29 Ιουλίου 2011

Goldman Sachs & JP Morgan: Το γιουρούσι της τοκογλυφίας

" Έφεραν πόρνες στην Ελευσίνα,
σερβίρουν πτώματα,
έτσι προστάζει η τοκογλυφία".
~ Ezra Pound – Canto XLV: Με την Τοκογλυφία

Άλλο ένα δείγμα του πώς τα καλαμάρια-βαμπίρ της Goldman Sachs και της JP Morgan Chase σαμποτάρουν το παγκόσμιο εμπόριο για να κερδίζουν αμύθητα ποσά με τον πλέον παρασιτικό τρόπο σε βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας...

 "Ο ΚΘΟΥΛΟΥ απαιτεί αλουμίνιο! Και χρυσό!"
(Πάντως η ομοιότητα με τον Blankfein είναι συγκλονιστική...)
Το μεγάλο κόλπο των τραπεζών με το αλουμίνιο
To Group Goldman Sachs και άλλοι ιδιοκτήτες μεγάλων αποθηκών μεταλλευμάτων είναι υπό διερεύνηση από το LME, το Χρηματιστήριο Μεταλλευμάτων του Λονδίνου, μετά από καταγγελίες από εταιρίες, όπως η Coca-Cola Co, πως περιορίζουν ηθελημένα το ποσό του μετάλλου το οποίο αποδεσμεύουν στους πελάτες, με αποτέλεσμα να φουσκώνουν τις τιμές του μετάλλου.
Το ΔΣ του LME συναντήθηκε την Τρίτη για να συζητήσει τις καταγγελίες από τους χρήστες αλουμινίου και διεθνείς εμπορικές εταιρίες, οι οποίοι λένε πως οι διαχειριστές των αποθηκών αυτών, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται η τράπεζα JP Morgan Chase και η εταιρία μεταλλευμάτων Glencore International , θα πρέπει να εξαναγκαστούν να διοχετεύουν το μετάλευμα από τις αποθήκες τους πιο γρήγορα για να ικανοποιήσουν τη ζήτηση για αλουμίνιο.
Η Goldman Sachs, μέσα από τη θυγατρική της εταιρία Metro International Trade Services, είναι ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου συγκροτήματος αποθηκών στο σύστημα του LME, με μια σειρά από 19 κτίρια στο Ντιτρόιτ τα οποία στεγάζουν περίπου το 1/4 του παγκοσμίου στοκ αλουμινίου!
Όπως καταγγέλει ο Dave Smith, διευθυντής στρατηγικών σχεδιασμών της Coca Cola, “η κατάσταση είναι οργανωμένη για να οδηγεί τεχνητά τις τιμές του μεταλεύματος προς τα πάνω. Χρειάζεται δύο εβδομάδες για να μπει το αλουμίνιο στις αποθήκες και έξι για να βγει από αυτές”!
~ Εφημερίδα The Wall Street Journal, 17/6/2011
Η κρίσιμη ερώτηση είναι τί έκανε το LME εδώ και τόσο καιρό; Και τί σκοπεύει να κάνει, αν αποδειχτούν οι κατηγορίες; Να βάλει πρόστιμο στην τράπεζα στην οποία ανήκει και από την οποία προέρχονται τα μισά στελέχη του; Δεν νομίζω...

Το 1/4 των παγκοσμίων αποθεμάτων αλουμινίου είναι
αποθηκευμένα σε αποθήκες της Goldman Sachs στο Ντιτρόιτ
για να προκληθεί τεχνική έλλειψη.
Αυτά που κάνει η Goldman Sachs για το αλουμίνιο τα κάνει για το πετρέλαιο, για τον χρυσό και για τα τρόφιμα. Με τεχνητούς τρόπους οδηγεί την τιμή των πιο βασικών αγαθών στα ύψη. Αν αυτό σημαίνει πείνα για το σύνολο των κοινωνιών της Ευρώπης, Αμερικής και Ιαπωνίας, τόσο το καλύτερο γι' αυτούς...

Φυσικά από το παιχνίδι αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει και η διπλανή συμμορία, η JP Morgan Chase, τα έτερα καλαμάρια-βαμπίρ του παγκόσμιου τραπεζικού καρτέλ.

Είναι πλέον προφανές μέσα από αυτές τις κομπιναδόρικες κινήσεις τους πως επιχειρούν να ελέγξουν τη ροή του παγκόσμιου εμπορίου και να προκαλούν τεχνητές ελλείψεις, με στόχο να εκβιάζουν κοινωνίες, κυβερνήσεις, εταιρίες και καταστάσεις. Η απάτη έχει γίνει το επίσημο εργαλείο για να κάνουν δουλειές.

Κοινώς, οι τράπεζες διασώθηκαν με το κόστος να μεταφέρεται στους πολίτες, για να αγοράσουν όλα τα αγαθά με τα λεφτά των άλλων και να τα αποθηκεύσουν, για να γίνουν τα αφεντικά του μέλλοντος και να ξαναρχίσουν το καζίνο που αποκαλούν "χρηματοπιστωτικό σύστημα" ξανά από την αρχή.

Αυτό όμως θα είναι και η αρχή του τέλους τους. Όπως λέει και η ελληνική μυθολογία, μετά την ύβρη έρχεται από τους θεούς η άτις (το θόλωμα, η τύφλωση του νου), στη συνέχεια η νέμεσις (η οργή και η εκδίκηση των Θεών) και τέλος η τίσις (η τιμωρία και η συντριβή, η καταστροφή των υβριστών).

Τώρα είμαστε στη φάση που το χρηματοπιστωτικό σύστημα και οι υπηρέτες του έχουν τυφλωθεί στο σύνολό τους από την άτιν των θεών... Μετά ακολουθεί η νέμεσις, η οποία ως λέξη έχει την ίδια ακριβώς βάση με τη λέξη οικονομία. Είναι η λέξη νέμειν ή νομή, αυτό που αναλογεί στον καθένα...