18 Νοεμβρίου 2011

Η πτώση του διακόπτη


Το πεδίο της μάχης μεταφέρεται στα ρολόγια της ΔΕΗ.
Ανεβάστε τον διακόπτη και μην δέχεστε την πολιτική τους
να σας γυρίσουν πίσω στο 17ο αιώνα! Το ηλεκτρικό
είναι κοινωνικό αγαθό, όχι ιδιοκτησία της άρχουσας τάξης.
Ήρθε ο καιρός να προστατέψουμε την κοινωνία μας και
τους αδύναμους της από τα αρπακτικά. 

Προς το τέλος της σοβιετικής αυτοκρατορίας, τα ολοκληρωτικά ανατολικά καθεστώτα όπως αυτό των μακαρίτηδων, του ζεύγους Τσαουσέσκου, ήλεγχαν τον λαό μέσω της απειλής της διακοπής του ρεύματος και της θέρμανσης. Αυτό σε κρύες περιοχές του πλανήτη, όπως η Ρουμανία, ισοδυναμούσε με θανατική καταδίκη των "εχθρών του λαού"

Σήμερα σε ένα υπό διαμόρφωση ολοκληρωτικό καθεστώς που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις καλύτερες ημέρες της Σοβιετίας, αντίστοιχες κινήσεις θεωρούνται κατάλληλες από την ντόπια και ξένη άρχουσα τάξη, για να αποσπάσουν τον πλούτο του συνόλου των υπό κατοχή Ελλήνων. Προφανώς πιστεύουν πως αν ξεζουμίσουν τους υπόλοιπους και αρπάξουν όλο τους τον πλούτο, το τελειωμένο σύστημά τους θα επιβιώσει με κάποιο μαγικό τρόπο. Οι ανθρωποθυσίες στις οποίες προβαίνουν είναι προφανώς υποκινούμενες από το θρησκευτικού τύπου αίσθημα που έχουν για το χρήμα, την εξουσία και την πραγματικότητα...

Η κίνηση όμως αυτή, όπως έχω ήδη γράψει ξανά σε αυτό το ιστολόγιο, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια κατευθείαν στην κόλαση της κοινωνικής αναταραχής και της αναρχίας. Ενώ με την πολιτική της λιτότητας θα μπορούσαν να αρμέγουν ες αεί τον πληθυσμό και να αποσπούν σταδιακά και "νομότυπα" τον ιδιωτικό πλούτο της χώρας, προτίμησαν να προβούν σε ακραία μέτρα αρπαγής του διαθέσιμου πλούτου, όπως το περιβόητο χαράτσι μέσω ΔΕΗ. Τα μέτρα αυτά είναι εκ προοιμίου  αδύνατον να εφαρμοστούν σε μια εξασθενημένη οικονομικά κοινωνία και το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να επιταχύνουν τις διαδικασίες διάλυσης και κατάρρευσης.

Τον θυμάστε τον Δεκέμβρη του 2008; Αν το συνεχίσουν
έτσι και αν επιμείνουν με το χαράτσι της ΔΕΗ, τότε εκείνες
οι στιγμές θα μοιάζουν με φεστιβάλ ειρήνης μπροστά
σε αυτά που έχουμε να δούμε από εδώ και πέρα...
Είναι κατανοητό πως πρέπει να εισπράξουν πολλά χρήματα για λογαριασμό των πολυαγαπημένων τους αφεντικών, αλλά τίποτε δεν τους νομιμοποιεί να προβούν σε γενοκτονία των φτωχών, των ηλικιωμένων και των 1.000.000 αδυνάμων και ασθενών κατεβάζοντας τον διακόπτη του ρεύματος. Πόσο μάλλον, όταν κατά παράβαση κάθε κοινωνικού συμβολαίου, διεθνούς δικαίου και κάθε έννοιας ηθικής και ανθρωπισμού, αυτό γίνεται για το κέρδος κάποιων ιδιωτών και κάποιων επιχειρήσεων.

Η πράξη του κατεβάσματος του διακόπτη και η εκατόμβη που θα προκαλέσει, θα αποτελεί το κύκνειο άσμα του σιχαμένου αυτού συστήματος. Η πολιτική ευθύνη όσων δεν το σταματήσουν θα τους κατατάξει στους χειρότερους εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας και κατά του ίδιου τους του έθνους. Τους προτείνω, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, να το ξανασκεφτούν, γιατί το μέγιστο κοινωνικό πρόβλημα που θα προκαλέσει, και η βία που θα πυροδοτήσει σαν επακόλουθο, θα κάνει τα Δεκεμβριανά του 2008 να φαντάζουν με φεστιβάλ ειρήνης.

Δυστυχώς, απογοητεύομαι καθημερινά ανακαλύπτοντας πως η πολιτική ηγεσία, το πολιτικό προσωπικό και όλοι όσοι βρίσκονται πίσω από αυτό, δεν σκέφτονται λογικά και έχουν περιπέσει σε μια ιδιάζουσα κατάσταση πανικού και απέχθειας για την ανθρωπότητα. Ο εγωισμός και η απληστία που τους διακατέχει θα τους μετατρέψουν σύντομα σε τεράστιους στόχους. Και αν νομίζουν πως υπάρχει κάποιος στρατός στον κόσμο που θα τους προστατέψει, μετά από μια τέτοια γενοκτονία, τότε αυταπατώνται.

Επικροτώ τη συμβολική κίνηση της ΓΕΝΟΠ να κόψουν το ρεύμα στο Υπουργείο Υγείας. Δείχνει πως η συνδικαλιστική αυτή οργάνωση δεν είναι ξεκομμένη από την υπόλοιπη κοινωνία, όπως είναι αντίθετα το σύνολο της διοίκησης της εταιρείας. Καλό βέβαια θα ήταν να κάνουν το ίδιο και στα Υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών, στους κατεξοχήν ναούς της νεοταξικής θρησκείας του Χρήματος και της Απληστίας. Μια τέτοια κίνηση θα είχε πολύ μεγαλύτερο συμβολικό νόημα και αντίκτυπο...

Αν θέλει η ΓΕΝΟΠ να κάνει ένα μεγάλο βήμα για την προστασία των πλέον αδύναμων μελών της κοινωνίας μας, θα πρέπει να κάνει κάτι σημαντικό. Να μας καταδείξει δημόσια ποιά είναι τα "ιδιωτικά συνεργεία" που θα προβούν στις πράξεις του κατεβάσματος του διακόπτη. Ποιοί θα είναι εκείνοι οι κουκουλοφόροι συνεργάτες που θα προβούν σε φόνο τέτοιας γιγαντιαίας κλίμακας με αυτή τους την πράξη... Πρόκειται για άτομα που έναντι πενιχρής αμοιβής θα προβούν σε ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ κατά του ελληνικού λαού, κατεβάζοντας τον διακόπτη σε 1.000.000 αδύναμους, φτωχούς και ασθενείς (διαβητικούς και λοιπούς), με αποτέλεσμα να καταστρέψουν το βιός τους, τα φάρμακα και τα ιατρικά τους μηχανήματα και στο τέλος τη ζωή τους, μόνο και μόνο για να κάνουν τα πλούσια αφεντικά τους πλουσιότερα!

Αλήθεια, όταν αρχίσουν οι ανθρωποθυσίες των γέρων και των ασθενών στο όνομα του Θεού του Χρήματος, θα βγει άραγε δημόσια κανένας εισαγγελέας να μας μιλάει για "έννομα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα", με το ίδιο σθένος που μιλάει τώρα για το "έννομο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα" του κράτους να αποσπά το DNA "υπόπτων"  (βλέπε "αντιφρονούντων") δια της βίας;

Έχουν καταλάβει πως με όλες αυτές τις αθλιότητες σκάβουν τον ίδιο τους τον (πολιτικό) λάκο; Πως δεν θα σταθούν για πολύ, όσο και να προσεύχονται και να θυσιάζουν - κυριολεκτικά - γριούλες, φτωχούς και αρρώστους στον Θεό του Χρήματος και της Απληστίας; Πιστεύουν πως θα έχουν μέλλον μετά από αυτό; Κατανοούν πως το μίσος των υπολοίπων για αυτούς θα κάνει το μίσος των εθνικών πολέμων να ωχριά; Προφανώς είναι εκτός τόπου και χρόνου και θα το πληρώσουμε όλοι μας αυτό...