5 Οκτωβρίου 2011

Ουγγαρία: Η πρώτη μεγάλη ήττα των τραπεζιτών


Βίκτωρ Όρμπαν,
δημοφιλής Ούγγρος πολιτικός,
πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.
Κάποια σημαντικότατα νέα από την υπόλοιπη Ένωση, τα οποία δεν θα τα ακούσετε ποτέ από τα "ελεύθερα" ελληνικά ΜΜΕ ή τουλάχιστον θα τα ακούσετε παραμορφωμένα:
 «... Κόντεψαν να πάνε από εγκεφαλικό όλοι μαζί – η Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ., οι τραπεζίτες κι όλα τα παράσιτα και τα "λαμόγια" του χρηματοπιστωτικού συστήματος! Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου τη δεύτερη – με βάση τα έσοδα του 2009, τα οποία έχουν ήδη δηλώσει.Περιχαρής ο υπουργός Οικονομικών της Ουγγαρίας έκανε δημοσίως τους λογαριασμούς του: "Οι τράπεζες θα 'σκάσουν' 450 εκατομμύρια, οι ασφάλειες άλλα 135 κι οι υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές εταιρίες ακόμη 110 εκατομμύρια – να 'τα τα 700 εκατομμύρια ευρώ αμέσως – αμέσως μόνο για φέτος!" "Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια σημαντική έκτακτη επιβάρυνση, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο του ελλείμματος του 3,8%", δήλωσε σαρκαστικά στην τηλεόραση ο Γκιέργκι Μάτολσι, ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών... Το τι επακολούθησε δεν χρειάζεται να το περιγράψω... Πανικός επικράτησε στους κύκλους της Ε.Ε: Η Κομισιόν έσπευσε να προσάψει στην ουγγρική κυβέρνηση ότι... δεν εκτίμησε σωστά τις επιπτώσεις αυτής της έκτακτης φορολογίας στις τράπεζες, η οποία "ενδέχεται να έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομική ανάπτυξη" και να "αποθαρρύνει τους ξένους επενδυτές"....
Υπάρχει όμως ένα ακόμη «μυστικό», που καθιστά πραγματικά εξαιρετική αυτή την απόφαση της ουγγρικής κυβέρνησης: Το 80% του ουγγρικού τραπεζικού συστήματος ελέγχεται από... ξένες τράπεζες – πρωτίστως αυστριακές και γερμανικές, αλλά κι άλλες ευρωπαϊκές! Πρακτικά, λοιπόν, από τα 700 εκατομμύρια ευρώ, ένα τεράστιο τμήμα θα το πληρώσουν, όχι οι Ούγγροι τραπεζίτες και παράγοντες του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά οι... Ευρωπαίοι!...
Η κυβέρνηση απαιτούσε να μειώσει (ο κεντρικός τραπεζίτης) τα επιτόκια χορηγήσεων ... αυτός όμως αρνείται πεισματικά, με πρόσχημα τον κίνδυνο... πληθωρισμού!!! Για να τον αναγκάσουν να φύγει, η κυβέρνηση Όρμπαν αποφάσισε να χτυπήσει, εκεί που πονούν όλα τα "λαμόγια" του φυράματος αυτού: στην τσέπη του! Του περιέκοψε τον μισθό κατά... 75%, από 30.000 ευρώ το μήνα (ποσό αστρονομικό για την Ουγγαρία), σε...7.500 ευρώ!!! Ξεσηκώθηκε αμέσως αυτή τη φορά η... Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία δεν αντέχει να βλέπει τραπεζίτες να υφίστανται τέτοια "μαρτύρια" και κατάγγειλε την ουγγρική κυβέρνηση για "καταχρηστικά μέτρα"... Αμέσως μετά η κυβέρνηση Όρμπαν ξηλώνει με αστραπιαία ταχύτητα και τους μηχανισμούς των "Κουίσλινγκ" που υπηρετούν την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., ενώ ετοιμάζεται να παραπέμψει σε εξεταστική επιτροπή της Βουλής κι ακολούθως στο δικαστήριο τα στελέχη των σοσιαλιστικών κυβερνήσεων του Φέρεντς Γκιούρτσαν και του Γκόρντον Μπάιναϊ!!!
[Δείτε όλο το άρθρο εδώ: News Trap]
Η δεξιά(!) κυβέρνηση της Ουγγαρίας υπό τον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν αρνήθηκε να υιοθετήσει τα μέτρα λιτότητας, για τα οποία πιέζει η ΕΕ και η ΕΚΤ. Με λίγα λόγια, η ουγγρική κυβέρνηση αρνήθηκε να επιτρέψει να λεηλατήσουν τη χώρα τα διεθνή λαμόγια και η Γερμανία.

Εσείς, κ. Σαμαρά; Τί θα κάνετε
αν και όταν βγείτε;
Θα τολμήσετε να κάνετε τα ίδια
με τον Όρμπαν;
Ή θα συνεχίσετε την ίδια κατοχική
πολιτική, την οποία έως τώρα
ουσιαστικά στηρίζετε
με τη σιωπή σας;
Και τί έκανε; Αντί για μέτρα λιτότητας και τη μεταβίβαση του κόστους στους φορολογούμενους, έβγαλε νομοσχέδιο με το οποίο φορολογεί τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές και χρηματιστηριακές εταιρίες! Και το πιο ειρωνικό είναι πως το 80% των τραπεζών της Ουγγαρίας είναι γερμανικές, αυστριακές και διάφορες άλλες ευρωπαϊκές! Μεγάλη ήττα για το καρτέλ! Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι.

Οι τραπεζίτες απάντησαν  άμεσα και έβαλαν τον κεντρικό τραπεζίτη της Ουγγαρίας (τον τοποτηρητή τους στη χώρα, αντίστοιχο του δικού μας Προβόπουλου) να υπονομεύσει την προσπάθεια της κυβέρνησης. Εκείνος άρχισε να βγαίνει στα κανάλια και να κάνει ό,τι μπορεί για να ρίξει την κακιά κυβέρνηση "που τόλμισε να κάνει κάτι τέτοιο" και ρωτούσε επίμονα "τί θα πουν οι πιστωτές μας τώρα;"

Παρ’ όλες τις πιέσεις που άσκησε τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση προς τον κεντρικό τραπεζίτη για να παραιτηθεί, εκείνος αρνιόταν πεισματικά. Εξάλλου, δεν δουλεύει για κάποιο κράτος, αλλά για τις τράπεζες. Οπότε τί του έκαναν; Του περιέκοψαν το 75% του μισθού του και πλέον παίρνει μόνο 7500 ευρώ το μήνα! Σε λίγο θα παίρνει μόνο 1.000 ευρώ και θα θυμίζει Έλληνα δημόσιο υπάλληλο. Τώρα έχει να βασίζεται μόνο στα τεράστια ποσά που παίρνει κάτω από το τραπέζι, οπότε άντε να αποδείξει από πού βρίσκει τα χρήματα για να στηρίξει το ακριβό λάιφ στάιλ του με τα πούρα, τις πόρνες και τις λίμο.

Η πιο σημαντικό κίνηση όμως που έκανε η κυβέρνηση της Ουγγαρίας είναι πως ξήλωσε όλους τους αξιωματούχους που ήταν σε επαφή με το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα και τις διεθνείς τράπεζες (ή που δούλευαν κάποτε γι' αυτούς τους οργανισμούς - όπως καληώρα τόσοι και τόσοι δικοί μας). Βεβαίως δεν παρέλειηψε να ξηλώσει τους επικεφαλής της αστυνομίας και του στρατού. 

Παράλληλα στέλνει την προηγούμενη κυβέρνηση, εντελώς τυχαία σοσιαλιστική, στο ειδικό δικαστήριο για τον ρόλο που διαδραμάτισε στο να εμπλέξει τη χώρα στα πλοκάμια του ΔΝΤ και του διεθνούς τραπεζικού καρτέλ, αλλά και για να ερευνηθεί η συνεργασία μελών της με το ΔΝΤ και τις διεθνείς τράπεζες,

Είναι επίσης προφανές πως το διεθνές τραπεζικό-τοκογλυφικό καρτέλ έχει ένα μοναδικό σχέδιο: Να παρασύρει χώρες σε μια παγίδα θανάτου, στην οποία θα τις αρμέγουν και θα αρπάζουν τον εθνικό τους πλούτο. Δεν θα με εξέπληττε αν και στην Ουγγαρία το τηλεοπτικά κανάλια θα στήριζαν την ηρωική προσπάθεια των σοσιαλιστών και του καημένου ήρωα κεντρικού τραπεζίτη "που παλεύει για την πατρίδα του" ή κάποιο ανάλογο κλισέ.

Φανταστήτε τώρα να απαιτούσε ο ελληνικός λαός από τον Γιωργάκη Παπανδρέου ή τον Βενιζέλο να λάβουν ανάλογες αποφάσεις και να τις εφαρμόσουν! Πιθανώς να πέθαιναν από το άγχος, το δέος και τον τρόμο που θα ένιωθαν όταν τους τηλεφωνούσε το αφεντικό τους, ο Τρισέ, και τους ανακοίνωνε την απόλυσή τους!

Μπράβο Ουγγαρία! Douze point!
Το μόνο καλό από αυτή την ιστορία είναι πως εμπνεύσαμε τους Ούγγρους και τους δείξαμε τι τους περιμένει αν δεν προστατευθούν από την τραπεζική επιδρομή στην Ευρώπη, με όπλο το ιδιωτικών συμφερόντων ΔΝΤ. Είναι προφανές πως η νέα ουγγρική κυβέρνησης μελέτησε την ελληνική περιπέτεια και κατάλαβε πού εντοπίζεται το πρόβλημα: Στους προδότες συνεργάτες του καρτέλ που επιτρέπουν στους διεθνείς τοκογλύφους και τη Γερμανία να κάνουν ό,τι θέλουν.

Μπράβο στον πρωθυπουργό Όρμπαν και την κυβέρνησή του. Επιτέλους, υπάρχουν ακόμα κάποιοι που έχουν έστω και λίγο θάρρος σ' αυτή την ήπειρο.

Σας προτείνω να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο, πραγματικά αξίζει.