20 Οκτωβρίου 2011

Προπαγάνδα υπέρ του εχθρού


Νικόλαος Χριστοφοράκος, πατέρας του Μιχάλη (κέντρο), και Κωνσταντίνος 
Λογοθετόπουλος, κατοχικός πρωθυπουργός (δεξιά), στη δίκη των δωσιλόγων.
«...Η Συντακτική Πράξη 6/45 παρέπεμπε σε Ειδικά Δικαστήρια Δωσίλογων όσους σχημάτισαν κυβέρνηση, διετέλεσαν υπουργοί ή υφυπουργοί ή διευκόλυναν τις αρχές Κατοχής κατέχοντας δημόσιο αξίωμα (στρατιωτικό, αστοδιοικητικό, δικαστικό, δημοσιοϋπαλληλικό κ.ά.), όσους ανέλαβαν υπηρεσία στις δυνάμεις Κατοχής ενεργώντας εναντίον του ελληνικού λαού και διευκολύνοντας το έργο του εχθρού, όσους έκαναν συνειδητά προπαγάνδα υπέρ του κατακτητή, όσους κατέδωσαν στον εχθρό Έλληνες ή ξένους υπηκόους που συμμετείχαν στον συμμαχικό αγώνα ή προέβησαν σε πράξεις βίας με τη σύμπραξη ή μη των αρχών Κατοχής, όσους παρείχαν συστηματικά πληροφορίες στον εχθρό ή παρεμπόδιζαν με οιονδήποτε τρόπο τον συμμαχικό αγώνα ή διετέλεσαν αρχηγοί ή επικεφαλής κινήσεων που στρέφονταν κατά της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και, τέλος, όσους συνεργάστηκαν οικονομικά με τις δυνάμεις Κατοχής προκαλώντας ζημία στον ελληνικό λαό ή υποβοηθώντας την πολεμική προσπάθεια του εχθρού ή συγκεντρώνοντας μεγάλα οικονομικά ποσά ("μαυραγορίτες") ή άλλα οφέλη σε βάρος Ελλήνων πολιτών ή πολιτών συμμαχικού κράτους (άρθρο 1 Συντακτικής Πράξης 6/45). Οι ποινές των ενόχων για τις παραπάνω πράξεις κυμαίνονταν - ανάλογα με την ιδιότητα ή τη θέση του καταδικασθέντος και τη σοβαρότητα των αποτελεσμάτων που επέφεραν οι πράξεις του - από την ποινή του θανάτου ώς την ποινή της ειρκτής... » 
~ Γιάννης Ράγκος, "Οι δίκες των δωσίλογων της Κατοχής", Περιοδικό Ιστορία, τ.78, Εκδόσεις Πάπυρος
Το κατηγορητήριο κατά των τριών κατοχικών πρωθυπουργών Γεωργίου Τσολάκογλου, Κωνσταντίνου Λογοθετόπουλου και Ιωάννη Ράλλη, το οποίο τους παρέπεμψε στο Ειδικό Δικαστήριο Δωσιλόγων, περιλάμβανε κατηγορίες όπως εθνική αναξιότητα (προδοσία), διευκόλυνση του έργου του εχθρού και προπαγάνδα υπέρ του εχθρού.

Στις 31 Μαϊου 1945 το Ειδικό Δικαστήριο Δωσιλόγων έκρινε τους τρεις αυτούς δωσίλογους πρωθυπουργούς ένοχους και καταδίκασε τον πρώτο σε θάνατο και τους υπόλοιπους σε ισόβια κάθειρξη. Το Συμβούλιο Χαρίτων μετέτρεψε στη συνέχεια την ποινή του Τσολάκογλου σε ισόβια κάθειρξη.

Από όλα για όσα καταδικάστηκαν οι δωσίλογοι, η κατηγορία της προπαγάνδας υπέρ του εχθρού αποτελούσε μια από τις βασικές κατηγορίες της Συντακτικής Πράξης 6/45 καθώς αναγνώριζε πως η ζημιά που αυτή η πράξη επέφερε στην ελληνική κοινωνία ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Στην πραγματικότητα η κατηγορία της προπαγάνδας υπέρ του εχθρού αποτελεί μια από τις τρεις μεγάλες κατηγορίες που απεδόθησαν στους δωσίλογους συνεργάτες των Γερμανών.

 Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Αυτόν το μέγα Εκσυγχρονιστή
τον θυμόσαστε; Το αστεράτο
ευρωφωτοστέφανο που στολίζει
το αθώο κεφαλάκι του τα λέει όλα!
Σαν να μην πέρασαν τα 56 χρόνια που μας χωρίζουν χρονικά από την καταδίκη των συνεργατών, η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει νέους δωσίλογους, κυρίως στον χώρο της πολιτικής και των ΜΜΕ, και η προπαγάνδα υπέρ του εχθρού αποτελεί ξανά ένα μεγάλο έγκλημα κατά του ελληνισμού.

Η συνωμοσία για την υπογραφή του Μνημονίου αποτελεί μια από τις πλέον σοβαρές πράξεις εθνικής προδοσίας στην ιστορία του έθνους μας. Μαζί με την πράξη της πλαστογράφησης των δημοσιονομικών στοιχείων της χώρας από την κυβέρνηση Σημίτη, με στόχο να την βάλουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι πράξεις του παρόντος πολιτικού προσωπικού, με αποκορύφωμα την υπογραφή των Μνημονίων, μετέτρεψαν ανεπιστρεπτί τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε ένα σκοτεινό προτεσταντικό εφιάλτη, όπου ανελέητοι και κυνικοί ντόπιοι και ξένοι επιδρομείς επιδιώκουν να μετατρέψουν τους Έλληνες πολίτες σε δουλοπάροικους και να υφαρπάξουν το σύνολο του εθνικού πλούτου της χώρας για λογαριασμό τραπεζών και της Γερμανίας.

Η συνωμοσία αυτή δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό αν δεν την στήριζαν οι καναλάρχες και μεγαλοεκδότες. Αμέσως μετά τη νίκη Παπανδρέου στις τελευταίες (πιθανώς για πάντα) εθνικές εκλογές, οι καναλάρχες και μεγαλοεκδότες έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο ξεκινώντας μια άνευ προηγουμένου έντονη προπαγάνδα Σοκ και Δέους, που σκοπό είχε την κάμψη του ηθικού του ελληνικού λαού και τη διευκόλυνση της υιοθέτηση των μέτρων του ΔΝΤ με λιγότερη αντίσταση.

Η μαύρη προπαγάνδα και το δόγμα του Σοκ και Δέους

Το Ίδρυμα σε παρακολουθεί: ΣΚΑΪ!
Στην πραγματικότητα, δεν είναι η πρώτη φορά που το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα, η κοσμοπολίτικη οικονομική ελίτ και το τραπεζικό καρτέλ χρησιμοποιούν αυτού του είδους την προπαγάνδα. Είναι χαρακτηριστική η ευκολία με την οποία το Σοκ και Δέος χρησιμοποιήθηκε για δεκαετίες στη Νότιο Αμερική, στην Ασία και στην Αφρική. Από τη στιγμή που ήλθε και η σειρά της Ευρώπης να μπει στο στόχαστρο των παραπάνω ληστρικών κερδοσκοπικών οργανισμών και του νεοφιλελευθερισμού, ήλθε η ώρα να υποστεί και η Ελλάδα ένα πρόγραμμα "διαπαιδαγώγησης" μέσω της εφαρμογής του δόγματος του Σοκ και Δέους στον ελληνικό λαό.

Η συνεργασία των ελληνικών αρχών και η οργάνωση ολόκληρου υπουργείου προπαγάνδας, υπό τον Πεταλωτή αρχικά και τον Μόσιαλο μετά, με στόχο την προώθηση της μαύρης προπαγάνδας για τη διευκόλυνση της υιοθέτησης του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου και σήμερα της επιβολής της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας της χώρας ως "αναπόφευκτης", αποτελούν καθαρές πράξης προπαγάνδας υπέρ εχθρικών δυνάμεων. Παρόλα αυτά, ο κυνισμός και ο καιροσκοπισμός του πολιτικού προσωπικού και η ίδια η προπαγάνδα επιχειρούν να καταστείλουν κάθε αντίθετη φωνή. Φυσικά, πλέον είναι αργά και γινόμαστε μάρτυρες σκηνών άπειρης γελοιότητας όπως η επικοινωνία του Παπανδρέου με τον Σαμαρά στην οποία ο πρώτος απαιτεί να καταδικάσει ο δεύτερος κάθε αναφορά σε "κρεμάλες" και "Γουδί"!

Αμαυρώνω, αμαυρώνεις, αμαυρώνει, αμαυρώνουμε, αμαυρώνετε, αμαυρώνουν *
* Οι κλίσεις ενός ρήματος που θα ακούμε πλέον από το πρωί μέχρι το βράδυ σε φράσεις ανάλογες του "οι κουκουλοφόροι αμαύρωσαν για μια ακόμη φορά την φιλειρηνική διαλήλωση"
Το περιβόητο δελτίο ειδήσεων του ALTER. Μια κρύο, μια
ζέστη. Η πεντάδα αποτελεί την καλύτερη πλατφόρμα
προπαγάνδας του υπουργού Μόσιαλου. Ειδικά η οχιά πάνω
δεξιά και ο σούπερ σταρ κάτω δεξιά, οι οποίοι θεωρούνται το
βαρύ πυροβολικό του συστήματος. Ο Χατζηνικολάου απλά
προεδρεύει και καμιά φορά κρατάει τις ισορροπίες, ενώ
άλλες φορές γίνεται πέραν του δέοντος φιλο-μνημονιακός.
Βέβαια, στην τελική το πώς θα δείξουν το θέμα εξαρτάται
και από το αν κοιμήθηκε καλά ο Κουρής το προηγούμενο
βράδυ ή αν έχει να πληρώσει επιταγή την επόμενη μέρα
και πρέπει να βρει λεφτά.
Το νέο αστείο εφεύρημα του υπουργείου προπαγάνδας του Μόσιαλου είναι να αξιοποιήσουν τους "κουκουλοφόρους" αφενός για να πείσουν την κοινή γνώμη πως αυτοί καταστρέφουν "την ειρηνική διαδήλωση του ελληνικού λαού" αφετέρου για να στρέψουν την προσοχή του τηλεοπτικού κοινού μακριά από την κυβέρνηση και τη σημερινή ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο. Παράλληλα, η γεύση της εβδομάδας μας λέει πως "ο πρωθυπουργός πλέον στηρίζει ηθικά τις διαδηλώσεις" και "καταλαβαίνει τους λόγους πίσω από αυτή" αλλά "δεν μπορεί να κάνει τίποτε και θλίβεται". Πέρα από τη θλίψη του καημένου του παιντιού, έχω αρχίσει να εκνευρίζομαι από την γελοιότητα, την ασέβεια και τον κυνισμό των προπαγανδιστών του Μόσιαλου. Σε λίγο θα συναγωνίζονται σε γελοιότητα τη Χούντα.

Οι κουκουλοφόροι είναι οι κακοί, εκείνοι που αντιτίθενται στην ένδοξη κυβέρνηση και στους γενναίους πολιτικούς ηγέτες μας. Μετά τους Συριζαίους του Τσίπρα, τους Νεοδημοκράτες του Σαμαρά, οι κακοί αυτής της εβδομάδας είναι οι κουκουλοφόροι του Μπακούνιν. Σήμερα θα πρέπει να περιμένουμε μια οργανωμένη προσπάθεια επικέντρωσης της κοινής γνώμης στους κουκουλοφόρους, μήπως και φύγει η προσοχή από την κυβέρνηση, το πολυνομοσχέδιο και την ανικανότητα του Παπανδρέου. Συνεπώς είναι περίπου σίγουρο πως σήμερα θα δούμε πάλι εικόνες κουκουλοφόρων οι οποίοι θα τα σπάσουν όλα και θα "αμαυρώσουν" (αυτή είναι η νέα μοδάτη λέξη κλειδί του Μόσιαλου) την καθόλα "φιλειρηνική διαδήλωση".

Το κακό με τους κυβερνώντες (δεν πρέπει να τους αποκαλούμε πια "κυβέρνηση") είναι πως δεν αναγνωρίζουν κάτι πολύ σοβαρό, που θα το διαπιστώσει κανείς αν μελετήσει τις χθεσινές φωτογραφίες. Πρώτον, όσοι προβαίνουν σε πράξεις βίας δεν είναι μόνο κουκουλοφόροι. Πολλοί είναι μεγάλοι σε ηλικία και οι περισσότεροι δεν είναι ντυμένοι στα παραδοσιακά μαύρα των κουκουλοφόρων. Το συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε είναι πως οι πραγματικοί εχθροί της κυβέρνησης είναι οι φτωχοί, εξαθλιωμένοι, χρεωκοπημένοι και χωρίς μέλλον, πολίτες. Η δεύτερη διαπίστωση που κάνει κανείς είναι πως το επίπεδο της βίας από τη μεριά των διαδηλωτών είναι πια ιδιαίτερα αυξημένο και τείνει να γίνει ισάξιο, ή σε ορισμένες φορές να ξεπεράσει, το επίπεδο της βίας των ανδρών των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ.

Κι όμως δεν είναι μόνο προπαγάνδα υπέρ του εχθρού, είναι και Εσχάτη Προδοσία
"Ορκίζομαι εις τον Θεόν τον άγιον τούτον όρκον, ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανωτάτου αρχηγού του γερμανικού στρατού Αδόλφου Χίτλερ. Θα εκτελώ πιστώς απάσας τας ανατεθεισομένας μου υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις τας διαταγάς των ανωτέρων μου. Γνωρίζω καλώς ότι δια μίαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεων μου, τας οποίας δια του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθεί παρά των γερμανικών στρατιωτικών νόμων." ~ Ο όρκος του ταγματασφαλιτη
Πρετεντέρης: "Καλά δεν ντρέπονται; Τολμούν και διαμαρτύ- 
ρονται κατά της ένδοξης και πατριωτικής παγκόσμιας διακυβέ-
ρνησης που μας αγαπάει όλους; Αυτό είναι ένα μεγάλο Σοκ!"
Τσίμας: "Δηλαδή τί θέλουν αυτοί οι τεντιμπόιδες, έξοδο από το 
ευρώ και χρεωκοπία; Και οι δανειστές μας τι θα κάνουν; Μετα-
νάστες θα γίνουν για να βγάζουν το ψωμί τους; Σοκαρίστηκα!"
Καψής: "Είναι τρομερό! Δεν θα έχουμε να φάμε ούτε τραχανά
χωρίς ευρώ! Σοκ! Θα πεινάσουμε! Η αγορά θα καταστραφεί!"
Τρέμη: "Δηλαδή, Μιχάλη, θα πρέπει να τρώμε ρίζες και έντομα
αν θα φύγουμε από το ευρώ; Αυτοί οι αγανακτισμένοι ξέρουν
ότι κάνουν κακό στη χώρα και προσωπικά στον δοξασμένο,
τρισμέγιστο, 72ο Διανοητή στον Κόσμο, Γιώργιο Παπανδρέου;"
Πρετεντέρης: "Δε ντρέπονται; Καλά, το δικό μας παιδί; Σοκ 
και Δέος! Ο μέγας Ηγέτης πρέπει να αισθάνεται προδομένος!"
Φυσικά όλα αυτά που αναφέραμε παραπάνω αποτελούν μια ακόμα άσκηση μαύρης προπαγάνδας υπέρ του εχθρού. Πλέον τα γνωστά παπαγαλάκια και οι πολιτικοί που την ασκούν είναι δωσίλογοι με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σε αντίθεση με τους τότε δωσίλογους πρωθυπουργούς, οι οποίοι μπορεί να πίστευαν πως έκαναν ό,τι μπορούσαν για το έθνος, οι μοντέρνοι δωσίλογοι κάνουν ό,τι μπορούν για να καταλύσουν τη χώρα, το πολίτευμα, το σύνταγμα, την κοινωνία και υπονομεύουν συνειδητά την εθνική κυριαρχία. Η επικείμενη ανοικτή και προκλητική προπαγανδιστική προσπάθεια επιβολής της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας της Ελληνικής Δημοκρατίας θα αποτελεί όχι μόνο προπαγάνδα υπέρ του εχθρού, αλλά και πράξη Εσχάτης Προδοσίας, πολλών επιπέδων χειρότερη από αυτά που έκαναν οι Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλος και Ράλλης. Οι μοντέρνοι δωσίλογοι λειτουργούν σαν ντόπιοι εισβολείς και συμπράττουν ως υπηρέτες των ξένων εισβολέων.

Τα πράγματα γίνονται πολύ σοβαρά πλέον για τη χώρα και για όλους μας. Μετά τις δηλώσεις Μέρκελ και Σόυμπλε είναι προφανές πως δεν θα πρέπει να μιλάμε πια μόνο για απώλεια εισοδημάτων και εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά για την πλήρη υπονόμευση και επίθεση κατά της χώρας, του πολιτεύματος και της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας. Το προσδιοριστικό "μερική απώλεια εθνικής κυριαρχίας" σ' αυτή την περίπτωση είναι διακοσμητικό με σκοπό να αποκρύψει την αλήθεια. Είναι δε εξίσου γελοίο με τη φράση "ολίγον έγκυος".

Από τη στιγμή που στο πλαίσιο της υφαρπαγής η χώρα μας θα βρεθεί να έχει ουσιαστικά απωλέσει την εθνική της κυριαρχία, όλα θα αλλάξουν για πάντα για όσους αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Έλληνες. Σ' αυτή την περίπτωση, οι νέοι δωσίλογοι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν πλέον όπως τους αξίζει - δηλαδή σαν πράκτορες του εχθρού. Το άρθρο 120 του Συντάγματος το απαιτεί και μας θυμίζει πως δεν είναι μόνο δικαίωμα, αλλά και καθήκον μας να προστατέψουμε το έθνος, το σύνταγμα και την κοινωνία μας από αυτούς.