19 Ιουλίου 2011

Ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα

“Προσοχή! Προσοχή! Μη φωνάζετε και μη διαμαρτύρεστε ενάντια στα δημοκρατικά και πατριωτικά μέτρα της κυβέρνησης! Θα διώξετε τον τουρισμό!”

Πλέον, εμείς οι Έλληνες θα πρέπει να είμαστε πέραν του δέοντος δουλικοί, να κάνουμε βαθιές υποκλίσεις και τους καραγκιόζηδες για να διασκεδάζουν οι τουρίστες μαζί μας και να επιστρέψουν του χρόνου και να ζήσουν και του χρόνου τον δικό τους μύθο στην (τέως) χώρα μας. Γι' αυτό πλέον οι συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα σύντομα θα κρίνονται παράνομες και αντεθνικές μέχρι τέλους της τουριστικής σεζόν, δηλαδή τον Νοέμβριο και βάλε, γιατί έχουμε καλό καιρό και η σεζόν μπορεί να παραταθεί.

Επίσης, απαγορεύεται ρητά να πεθαίνουμε φωνάζοντας “πεινάω!” ή “ωχ, πονάω!” μετά από χτύπημα με γκλοπ ή “δεν μπορώ να αναπνεύσω!” από ασφυξιογόνα δακρυγόνα γιατί φοβίζουμε τους τουρίστες μας, που έχουν τραβήξει τόσα πολλά από εμάς τους διεφθαρμένους, τεμπέληδες και άχρηστους ραγιάδες τον τελευταίο καιρό. Του χρόνου ίσως να μην προτιμήσουν την ψωροκώσταινα Ελλάδα σαν τουριστικό προορισμό, όπως το πάμε και θα πάνε στην Ουγκάντα, που θα είναι καλύτερα και έχει καλύτερο βιοτικό επίπεδο.

Από εδώ και πέρα επιβάλλεται να πεθαίνουμε σιωπηλά για το καλό του τουρισμού της χώρας, ο οποίος πλέον είναι η ανώτατη αξία στη δημοκρατία μας και ύψιστο αγαθό.

Αν δεν το γνωρίζατε, η πρώην νοτιοβαλκανική Ελληνική Δημοκρατία φιλοδοξεί να γίνει ο καλύτερος τουριστικός προορισμός της Ευρώπης με 2.000.000 γκαρσόνια να υπηρετούν δουλικά 100.000.000 ανώτερους και πλούσιους Ευρωπαίους πολίτες. Οι υπόλοιποι 7.000.000 δούλοι και κούληδες θα τους κάνουν αέρα γιατί έχει ζέστη και θα τους μεταφέρουν τις αποσκευές. Οι ταξιτζήδες θα πρέπει και εκείνοι να πεθάνουν ήσυχα μακριά από κεντρικούς δρόμους, χωρίς να βγάλουν ούτε άχνα, γιατί ενοχλούν τους καλούς μας τουρίστες. Οι ίδιοι είναι στον κλάδο του τουρισμού και καταλαβαίνουν πως θα πρέπει να θυσιαστούν οι ίδιοι για να ζήσουν λίγο καλύτερα οι υπόλοιποι, λ.χ. οι ταξιδιωτικοί πράκτορες. Για το καλό του τόπου, πάντα.

Μετά από τόση καλοκαιρινή προπαγάνδα, νόμιζα και εγώ πως τα δάνεια από τις ευρωπαϊκές τράπεζες μέσω ΔΝΤ και ΕΚΤ, και ειδικά η λυτρωτική 5η δόση (αλήθεια, την πήραμε;), θα μας οδηγούσαν ξανά πίσω στην αέναη πράσινη ανάπτυξη, στην επίλυση του προβλήματος χρέους μέσα από τον υπέροχο τουρισμό μας και στον νεοφιλελεύθερο παράδεισο επί της γης…

Πείτε μου όμως τώρα. Γιατί αντί γι' αυτό τον πολλά υποσχόμενο νεοφιλελεύθερο παράδεισο, βλέπω έναν γκρεμό να έρχεται κατά πάνω μας και όλο το πολιτικό σύστημα να ψάχνει πανικόβλητο για τα φρένα; Και από πίσω τους Ευρωπαίους αφεντάδες μας, να ακολουθούν κατά πόδας; Να ανησυχώ μήπως;