14 Οκτωβρίου 2011

Τα σοσιαλφιλελεύθερα μπλουζ


Το νεοΠΑΣΟΚ, η νεοφιλελεύθερη έκφραση του παλαιού Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, θα αποτελεί σε λίγο ένα κόμμα με μονοψήφιο ποσοστό. Το νεοΠΑΣΟΚ δημιουργήθηκε επί εποχής Σημίτη και τα μέλη του αρχικά ονομαζόντουσαν "εκσυγχρονιστές". Σήμερα οι ίδιοι τύποι ονομάζονται "εθνοσωτήρες". Στην πραγματικότητα, θα μπορούσαν να ονομάζονται "Ντάλτον", καθώς είναι μέλη της ίδιας ληστοσυμμορίας που λυμαίνεται τον τόπο εδώ και 10 χρόνια και είναι οι κύριοι υπεύθυνοι (μαζί με τους συναδέλφους τους της νεοΝΔ) για την επιχείρηση απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας, του γενικού ξεπουλήματος του ελληνικού εθνικού πλούτου, της συσκότισης, αρχικά, και μετά της παράδοσης του εθνικού ορυκτού πλούτου, συμπεριλαμβανομένου και του πετρελαίου και, τέλος, της εθνικής προδοσίας και της κατάλυσης του πολιτεύματος, μέσω κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος.

Το νεοΠΑΣΟΚ άρχισε να εκπροσωπεί επίσημα τον ξένο παράγοντα από τότε που η ποντικομαμή ο Σημίτης είπε το περίφημο "ευχαριστώ τους φίλους μας του Αμ’ρικάνους". Αυτό αποτέλεσε τα επίσημα εγκαίνια μιας σχετικά διακριτικής επικυριαρχίας από την τότε ανερχόμενη αμερικανική αυτοκρατορία. Σήμερα, με την αντίστοιχη πτώση της ισχύος των ΗΠΑ η κατάσταση αλλάζει ραγδαία. Στη θέση της επανέρχεται σταδιακά ο γερμανικός παράγοντας, καθώς επίσης και οι μεθοδεύσεις και οι αξιώσεις του για να δημιουργηθεί μια γερμανική αποικία στα νότια Βαλκάνια με το όνομα "Σβάινλαντ" (κατά το PIIGS).

George Papandreou II,
Ηγέτης όλων των τεμπέληδων,
διεφθαρμένων και άχρηστων.
Το νεοΠΑΣΟΚ πλέον δεν εκπροσωπεί 100% τον αμερικάνικο παράγοντα, όπως έκανε λίγο καιρό πριν. Με την άνοδο του Βεζύρη Μπενίτο, η Γερμανία έχει καταφέρει να βάλει πλέον γερό πόδι στην Ελλάδα. Αυτό το έχει καταφέρει είτε γιατί δημιουργείται ένα σημαντικό κενό εξουσίας στην περιοχή, με την κατάρρευση της Ελλάδας και την υποχώρηση των ΗΠΑ από τη χώρα και την εστίαση της προσοχής τους σε άλλες περιοχές, είτε γιατί υπάρχει συμφωνία κυρίων (μια ανεπίσημη Γιάλτα), η οποία μας παραδίδει στη γερμανική σφαίρα επιρροής.

Η Γερμανία μπορεί και παίζει αυτά τα παιχνίδια γιατί ακόμα υπάρχει η επίφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καθώς η Ένωση καταρρέει λόγω αντίρροπων δυνάμεων και του γεμάτου θεμελιώδεις αδυναμίες κοινού νομίσματος, του ευρώ, η Γερμανία γίνεται ολοένα και πιο προκλητική. Πλέον δηλώνει ανοιχτά τις προθέσεις της για τη χώρα μας, δηλαδή να τη θέσει υπό την "εποπτεία" της, κατά δήλωση Σόιμπλε. Είμαστε δηλαδή στη χρονική στιγμή που οι προθέσεις και τα σχέδιά της παίρνουν σάρκα και οστά. Αλλά αντίθετα με τη μάλλον διακριτική αμερικανική επικυριαρχία μέσω της Πρεσβείας, η γερμανική επικυριαρχία προϋποθέτει γκαουλάιτερ, στρατόπεδα εργασίας (ΕΟΖ), απώλεια εθνικής κυριαρχίας και κατοχή, υφαρπαγή του εθνικού πλούτου με παρόμοιο βίαιο τρόπο με αυτόν της περιόδου ’41-’44 και καθαρή αποικιοποίηση της χώρας.  Πιθανώς να δούμε και σκηνές άπειρης βίας και κτηνωδίας, που να θυμίζουν το τότε. Οι Γερμανοί πάντα ήταν ωμοί και βάρβαροι και η πολιτική τους δεν εμπεριέχει ποτέ τον όρο "διακριτικότητα".

Το νεοΠΑΣΟΚ αποτελεί πλέον το μακρύ χέρι της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής στη χώρα μας. Σε παλαιότερες εποχές θα είχαμε μια δραματική πράξη μετονομασίας του κόμματος από Αμερικανικό σε Γερμανικό Κόμμα. Ο ατρόμητος ηγέτης μας Γιώργος Παπανδρέου και ο τιμημένος αντι-ηγέτης Βαγγέλης Βενιζέλος έχουν υιοθετήσει πλέον τον ρόλο του καταδότη που έπαιζε ο Δήμος Σταρένιος: "Οι Γερμανοί μας αγαπάνε. Είναι φίλοι μας".

Το πρόβλημα για το νεοΠΑΣΟΚ, όπως και για την υπόλοιπη εξουσία στην Ευρώπη, είναι πως το ευρώ καταρρέει. Αντίθετα με όσα ψέματα μας λένε εδώ, η Ευρωζώνη δεν πρόκειται να επιβιώσει της ελληνικής κρίσης, καθώς κρατιέται από σχοινάκια και κανείς δεν ξέρει για πόσο ακόμα θα υπάρχει. Βλέπετε, η κρίση χρέους δεν ήταν ποτέ αποκλειστικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας και των τεμπέληδων και διεφθαρμένων Ελλήνων, αλλά ένα συστημικό πρόβλημα του ίδιου του ευρώ, της ΕΕ, των τραπεζών, των οικονομιών και του χρέους των υπόλοιπων χωρών PIIGS, του χρήματος ως χρέους, της πλήρους διάβρωσης της ΕΕ και της ηγεσίας της από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και της πλήρους αποτυχίας του δόγματος του νεοφιλελευθερισμού και του Καπιταλισμού της Καταστροφής.

Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες, το μέλλον του νεοΠΑΣΟΚ είναι δεδομένο. Η παρούσα ηγεσία του, με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό, έχει αποδειχτεί εξαιρετικά αντιδημοφιλής καθώς συμπράττει ανοιχτά με τους εισβολείς κατά της ελληνικής κοινωνίας που τους ανέδειξε. Προς το παρόν, η βάση του πρώην Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, με μια άκρατη κυνικότητα, "δίνει πλάτη" στους νεοφιλελεύθερους να κάνουν ό,τι θέλουν, καθώς η εναλλακτική είναι η απώλεια της εξουσίας, καθώς και των μισθών και των συντάξεων των πολιτικάντηδων. Το ακούσαμε και αυτό: "Αν μας ρίξετε, θα χάσετε την έδρα σας"

Κατ' αυτό τον τρόπο, η πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων έχει μετατραπεί σε ένα σώμα από επαγγελματίες κουίσλινγκ που η μόνη τους έννοια είναι να δίνουν άλλοθι και να διευκολύνουν χωρίς αμφισβήτηση τους πολιτικούς - αντιπρόσωπους του χρηματοπιστωτικού καρτέλ και της Γερμανίας. Φυσικά, αυτό το γεγονός έχει γίνει αντιληπτό από το 80% του ελληνικού λαού (τους μη-βολεμένους) και θ' αποτελέσει σύντομα και τον κύριο παράγοντα της απομάκρυνσής από τη Βουλή όσων συνετέλεσαν, εσκεμμένα ή άθελά τους, στην επιχείρηση παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας. Άλλα οι φόβοι των συνεργατών βουλευτών για την απομάκρυνσή τους από τη Βουλή και την απώλεια των εσόδων και των προνομίων τους είναι βάσιμη και αναπόφευκτη. Το θέμα είναι πως η βαθιά τους πίστη στο παρόν σύστημα, το οποίο και θεωρούν πως είναι φτιαγμένο για να αντέξει για πάντα, τους οδήγησε να το στηρίξουν χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες. Τώρα όμως είναι αργά, καθώς το μόνο που τους κινεί πλέον είναι η λογική του ετοιμοθάνατου: "Θεούλη μου, ας μείνω στην εξουσία 5 λεπτά ακόμα. Ας με αποκαλούν κ. βουλευτή μέχρι και απόψε το βράδυ".

Όλα τα παραπάνω μας δείχνουν πόσο σάπιο έχει καταντήσει να είναι το πολιτικό μας σύστημα και γιατί το πολιτικό προσωπικό έχει σπεύσει με τόση ευκολία να συνδράμει στα σχέδια κατάλυσης του πολιτεύματος και της χώρας.