1 Ιουλίου 2011

Το κράτος ως εχθρός της κοινωνίας


Οι Έλληνες τρίβουν τα μάτια τους...

Προς Υπουργείο Τουρισμού: Οι χειροβομβίδες κρότου λάμψης 
στο Μοναστηράκι σίγουρα δεν θα κάνουν καλό στον τουρισμό μας... Πηγή: Real.gr

Με την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ, ο λαός βρέθηκε σταδιακά αντιμέτωπος με το γεγονός πως το κράτος λειτουργεί ξεκάθαρα εις βάρους του και εις βάρος της λαϊκής εντολής προς την εκάστοτε κυβέρνηση να υπερασπιστεί το πολίτευμα και τα συμφέροντα του κράτους εντός και εκτός των συνόρων της χώρας. Η υιοθέτηση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, πέρα από τη Χώρα των Θαυμάτων και την Νεφελοκοκκυγία, στις οποίες ζουν οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ, είναι ξεκάθαρο από τους ίδιους τους όρους των συμβάσεων που υπέγραψε το πολιτικό σύστημα χωρίς λαϊκή εντολή, πως εξυπηρετούν τα συμφέροντα των τραπεζών και των πιστωτών και όχι του ελληνικού λαού.

ΜΑΤατζής πετάει πέτρες στους διαδηλωτές;;;
Σε λίγο θα δούμε τα ΜΑΤ με σφυριά, να σπάνε μάρμαρα...
Αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα και το πολίτευμα έχουν απελευθερωθεί δυνάμεις που κατασπαράζουν τη δημοκρατία, τη χώρα, τους πολίτες, την κοινωνία, την οικονομία και την αγορά. Αυτές συνεργάζονται με ένα μεγάλο μέρος του κρατικού μηχανισμού και σχεδόν το σύνολο του πολιτικού συστήματος για να πετύχουν τους στόχους τους: Την μετακύλιση του χρέους των τραπεζών στην ελληνική κοινωνία, την υφαρπαγή όλων των φυσικών πόρων (που ξαφνικά ανακαλύφθηκε πως διαθέτουμε) και τη δημιουργία ενός πεινασμένου εργατικού δυναμικού, το οποίο θα μπορούν να αξιοποιούν κυριολεκτικά για ένα πιάτο φαΐ.

Η ελληνική κοινωνία δεν έχει καταλάβει ακόμα καλά καλά τι έχει γίνει. Σε αντίθεση με άλλες κοινωνίες που έχουν βιώσει καλά στο πετσί τους τι σημαίνει η λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού και του ΔΝΤ, η χώρα μας είχε την τύχη να αποφύγει ώς τώρα τις πρακτικές και τις πολιτικές του Καπιταλισμού της Καταστροφής. Μόνο μέσα από την παγίδα της ΟΝΕ κατάφεραν οι κερδοσκοπικές δυνάμεις να εξαπολύσουν επίθεση ενάντια στην κοινωνία μας με σκοπό να την κατασπαράξουν.

Αυτή την στιγμή είμαστε σε πόλεμο και οι Εφιάλτες μάς έχουν παραδώσει στους Πέρσες δεμένους χειροπόδαρα. Αυτός ο αιφνιδιασμός είναι και ο λόγος που έχει πετύχει προς το παρόν αυτή η πειρατεία.

Τα τρία στάδια της επίθεσης

29/6/11: Κηδεύτηκε η Ελλάδα.
Την επίθεση αυτή την έχουμε βιώσει κλιμακωτά, μέσα σε μια δεκαετία και έχει εκδηλωθεί σε τρία στάδια, τα οποία παραθέτω:

Στάδιο 1ο: Τα ψέματα

Σήμερα, αποδεικνύεται περίτρανα πόσο λάθος ήταν η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Η απάτη ξεκίνησε από την κυβέρνηση Σημίτη, η οποία μας παρέσυρε με τη βοήθεια της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs μέσα στην Ευρωζώνη, παραποιώντας τα δημοσιονομικά μας στοιχεία και λαμβάνοντας ως αμοιβή περί τα € 20 δις! Σήμερα η Golman Sachs και η JP Morgan Chase, "κερδίζουν" πίσω την "επένδυση" τους.

Ήμασταν πολύ άτυχοι. Στην πραγματικότητα, το πείραμα του ευρώ ήταν πολύ ακριβό για να το αντέξει η ελληνική οικονομία, αλλά και η ίδια η Ευρώπη. Επιπλέον, η νομισματική ένωση αποτελεί το κρίσιμο σημείο που το πείραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέτυχες παταγωδώς. Οι συνέπειες της παράδοσης της εθνικής μας κυριαρχίας στην ΕΚΤ και τις ιδιωτικές τράπεζες, οι οποίες στις πρώτες δυσκολίες του συστήματος του νεοφιλελευθερισμού που υπηρετούν, κατάφεραν να “κοινωνικοποιήσουν” τις σοβαρότατες ζημιές τους, μεταφέροντας με έναν εντελώς ύπουλο τρόπο τα χρέη τους στις εθνικές κοινωνίες που απαρτίζουν την ΕΕ, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Το επόμενο βήμα φυσικά θα είναι η κοινωνικοποίηση της κοινωνικοποίησης, όταν μετακυλήσουν “το χρέος της αποτυχημένης και χρεωκοπημένης Ελλάδας” στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κοινωνίες, καταδεικνύοντάς μας συνεχώς ως υπεύθυνους για την καταστροφή, την επίθεση και την υφαρπαγή που θα υποστούν κι εκείνες. Έχουμε να δούμε πολλά ακόμα.

Ο λαός έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί τι γίνεται...
Η φράση “λεφτά υπάρχουν” θα στοιχειώνει τις νύχτες των Ελλήνων για πολλά χρόνια και θα αποτελεί τη φράση που θα είναι γραμμένη πάνω στην ταφόπλακα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αυτό το κατάφωρο ψέμα, που σε συνδυασμό με την αποκάλυψης του τέως διευθυντή του ΔΝΤ, Dominique Strauss Kann πως o Γιωργάκης Παπανδρέου είχε έλθει σε επαφή μαζί του από το 2009 και συζητούσε τους τρόπους που θα εντασσόταν η Ελλάδα υπό την επιτήρηση του ΔΝΤ, μας αποδεικνύει πως το όλο υπό κατάρρευση οικοδόμημα του νεοφιλελευθερισμού έχει στραφεί ενάντια στις ίδιες τις κοινωνίες και το μόνο που το απασχολεί είναι να τις κατασπαράξει για να κερδίσει μερικά χρόνια παραπάνω. Δεν θα το πάει μακριά όμως αυτό το ρεσάλτο.

Τα ΜΑΤ ως δήμιοι του κράτους.
Το ψέμα σ' αυτές τις συνθήκες, είναι η νέα αλήθεια. Στην κατηγορία αυτή υπάγονται και τα ψέματα του κράτους μετά τα επεισόδια της 29ης Ιουνίου: Η άρνηση κάθε κατηγορίας για αστυνομική βια (βλέπε παρακάτω), η δήλωση πως δεν υπάρχουν παρακρατικοί, πως δεν μπορούν να εντοπίσουν τους εκάστοτε αστυνομικούς που βιαιοπραγούν πάνω σε αθώους πολίτες και πως το "εξετάζουν", πως δεν έπεσαν ποτέ ασφυξιογόνα αέρια εντός του σταθμού του μετρό, αλλά απέξω (βγάζοντας μας όλους όσους τα είδαμε "λαϊκιστές" και "τυφλούς"), πως η επιδρομή της Ομάδας Δ στον Μπαϊρακτάρη, τον Σάββα και τον Θανάση και η ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης στους τουρίστες (η οποία αποτυπώθηκε σε βίντεο - βλέπε παραπάνω) αποτελούσε ορθή και νόμιμη αστυνομική επιχείρηση, καθώς “καταδίωκαν υπόπτους που είχαν κρυφτεί μέσα στο πλήθος και νωρίτερα είχαν τραυματίσει αστυνομικούς”, άρα το γιουρούσι στους τουρίστες ήταν επιβεβλημένο. Φυσικά και γι' αυτό φταίνε οι άλλοι και η ΕΛΑΣ δεν αναλαμβάνει ποτέ τις ευθύνες της.

Το ίδιο επαναλήφθηκε “εντελώς τυχαία” και στα καφέ της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που και εκεί άνδρες της Ομάδας Δ επιτέθηκαν σε τουρίστες και μέλη αποστολών των Παραολυμπιακών. Φυσικά η επίθεση κατά των τουριστών έχει κοστίσει στη χώρα την απώλεια σοβαρών εσόδων από τον τουρισμό και είναι αστείο να λένε πως φταίνε οι Αγανακτισμένοι γι' αυτό. Σ' αυτό βοήθησαν οι γνωστοί άγνωστοι, που πλέον χάρη στη δύναμη του τηλεοπτικού φακού, μερικοί από αυτούς έχουν και πρόσωπα. Το κράτος τα έκανε όλα αυτά για να επιδείξει τη δύναμή του, για να διαλύσει την ενοχλητική Πλατεία, χωρίς να υπολογίζει το τίμημα. Τελεία και παύλα.

"Μην τρέχετε, είμαστε φίλοι σας!" http://youtu.be/kGo1-EVrsx8
Μετά έρχεται το κράτος εκ των υστέρων με την προπαγάνδα για να κουκουλώσει τις εικόνες και να δημιουργήσει μια δική του εικονική πραγματικότητα - εκφοβίζοντας παράλληλα τους χιλιάδες νοικοκυραίους που κατέβαιναν καθημερινά στο Σύνταγμα ώστε να μην το επαναλάβουν.

Παράλληλα, ο ίδιος μηχανισμός προπαγάνδας έχει εξαπολυθεί για να εμφυσήσει στις προτεσταντικές κοινωνίες της Βορείου Ευρώπης τη λογική του βιαστή: Πως το θύμα φταίει γι' αυτό που του συμβαίνει. Δεν είναι λοιπόν τυχαία η συνεχής εμφάνιση χοντρών Γερμανών οπαδών της Angela Merkel και φανατικών αναγνωστών της Bild, οι οποίοι απαιτούν την “παραδειγματική σκληρή τιμωρία της Ελλάδας γι' αυτό που έκανε”. Η λογική δηλαδή πως “θα πρέπει η Ελλάδα να γυρίσει στην παλαιολιθική εποχή για να εξιλεωθεί για το κακό που έκανε”. Στην πραγματικότητα, οι οπαδοί της Merkel πήραν το σχέδιο Morgenthau και το προτείνουν για την Ελλάδα - δηλαδή τη μετατροπή της χώρας μας σε χώρα βοσκών. Αφού την γλίτωσαν αυτοί μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, γιατί να μην το επιβάλουν στους άλλους;

Όλα αυτά τεντώνουν τα όρια της πραγματικότητας σε εξωφρενικές κατευθύνσεις και μας κάνουν μάρτυρες μιας από τις πιο σουρεαλιστικές και κακοπαιγμένες θεατρικές παραστάσεις των τελευταίων χρόνων.

Στάδιο 2ο: Οι απειλές

Σας θυμίζουν κάτι τα παρακάτω;

Εικόνες από το μέλλον: Όχι δεν είναι η Τσετσενία.
“Αν δεν ψηφιζόταν το Μνημόνιο, η Ελλάδα θα χρεωκοπούσε” - “Μνημόνιο ή τανκς” - “Ευρώ ή 
δραχμή και τανκς” - “Η δραχμή σημαίνει χρεωκοπία” - “Αν δεν ψηφίσετε το Μεσοπρόθεσμο, η Ευρώπη θα χρεωκοπήσει” - “Ευρώ ή τανκς” - “Αν διαμαρτυρηθείτε, θα φύγουν οι τουρίστες” κλπ. κλπ.

Μ' αυτές τις απειλές, το τραπεζικό καρτέλ πιέζει για να περάσουν τα συμφέροντά του μέσω των υπαλλήλων του στην κυβέρνηση, στην ΕΕ και την ΕΚΤ. Είναι χαρακτηριστικό πως οι απειλές αφορούν συνεχώς την υποτιθέμενη “καταστροφή” που θα επιφέρει η χρεωκοπία της Ελλάδας, πράγμα που δεν αφορά την ίδια την Ελλάδα.

Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα, αλλά τα CDS που έχει παίξει το σύστημά τους εναντίον της Ελλάδας, για τα οποία, αν χρειαστεί να πληρωθούν, δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα στον κόσμο για να τα καλύψουν. Η χώρα μας βρέθηκε αντιμέτωπη με την εγγενή αδυναμία του ανεξέλεγκτου συστήματος παραγώγων: Το ίδιο το σύστημα είναι ένα κανονικό καζίνο και τα χρήματα που παράγει δεν αντιστοιχούν σε καμία πραγματική αξία και είναι λεφτά από αέρα κοπανιστό. Αποτέλεσμα; Προτιμούν να καταστρέψουν και να κατασπαράξουν μια περιφερειακή χώρα και τους ανθρώπους της παρά να επιτρέψουν την κατάρρευση του συστήματος. Θα πρέπει να πεθάνουμε χωρίς πολλά λόγια και βογγητά γιατί θα τους κόψουμε την όρεξη. Αυτό θα συνεχιστεί από εδώ και πέρα για όλες τις χώρες. Ήδη η Πορτογαλία έχει σειρά...


Στάδιο 3ο: Η ωμή βία

Η ωμή βία και εξαναγκασμός είναι το νέο παιχνίδι του κράτους.
Την ημέρα της ψήφισης του Μνημονίου, ο κρατικός και ο παρακρατικός μηχανισμός ενεργοποιήθηκαν για να ασκήσουν ωμή βία με σκοπό τη συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος. Η αλόγιστη χρήση χημικών άγνωστης σύστασης, η ωμή βία των ΜΑΤ που χτυπούσαν άοπλους, ηλικιωμένους, γυναίκες, εισέβαλαν σε μανάβικα, έκαναν επίθεση σε τουρίστες στα καφενεία και τα εστιατόρια, η ψυχολογική βία μέσα από τα ΜΜΕ και η εφαρμογή του δόγματος του Σοκ και Δέος, μας έδειξαν πως τα πράγματα έχουν φτάσει στα άκρα. Ήδη ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν υποβάλει μήνυση κατά της ΕΛΑΣ. Η ΕΦΕΕ καταγγέλλει τη βία κατά των φωτορεπόρτερ και των δημοσιογράφων. Ξαφνικά γίναμε Τυνησία...

Η ωμή βία έχει στόχο τον εκφοβισμό των αστών, των ηλικιωμένων και των οικογενειών, που αποτελούσαν το κύριο όγκο του κόσμου της Πλατείας. Αυτοί πλέον δύσκολα θα κατεβαίνουν κάτω. Σ' αυτό πέτυχε ο σχεδιασμός, με την πολύτιμη βοήθεια του παρακρατικού μηχανισμού.

Εικόνες από το μέλλον: Θα μάθουμε να ζούμε με τα αέρια.
Παράλληλα όμως, ο κόσμος που έχει απομείνει στην Πλατεία έχει υποστεί ριζοσπαστικοποίηση κι έχει κατανοήσει από τις ασκήσεις που του κάνει ο κ. Παπουτσής πως η σύγκρουση έχει μεταφερθεί σ' ένα πιο επικίνδυνο, πιο βίαιο και πιο πραγματικό επίπεδο, όπου πλέον παίζονται και ζωές. Αυτό όμως που δεν υπολογίζει ο κ. Παπουτσής και οι όμοιοί του, είναι πως οι άνθρωποι που έχουν παραμείνει δεν έχουν πια τίποτα να χάσουν παρά μόνο τη ζωή τους. (Δείτε λίγα από τα προφίλ τους στο Ίντερνετ). Και όσο το πρόγραμμα της κυβέρνησης προβλέπει τη θυσία της απασχόλησης μέχρι και του 25% του λαού (πάνω από 2.500.000 εκατομμύρια Έλληνες), όσο το πρόγραμμα προβλέπει την αντιμετώπιση όσων είναι “τυχεροί” και εργάζονται ως δουλοπάροικοι, αλλά και όσο δρομολογεί την καταστροφή του εμπορίου, η κατάσταση θα γίνεται καθημερινά ολοένα και πιο εκρηκτική. Αν οι πολιτικοί δεν δώσουν λύσεις σ' αυτό τον κόσμο, πράγμα που όπως φαίνεται δεν τους ενδιαφέρει καν, τότε ούτε η πρόσληψη χιλιάδων παρακρατικών στο δημόσιο, ούτε τα ΜΑΤ, αλλά ούτε τα τανκς του Πάγκαλου δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν τον μαινόμενο, πεινασμένο όχλο που θα έρχεται κατά πάνω τους.

Φυσικά εδώ θα μείνω σε μια ερώτηση που έκανε δημοσιογράφος του CNN: “Αν χρειαζόταν τέτοια πρωτοφανής άσκηση βίας και το σύνολο της αστυνομίας απλά για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, τότε τί θα πρέπει να κάνουν όταν θα πρέπει να εφαρμοστεί”; Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα, καθώς από τη στιγμή που το κράτος μας απέδειξε πως δεν λειτουργεί για το συμφέρον του ελληνικού λαού αλλά γι' αυτό των δανειστών, και έχει μάλιστα αρχίσει τη διαδικασία αυτοκαταστροφής του, τότε έχει χάσει και κάθε αξιοπιστία και σεβασμό που δεν μπορεί να τον αποκαταστήσει με ωμή βία, με απειλές και ψέματα. Και το φημολογούμενο σχέδιο να εξαπολύσουν ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρίες με μαστιγοφόρους και ροπαλοφόρους για να εισπράττουν τους φόρους με τη βία είναι γελοίο και καταδικασμένο να αποτύχει παταγωδώς.