21 Οκτωβρίου 2011

Το ΠΑΜΕ ξανακτυπά

Τα ΚΝΑΤ κάνουν έφοδο. Παρατηρήστε το αίμα στην άκρη
του στυλαριού το οποίο όλα τα μέλη του ΠΑΜΕ έφεραν
σαν κοντάρια σημαιών. Ένα κατεξοχήν φονικό όπλο.
Συνεπώς τα περί "ειρηνικής περιφρούρησης" είναι ψευδή:
Είχαν πάει εκεί οπλισμένοι, έτοιμοι για αίμα,όπως
και οι κουκουλοφόροι που κατηγορούν. Ποιά η διαφορά
ανάμεσά τους;
H χθεσινή μέρα ξεκίνησε ήρεμα για το κέντρο της Αθήνας, όπως και η προχθεσινή. Η μαζική συγκέντρωση του κόσμου και των συνδικάτων γύρω από τη Βουλή έστελνε ένα ηχηρό μήνυμα για μια ακόμη φορά: Πως οι Έλληνες δεν θέλουν πλέον ούτε την κυβέρνηση Παπανδρέου ούτε την πολιτική τρέλα που εφαρμόζει. Υπήρχε όμως μια μεγάλη διαφορά από την εποχή των Αγανακτισμένων. Αυτή τη φορά η συντεταγμένη περιφρούρηση του ΠΑΜΕ είχε αναλάβει δυναμικό ρόλο: Επιχείρησε να εμποδίσει αφενός το αντίμετρο των παρακρατικών κουκουλοφόρων αφετέρου την πρόσβαση άλλων ομάδων στη Βουλή.

Από χθές ακούγονται πολλές φωνές πως το ΚΚΕ ουσιαστικά έκανε επίδειξη δυνάμεως, με τραγικό αποτέλεσμα την απώλεια της ζωής του συνδικαλιστή του. Επίσης, ακούγονται κατηγορίες πως ο στόχος του ΚΚΕ δεν ήταν να περιφρουρήσει τη διαδήλωση, αλλά τη Βουλή. Ακόμα και ο Πάγκαλος το διαπίστωνε αυτό μέσα στη Βουλή. Προς τούτο συνηγορεί και η παράξενη εμμονή του ΚΚΕ να παραμείνει κατ’ αποκλειστικότητα στο πάνω διάζωμα της πλατείας Συντάγματος (στη Λ. Αμαλίας) παρεμποδίζοντας την υπόλοιπη διαδήλωση να προχωρήσει. Αποτέλεσμα ήταν να χάσει η διαδήλωση τη δυναμική της, να εγκλωβιστούν τα επί μέρους τμήματά της σε άλλα σημεία του κέντρου και να αποσυντονιστεί η δυνητικά μεγαλύτερη διαδήλωση όλων των εποχών από το να εξελιχθεί. Γι' αυτό η κατάληψη του πάνω μέρους του Συντάγματος μετέτρεψε το μπλοκ του ΠΑΜΕ σε στόχο και εξαγρίωσε το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών που συντάχτηκαν με όσους επιτέθηκαν στο ΠΑΜΕ, είτε γνήσιους αναρχικούς είτε κουκουλοφόρους ασφαλίτες.

ΚΝΑΤ εναντίον αναρχοαυτόνομων. Στο ίδιο έργο θεατές.
Η δυνητικά μεγαλύτερη διαδήλωση όλων των εποχών έπεσε
θύμα επίδειξης δυνάμεως του ΚΚΕ και της ευρύτερης
ανομίας που απλώνεται στη χώρα, πιθανώς οδηγώντας
την σε ένα νέο εμφύλιο πόλεμο.
Η τραγικά λανθασμένη εκ του αποτελέσματος κίνηση του ΚΚΕ οδήγησε στην απώλεια μιας ζωής και σε 75 τραυματίες. Η βία των συγκρούσεων θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερα θύματα. Επίσης, έχει αναγορεύσει πλέον το κόμμα αυτό και το ΠΑΜΕ στη συνείδηση πολλών Ελλήνων σε σεκιουριτάδες του Παπανδρέου και, λόγω της δράσης των μελών του, σε παρακρατική ομάδα που συντάσσεται με τα ΜΑΤ. Πολλοί, ανάμεσά τους κι εγώ, θεωρούν πως χωρίς την παρέμβαση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, η κυβέρνηση Παπανδρέου θα είχε πέσει. Πράγμα περίεργο, αν σκεφτεί κανείς πως το ΚΚΕ διακηρύσσει σε όλους τους τόνους πως επιθυμεί το τέλος του παρόντος συστήματος, αλλά παραδόξως καταλήγει να γίνεται ο κατεξοχήν υπερασπιστής του. Μόνο η ιστορία θα αποδείξει αν από εδώ και πέρα θα βλέπουμε ένα ΚΚΕ να κάνει πλάτες στον Βενιζέλο, τον Παπανδρέου και στη γερμανική κατοχή και αν θα προδώσει την ίδια του την ιστορία.

Η ειρηνική περιφρούρηση των
ΚΝΑΤ κατά δικαίων και αδίκων.
Οι πολλές εικόνες του
συγκεκριμένου πρωτοπαλήκαρου
ΚΝΑΤατζή να κακοποιεί τον
κόσμο, τον ανακηρύσσουν στη
συνείδησή μας τουλάχιστον σε
ροπαλοφόρο εφάμιλλο των
συναδέλφων του των ΜΑΤ.
Το χέρι της κοπέλας έσπασε
προφανώς για να προστατευθεί
η διαδήλωση.
Γι' αυτό τον λόγο, το νέο παρατσούκλι που ακούγεται από πολλά σημεία για το ΠΑΜΕ είναι "ΚΝΑΤ". Τα ΜΑΤ της ΚΝΕ. Όσοι επιτέθηκαν κατά του μπλοκ του ΠΑΜΕ φώναζαν: "Κου Κου Ε, το κόμμα σου χαφιέ". Αν όντως υπήρξε "συμφωνία κυρίων" με την κυβέρνηση και τις δυνάμεις ασφαλείας, τότε έχουμε μια ακόμα απόδειξη απαξίωσης του πολιτικού συστήματος και της διαπίστωσης πως τα κόμματα αποτελούν μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Το γεγονός πως ο Αλαφούζος, και η φασιστική άποψη του ΣΚΑΙ για τα πολιτικά μας πράγματα, στηρίζει σήμερα με τόσο πάθος το ΠΑΜΕ, είναι τουλάχιστον ύποπτο και δείχνει την έκταση του προβλήματος.

Όπως καταλαβαίνετε, η ηθική ζημιά που έχει υποστεί το ΚΚΕ είναι πλέον πολύ μεγάλη και όλα τα υπόλοιπα, πλην της πραγματικότητας του τραγικού θανάτου, είναι προσπάθειες να περισωθούν τα προσχήματα απέναντι στους οπαδούς του, που έτσι ή αλλιώς όμως δεν πρόκειται να καταλάβουν τίποτα.

Τα παληκάρια των ΜΑΤ έμειναν
χωρίς δουλειά χθες. Οι
συνάδελφοι τους των ΚΝΑΤ
έκαναν αντ' αυτών τη δουλειά
μέχρι τις 5.00 μ.μ., την
παραδοσιακή ώρα εκκαθάρισης
της πλατείας Συντάγματος.