6 Οκτωβρίου 2011

Ο εξευτελισμός της Ελληνικής Αστυνομίας

Άνδρας των ΜΑΤ γρονθοκοπεί διαπιστευμένη φωτογράφο
Τατιάνα Μπόλαρη. Η εικόνα έκανε το γύρω
του κόσμου. Πηγή: Reuters.
Χθες 5/10, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που συνόδευαν την πανελλαδική απεργία, η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ) προχώρησε ξανά σε ένα βίαιο προληπτικό χτύπημα κατά πάντων, συμπεριλαμβανομένων και των δημοσιογράφων που κάλυπταν το γεγονός. Οι εικόνες έκαναν τον γύρο του κόσμου και εκθέτουν ανεπανόρθωτα την εικόνα και το κύρος του Σώματος. Μας δείχνουν επίσης την πρόθεση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ να κάνουν χρήση άκρατης βίας και να προκαλέσουν θύματα για να εκφοβίσουν τους πολίτες της χώρας.

Το πρόβλημα είναι πως υπολόγισαν χωρίς τις κάμερες, που δείχνουν 5-6 μεμονωμένους άνδρες των ΜΑΤ να εισβάλλουν στον σταθμό Μετρό του Συντάγματος, να προπηλακίζουν πολίτες, να ρίχνουν δακρυγόνα, ενώ στον κάτω όροφο διάφοροι "κουκουλοφόροι" έσπαγαν τα ακυρωτικά μηχανήματα και απέξω κάποιος άλλος συνάδελφός τους χτυπούσε με γροθιά μια γυναίκα φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων σπάζοντάς της το δόντι.
MAT κατά δημοσιογράφων. Σιδηρόφρακτοι εναντίον
αόπλων. Πηγή: Reuters.

Δείτε ένα αποκαλυπτικό βίντεο που δείχνει τον εξευτελισμό της Ελληνικής Αστυνομίες από τις ενέργειες ανδρών της κατά διαπιστευμένων δημοσιογράφων. Προφανώς το όνειρο της ηγεσίας της είναι να προβαίνει σε κτηνωδίες, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, αλά καθεστώς Άσαντ. Πόσο πιο απλά θα ήταν τα πράγματα τότε!

Ενδιαφέρον είναι να ακούσετε τι λέει ένας δημοσιογράφος στους άνδρες των ΜΑΤ και την αντίδραση αυτών των ανδρών. Λέτε να έχουν αρχίσει επιτέλους να καταλαβαίνουν πως αυτά που κάνουν φεύγουν από τη σφαίρα της νομιμότητας και της υπακοής στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους;



Δείτε επίσης πόση σαδιστική είναι η απόλαυση κάποιων από αυτούς που χτυπούν όλοι μαζί, και πισώπλατα, έναν δεμένο μοναχικό διαδηλωτή. Η λογική της ζαρντινιέρας είναι έμφυτη μέσα στο Σώμα και οι επικεφαλής του, αντί να κάνουν τα πάντα για να την αποτρέψουν, την ενισχύουν με στόχο να αποκτηνώσουν τους άνδρες τους. Η δε παληκαριά είναι κάτι που έχει χαθεί από αυτές τις αγέλες, που το μόνο πράγμα που έχουν στο μυαλό τους είναι αίμα.

Σε συνθήκες ευημερίας, αυτό μπορεί να λειτουργούσε, καθώς όλοι ήμασταν βολεμένοι κι αδιάφοροι. Σε συνθήκες λιτότητας, κατοχής και ερημοποίησης του συνόλου της κοινωνίας, την οποία παρεμπιπτόντως έχουν δώσει όρκο να προστατεύουν οι άνδρες της ΕΛΑΣ, αυτές οι πράξεις συνιστούν μέγιστη ύβρη και σοβαρό πλήγμα στην ηθική υπόσταση του Σώματος. Αν συνεχίσουν έτσι, μόνο ο χαρακτηρισμός "μισθοφόροι" θα τους ταιριάζει, καθώς θα θέτουν μόνοι τους εαυτόν εκτός ελληνικής κοινωνίας και θα συντάσσονται με τον κρυφό ξένο εχθρό.



Κάντε μια ωραία μέρα μια βόλτα μέσα στο Μετρό του Συντάγματος. Μπορείτε να πετύχετε και μερικούς τραμπούκους που θα σας σπάσουν στο ξύλο. Μισό λεπτό! Αυτοί είναι αστυνομικοί! Όμως, βλεπετε, αυτή είναι πλέον η θλιβερή ελληνική πραγματικότητα. Οι άνδρες ενός εθνικού σώματος ασφαλείας, με πολύχρονη παράδοση και θύματα στην εκτέλεση του καθήκοντος, που φέρουν το εθνόσημο της Ελληνικής Δημοκρατίας, να έχουν καταντήσει να είναι ένα σώμα μισθοφόρων τραμπούκων, που στόχο έχουν να τρομοκρατούν όποιον βρουν στο διάβα τους... Ας θυμηθούμε την επίθεση ανδρών της ομάδας Δέλτα κατά τουριστών με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης ή την εισβολή ανδρών των ΜΑΤ σε καταστήματα της Ερμού και τον ξυλοδαρμό των μαγαζατόρων. Αν αυτό δεν είναι τρομοκρατία που παραπέμπει στα πογκρόμ των SS, τότε τι είναι;



Το ζήτημα είναι πως θα πρέπει η ηγεσία ή οι άνδρες της ΕΛΑΣ να αποφασίσουν τι είναι. Αξιωματικοί και άνδρες του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας ή μισθοφορικό σώμα με αποστολή την υπεράσπιση μιας κατοχικής κυβέρνησης. Υπάρχει μια τεράστια διαφορά ανάμεσα στα δύο...

Έχουν άραγε καταλάβει τον ρόλο τους στην υπονόμευση της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Συνάγματος, της κοινωνίας, των οικογενειών τους, των γειτόνων τους, των ίδιων τους των εαυτών; Επίσης, έχουν αναρωτηθεί τί θα συμβεί όταν κηρύξουν μονομερώς τον εμφύλιο πόλεμο στην ελληνική κοινωνία;

Δεν περιμένω απάντηση από κανένα και τα ερωτήματα μου είναι ρητορικά. Αφορούν όλους τους υπόλοιπους πολίτες, οι οποίοι γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων ασυγχώρητων αντικοινωνικών συμπεριφορών και βλέπουμε μια ΕΛΑΣ να περιθωριοποιείται από μόνη της και να στέκεται σαν εχθρός απέναντι στην κοινωνία. Θα έλθει όμως ο καιρός που θα πρέπει να διαλέξει με ποιά πλευρά θα είναι: Με τους δωσίλογους συνεργάτες, που στηρίζουν τη ληστρική επιδρομή κατά της χώρας και την κατοχή της από τη Γερμανία ή με τους συμπολίτες τους που αγωνιούν για τη χώρα και την τύχη της.

Ή μήπως, όπως είπαν σήμερα στον ΣΚΑΪ, "τα προνόμια πρέπει να καταργηθούν με το ρόπαλο"; Λέτε αυτό να εννοούν;