11 Οκτωβρίου 2011

Ένα παραμύθι του νταβατζή Νεοφιλελευθε- ρισμού και της γριάς πόρνης Ευρώπης

Προσοχή γκρεμός!
Ήταν μια φορά κι ένα καιρό ένας τραμπούκος με το όνομα Νεοφιλελευθερισμός. Το όνειρό του ήταν να γίνει αρχινονός και να εξουσιάζει ολόκληρη τη Νύχτα. Ο Νεοφιλελευθερισμός ήταν πολύ δυνατός και κατάφερε να σκοτώσει όλους τους αντιπάλους του με βία και πονηριά. Έτσι πουλούσε πια ανενόχλητος ναρκωτικά, διακινούσε πόρνες και προσέφερε προστασία σε όλη την πόλη. Όπως έλεγε και ο ίδιος, είχε ‘κονομήσει πολλά λεφτά από αυτή τη δουλειά. Είχε πια θριαμβεύσει και είχε αναλάβει ολόκληρη τη Νύχτα για πάρτη του. Και του άρεσε πολύ να το δείχνει σε όλους πως είναι νικητής, του άρεσε να κομπάζει γι' αυτό και να το κάνει κάθε φορά που επρόκειτο να ποδοπατήσει τον επόμενο άτυχο που βρισκόταν στο διάβα του.

Τώρα τελευταία όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ο καημένος ο Νεοφιλελευθερισμός βρίσκεται αυτή τη στιγμή πάνω σ' ένα όχημα που δεν έχει ούτε φρένα ούτε τιμόνι και τρέχει με ταχύτητα προς τον ίδιο γκρεμό της Ιστορίας, όπου πριν είκοσι περίπου χρόνια είχε πέσει ο ορκισμένος του αρχι-εχθρός, ο Κομμουνισμός. Μαζί του στο πίσω κάθισμα βρίσκεται και μια γριά ξεδοντιάρα πρεζού πόρνη, με το όνομα Ευρώπη, που του έχει αφοσιωθεί απόλυτα τα τελευταία 10 χρόνια. Η μοίρα της είναι ίδια μ' αυτή του "αγαπητικού" της και εξίσου τρομερή: Θα πέσει κι αυτή στον γκρεμό.

Αυτό που ακούμε τον τελευταίο καιρό είναι οι στριγκλιές του νταβατζή οδηγού και της συνεπιβάτισσάς του πόρνης, που αντικρύζουν τον γκρεμό να διαγράφεται στον ορίζοντα. Ουρλιάζουν, σκούζουν, καταριούνται, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Ο γκρεμός πλησιάζει. Κι αυτοί δεν έχουν ούτε φρένα ούτε τιμόνι.

Θα μου πείτε, δεν είναι και τόσο κακό που θα πέσουν στον γκρεμό. Ο Νεοφιλελευθερισμός είναι ένα άπληστο γουρούνι, που το μόνο πράγμα που τον ενδιαφέρει είναι να τα 'κονομήσει και δεν υπολογίζει ποιόν θα καταστρέψει για να το πετύχει. Έχει ποδοπατήσει πολλούς για να φτάσει εδώ που έφτασε και το έκανε με ένα σαδιστικό χαμόγελο στο πρόσωπο. Η Ευρώπη, από την άλλη, είναι μια ανήθικη παλιόγρια ξεπεσμένη πόρνη, που το μόνο που θέλει είναι λεφτά-λεφτά-λεφτά. Δεν την ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Δεν την ενδιαφέρει πως κάποιοι απατεώνες καταληστεύουν τα απροστάτευτα παιδιά της. Το μόνο που θέλει είναι λεφτά για να γίνει ξανά όμορφη, για να κάνει πλαστικές και να αρέσει στον "αγαπητικό" της.

Ο Νεοφιλελευθερισμός βέβαια δεν ενδιαφέρεται να κερδίσει απ' αυτήν τίποτε άλλο πέρα από το ποσοστό του... Και την εκμεταλλεύεται, την απειλεί, την εκβιάζει, της λέει πως την αγαπάει, τη χτυπάει, τη χαρακώνει, της σπάει τα δάκτυλα και τα δόντια. Κι εκείνη νομίζει πως της τα κάνει αυτά επειδή την αγαπάει. Γι' αυτό θέλει να ξαναγίνει όμορφη γι' αυτόν μια μέρα. Να αποκτήσει νιάτα,  γαλλική μυτούλα, τεράστια μπλε γερμανικά μάτια, κατάξανθά ολλανδικά μαλλιά, αισθησιακά ιταλικά χείλη. Να βάλει δόντια και να αποκτήσει ξανά χαμόγελο. Τότε θα τα έχει όλα κι εκείνος θα την αγαπήσει...

Το καπέλο του νταβατζή
ήταν το μόνο που έμεινε
λένε οι ιστορικοί του
μέλλοντος...
Όμως ο τρομερός γκρεμός πλησιάζει. Τίποτε δεν αλλάζει την πορεία του οχήματος. Τίποτα δεν σώζει το χυδαίο αυτό ζευγάρι. Και τώρα οι δυο τους τσακώνονται, εκείνη τον χτυπάει κι αυτός την απειλεί. Ουρλιάζουν... Βρίζουν... Εκτοξεύουν σάλια παντού... Από τις γρατζουνιές στο κούτελο του νταβατζή κυλάει αίμα. Αλλά και στους δύο αξίζει να πέσουν στον γκρεμό. Η βουτιά τους στο κενό θα σώσει πολλούς ανθρώπους από τον πόνο, την τυραννία, τη σκλαβιά. Ανθρώπους που έχουν εξαπατηθεί, έχουν καταστραφεί. Ανθρώπους που θα αναγαλλιάσουν από την είδηση της πτώσης τους.

Το κακό είναι πως κι εμείς όλοι, τα παιδιά της γριάς πόρνης, είμαστε κλειδωμένοι πίσω στο τρέιλερ... Και ο γκρεμός έρχεται κατά πάνω και σ' εμάς... Παγωμένοι και σιωπηλοί ακούμε τα πανικόβλητα ουρλιαχτά της γριάς από μπροστά... Ακούμε τις εκκλήσεις της στον οδηγό πως πρέπει να ρίξουν την Ελλάδα, το πιο άτακτο παιδί της, στον γκρεμό, μήπως μπορέσει να σωθεί η ίδια! Τις κατάρες της πως τα παιδιά της φταίνε για την κατάντια της, για τον εθισμό της στο χρέος. Ακούμε τις απειλές της πως θα μας δώσει όλους μας στον Νεοφιλελευθερισμό για να μας κακοποιήσει. Ακούμε τις τρέλες που μουρμουράει κάθε φορά που κοιτάει τον γκρεμό να έρχεται καταπάνω της. Ακούμε τις τσιρίδες της κάθε φορά που ο "αγαπητικός" της πατάει φρένο κι αυτό δεν λειτουργεί. Το γοερό κλάμα της...

Ο Νεοφιλελευθερισμός και η Ευρώπη δεν έχουν καμία ελπίδα. Η πορεία τους δεν αλλάζει και δεν σταματάει. Μόνο εμείς, τα παιδιά της γριάς Ευρώπης μπορούμε να επιβιώσουμε, αν κόψουμε τον κοτσαδόρο του τρέιλερ και δεν πέσουμε μαζί τους στον γκρεμό. Αν τολμήσουμε να το κάνουμε, θα σωθούμε. Και όταν τους ξεφορτωθούμε, θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε από την αρχή.

Το όχημα και το τρέιλερ συνεχίζουν την τρελή τους πορεία προς τον τρομερό γκρεμό της Ιστορίας. Το τιμόνι έχει μείνει στα χέρια του νταβατζή οδηγού, τα φρένα έχουν διαλυθεί. Πανικόβλητα ουρλιαχτά μέσα από το όχημα γεμίζουν τον αέρα...