιστεί ο δαίμονας του χρήματος Μαμμωνάς, μπας και σωζόταν το ευρώ, βρισκόμαστε πλέον στο σημείο που αναμένεται να συντελεστούν τέσσερα βασικά γεγονότα, τα οποία θα λειτουργήσουν καταλυτικά και θα μας επηρεάσουν τους επόμενους μήνες, διαμορφώνοντας βίαια το πολιτικό περιβάλλον και την καθημερινότητά μας τα επόμενα χρόνια.

α. Κίνδυνος διακοπής των εισαγωγών

Παιδί τρώει σε συσσίτιο στην Πρώτη Κατοχή
κρατώντας κουπόνια.
Καταρχήν, ακούγεται έντονα η πληροφορία πως σε δύο εβδομάδες θα σταματήσουν οι ασφαλιστικές εταιρίες να καλύπτουν τις όποιες εισαγωγές στην Ελλάδα. Σύντομα οι ελληνικές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να εισάγουν τοις μετρητοίς. Αυτό αποτελεί μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη η οποία πιθανώς να μειώσει τις εισαγωγές τουλάχιστον κατά 50%.

Ήδη ξέφυγε κάτι σήμερα το πρωί από έναν πανικόβλητο Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, όταν εμφανίστηκε στον Παπαδάκη: Μίλησε για "ανάγκη εξασφάλισης πρώτων υλών από τις ελληνικές επιχειρήσεις". Είναι προφανές πως αυτή η δυσμενέστατη εξέλιξη είναι εξόχως ρεαλιστική και πιθανή και τοποθετείται χρονολογικά στο άμεσο μέλλον.

Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας εξέλιξης θα είναι ένα τεράστιο πρόβλημα τροφοδοσίας της ελληνικής αγοράς με αγαθά, ελλείψεις πρώτων υλών, τεράστιος πληθωρισμός, σοκ, πανικός και βία. Το βασικό και σημαντικότατο επιβιωτικό πρόβλημα που θα προκύψει και που θα αντιμετωπίσουν οι Έλληνες το επόμενο χρονικό διάστημα, θα αποτελεί πλέον ένα βασικό πολιτικό ζήτημα για τις επόμενες δεκαετίες.

β. Η Δεύτερη Κατοχή

Γερμανοί αξιωματικοί στην Ακρόπολη.Όπως τότε, έτσι και
σήμερα. Μόνο που τώρα το λένε "τεχνική βοήθεια".
Δεύτερο είναι το γεγονός της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας και της επιβολής μιας γερμανικής επικυριαρχίας πάνω στην πρώην Ελληνική Δημοκρατία. Αυτό δεν έχει γίνει αντιληπτό ακόμα από τους πολλούς και οι περισσότεροι συνεχίζουν να πιστεύουν σε μια ολική επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος ρεμούλας, μάσας, αρπαγής και μιας θέσης στο Δημόσιο, ή έστω στην εποχή που οι κομπίνες επέτρεπαν τη μεγάλη ζωή. Η εικόνα αυτή για τη ζωή που έχει ο μέσος Έλληνας είναι ακόμα πολύ ισχυρή και κρατεί καλά. Παρόλα αυτά, λυπάμαι το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας γιατί έχουν εμπλακεί σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο κατά των πιο σκοτεινών ενστίκτων της ελληνικής κοινωνίας. Αυτά, υποτίθεται, προσβάλλουν τους προτεστάντες εταίρους μας και σε μια κατάσταση υστερικού καλβινιστικού κηρύγματος και ακραίας υποκρισίας, μας υποβάλλουν στα βασανιστήρια της Ιεράς Εξέτασης κουνώντας μας το δάχτυλο. Δυστυχώς όμως, δεν έχουμε την παραμικρή ελπίδα να γίνουμε τόσο ηθικοί όσο η Siemens, η οποία ως γνωστόν αποτελεί ένα υπόδειγμα ηθικής, μέτρου και καλόπιστης μπίζνας για τον πλανήτη.

Πολύς λόγος γίνεται αυτές τις ημέρες και για την Ινδία, ελέω του παραδείγματος – παύλα – πρόβλεψης – παύλα – απειλής του Γιωργάκη Παπανδρέου, με την οποία σύγκρινε τη χώρα μας. Η ιστορία μας λέει πως τη χώρα αυτή την κατέλαβε η Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών με 12.500 Σκωτσέζους γραφειοκράτες και ένα πολυάριθμο βρετανικό εκστρατευτικό σώμα. Χρειάστηκε ένας Γκάντι για να ξεφύγουν οι Ινδοί από την κατοχή της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, με χαρακτηριστικές κτηνωδίες και σφαγές, με κυριότερο γεγονός τον Λιμό της Βεγγάζης το '43, ο οποίος ακολούθησε την αρπαγή της σοδειάς. Τα δε προβλήματα δεν έλειψαν για τη χώρα ούτε μετά την Ανεξαρτησία: Στη θέση της Μεγάλης Ινδίας έμειναν  πολλά διαφορετικά κράτη, με πιο σημαντικά τα εχθρικώς διακείμενα μεταξύ τους Ινδία και Πακιστάν.

Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται να γίνουμε Ινδία. Η βασικές διαφορές με το εκεί και το τότε είναι η μόρφωση του ελληνικού λαού σε σύγκριση με τους Ινδούς, η μεγάλη διαφορά στους πολιτισμούς, οι ακλόνητες δομές εξουσίας και οι κάστες στην Ινδία σε σύγκριση με τη χαοτική και αναρχική Ελλάδα, η έλλειψη περιφερειακών μαχαραγιάδων που βοήθησαν τη Βρετανική Αυτοκρατορία να σταθεί (όχι ότι θα λείψουν εδώ οι Γραικύλοι περιφερειάρχες, αλλά σίγουρα δεν έχουν την πολιτική και θρησκευτική δύναμη των μαχαραγιάδων) και σίγουρα η θέση αδυναμίας και όχι δύναμης που χαρακτηρίζει τις επίδοξες αποικιοκρατικές δυνάμεις της Ευρώπης σήμερα και ειδικά τη Γερμανία. Επιπλέον δεν μιλάμε ακόμα για μια χώρα θηρίων, όπως ήταν το Γ΄ Ράιχ, και μια γιγαντιαία πολεμική μηχανή όπως η Βέρμαχτ. Μιλάμε για λογιστάδες, που κάνουν την όποια τεράστια ζημιά κάνουν στα μουλωχτά και αποτελούν ασύμμετρη απειλή για την κοινωνία μας. Ταυτόχρονα όμως, πρόκειται για λογιστές που έζησαν σε περιόδους ευημερίας και δεν γνωρίζουν τι θα πει όχλος, λύσσα και κοινωνική έκρηξη.

Είναι εντυπωσιακή η αφέλεια που χαρακτηρίζει τους εγκεφάλους που σκέφτηκαν πως αυτό το σχέδιο μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα. Η στάση τους αυτή αποτελεί και μια μέγιστη  ύβρη: Οι πειθαρχημένοι καλβινιστές Γότθοι (ένας λαός μυρμηγκιών) θεωρούν πως μπορούν να μετατρέψουν τους ορθόδοξους και αναρχικούς, κατά βάση, Γραικούς (ένα λαό τζιτζικιών) σε ομοίους τους. Πρόκειται για ένα ολέθριο λάθος που σίγουρα θα τους κοστίσει ακριβά.

γ. Το κατέβασμα του διακόπτη

Επιστροφή στον 17ο Αιώνα
ελέω Βενιζέλου. Η Πρόοδος
και η Ανάπτυξη επιτέλους
είναι εδώ!
Το τρίτο γεγονός που θα μας επηρεάσει δραματικά τον επόμενο καιρό είναι το οξύ κοινωνικό πρόβλημα που θα προκαλέσει το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Το ΤΑΠ αποτελεί ένα μέτρο εξαιρετικής μοχθηρίας, σαδισμού και αυταρχισμού, που προφανώς εκφράζει την ψυχική και πνευματική κατάσταση του κύριου εκφραστή του, του αρχικουίσλινγκ Βαγγέλη Βενιζέλου. Το μέτρο αυτό παραβιάζει κατάφωρα τα μισά άρθρα του συντάγματος και τη θεμελιώδη αρχή της αναλογικότητας. Στην πραγματικότητα, δεν αποτελεί τέλος, αλλά ένα οικονομικό όπλο μαζικής καταστροφής, το οποίο θα ανατινάξει τα θεμέλια της εξασθενημένης ελληνικής κοινωνίας.

Το πρόβλημα με το μέτρο αυτό είναι πως θα δημιουργήσει ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα και κατ’ επέκταση αναταραχή. Σίγουρα οι αρρωστημένοι και σαδιστικοί νόες που το σκέφτηκαν ευελπιστούν να εισπράξουν εκβιαστικά τα τελευταία αποθέματα πλούτου από την κοινωνία (τα "λιπάκια"), τα οποία σκοπεύουν να διοχετεύσουν άμεσα στο εξωτερικό. Το πρόβλημα είναι πως δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σ' αυτό όλοι οι καταναλωτές και πολλοί λογαριασμοί θα μείνουν απλήρωτοι. Παρόλο που οι ιθύνοντες, με επικεφαλής τον Βενιζέλο, πιστεύουν πως βρήκαν ένα σατανικό τρόπο να παρακάμψουν τις αντιστάσεις της ελληνικής κοινωνίας, στην πραγματικότητα θα καταφέρουν να ξαναγυρίσουν ένα μεγάλο κομμάτι της στον 17ο Αιώνα, στερώντας του το μεγάλο αγαθό και συνάμα κατάκτηση του δυτικού πολιτισμού, τον ηλεκτρισμό.

Οι κοινωνικές επιπτώσεις αυτής της επικίνδυνης μανούβρας θα γίνουν ορατές σε πολλαπλά επίπεδα. Καταρχάς, θα προκαλέσουν σύντομα βία και κοινωνικές συγκρούσεις. Και εντάξει, υπάρχουν τα ΜΑΤ και το ΚΚΕ να προστατεύει το καθεστώς, αλλά κάνουν μεγάλο λάθος που υποτιμούν ανθρώπους με την πλάτη στον τοίχο. Επίσης, αυτό το μέτρο πιθανώς θα οδηγήσει την ίδια τη ΔΕΗ στη χρεωκοπία. Η ΔΕΗ είναι πλέον ιδιωτική εταιρία και η σύμβαση ανάμεσα σε πάροχο και σε ηλεκτροδοτούμενο αποτελεί δεσμευτικό έγγραφο, το οποίο το ΣτΕ έχει ήδη αποφανθεί πως δεν μπορεί να μεταβληθεί με μετέπειτα νόμο. Αποτέλεσμα, οι όποιες διακοπές στην ηλεκτροδότηση θα αποτελούν μονομερή παράνομη και κακουργηματική πράξη από τη ΔΕΗ και τη διοίκησή της, με ηθική αυτουργία της κυβέρνησης Παπανδρέου. Ήδη σχεδόν 1.000.000 αγωγές έχουν κατατεθεί ομαδικά κατά παντός υπευθύνου και ζητούνται ασφαλιστικά μέτρα κατά του μέτρου. Αυτό το αναφέρω μόνο για να καταδείξω το μέγεθος του προβλήματος και όχι γιατί ευελπιστώ πως η ελληνική δικαιοσύνη πρόκειται να λειτουργήσει. Το δε ΣτΕ θα συζητήσει το μέτρο τον ερχόμενο Μάρτιο (ως κατεπείγον!), άρα είναι σίγουρο πως δεν πρόκειται να προλάβει την κοινωνική έκρηξη.

Επιμένω στην κοινωνική έκρηξη, καθώς έχουμε ήδη ένα προηγούμενο ανάλογο μέτρο Σοκ και Δέους, το οποίο αφορούσε την παραχώρηση της υδροδότησης του Ισημερινό στην εταιρία Σουέζ. Όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, το μέτρο είχε ως αποτέλεσμα μια μεγάλη εξέγερση, η οποία εξανάγκασε την κυβέρνηση της χώρας να καταργήσει άμεσα το νόμο και να εξώσει την εν λόγω εταιρεία από τη χώρα. Αν βάλουμε στην εξίσωση και τις πιθανές ελλείψεις στα τρόφιμα, το κοκτέιλ Τομ Κόλινς γίνεται αυτόματα κοκτέιλ Μολότοφ!

Η πρόβλεψή μου είναι πως αν η κυβέρνηση Παπανδρέου ή, αν προκύψει, η διάδοχος κυβέρνηση Σαμαρά, δεν αποσύρουν σύντομα το μέτρο, δεν θα φτάνει το σύνολο των ΜΑΤ, των παρακρατικών και του ΠΑΜΕ για να προστατέψει τη Βουλή από ένα ογκωδέστατο μανιασμένο όχλο που δεν θα έχει να χάσει τίποτα. Προφανώς κάτι τέτοιο δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό του μεγάλου ρήτορα και ηγέτη Βενιζέλου. Προφανώς, ο κ. υπουργός ήταν πολύ απασχολημένος να κοιτάει τον εαυτό του στον καθρέφτη και του διέφυγε.
  
Όπως βλέπετε, δεν μιλάω πλέον για σύνταγμα, γιατί η κυβέρνηση Παπανδρέου και πιθανώς η επερχόμενη κυβέρνηση Σαμαρά δεν φαίνεται να απασχολούνται και τόσο πολύ μ' αυτό το παρωχημένο πράγμα, που δεν εκφράζει την παγκόσμια διακυβέρνηση… Ας τους ευχηθούμε λοιπόν "με τις υγείες τους"!

δ. Το τέλος της Ευρώπης

Το τέταρτο γεγονός θα είναι απλά κοσμοϊστορικό και κολοσσιαίων διαστάσεων. Μιλάω για το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ. Πολλά σημάδια, ανάμεσά τους και οι γελοιότητες που λένε και κάνουν οι Μερκοζύ αυτές τις μέρες, μας λένε πως η Ευρώπη έχει φτάσει στο τέλος της. Εντάξει, την Ελλάδα μπορούν να την κάνουν ό,τι θέλουν και να την μετατρέψουν σε αποικία, επί τη ευκαιρία. Όμως χώρες όπως η Ιταλία και η Γαλλία, υποφέρουν από την ίδια κρίση χρέους που πλήττει τη χώρα μας και απειλούνται άμεσα από μια αποπληθωριστική κατάρρευση. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε η κατάρρευση ντόμινο της Ευρώπης θα είναι αδύνατον να αναβληθεί, πόσο μάλλον να εμποδιστεί. Παράλληλα, ένα τέτοιο γεγονός θα οδηγήσει στην ολοκληρωτική κατάρρευση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Πιθανώς να μην συμβεί κάτι τέτοιο μέσα σε μια βραδιά, αλλά σίγουρα κάτι τέτοιο θα συμπαρασύρει το σύνολο του τραπεζικού καρτέλ στον πάτο. Και για να έχουμε μια ιστορική προοπτική: Τα τελευταία χρόνια ζούμε με την ψευδαίσθηση πως το κραχ έχει αποτραπεί το 2008 με την ένεση τρισεκατομμυρίων μονάδων επίπλαστου χρήματος στις τράπεζες και τη σταδιακή υφαρπαγή και άρμεγμα των κοινωνιών από τα χρηματοπιστωτικά λαμόγια. Πιστεύουμε ακόμα πως η κρίση περιορίστηκε στις τράπεζες Bear Stearns και Lehman Brothers και σε κάνα δύο ακόμα οργανισμούς, οι οποίες πλήρωσαν τη νύφη, αλλά οι υπόλοιποι διεσώθησαν. Στην πραγματικότητα, η κρίση δεν έχει περάσει ακόμα, απλά πήρε παράταση για το μέλλον. Σήμερα, το φθινόπωρο του 2011, το μέλλον είναι εδώ και σύντομα θα δούμε το χρηματοπιστωτικό οικοδόμημα να καταρρέει από το ίδιο του το βάρος. Είναι αναπόφευκτο και μη-αναστρέψιμο.

Είναι πολύ δύσκολο να αποφασίσουμε σαν Έλληνες ποιό από τα δύο κακά είναι το καλύτερο για μάς: Πολύχρονη κατοχή ή κατάρρευση του ευρώ. Όμως προσωπικά μου προκαλεί τουλάχιστον μια χαιρέκακη απόλαυση να βλέπω τον επίδοξο κατακτητή και αφέντη μου να καταρρέει μπροστά στα μάτια μου, πριν προλάβει να απολαύσει τη νίκη του. Επίσης, είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως το σχέδιο υποδούλωσης της χώρας πάει μέχρι την ολοκληρωτική καταστροφή της κοινωνίας, του κοινωνικού ιστού, του έθνους και της γλώσσας μας. Το σχέδιο των κατακτητών μας είναι να μας μετατρέψουν σε γερμανόφωνους προτεστάντες κλώνους τους. Η σύγκρουση των πολιτισμών δεν περιορίζεται πλέον στον παραδοσιακό άξονα Χριστιανοσύνη – Ισλάμ, αλλά τελευταία έχει ξεκινήσει και η κατά μέτωπο σύγκρουση της προτεσταντικής γερμανικής κοσμοθεωρίας και ηθικής με τη ρωμαιο-ορθόδοξη και πιθανώς σύντομα και με τη ρωμαιο-καθολική. Η Ευρώπη σχίζεται σε κομμάτια μπροστά στα μάτια μας και το μόνο που μας μένει είναι να κοιτάμε τρομαγμένοι.