11 Νοεμβρίου 2011

Το παιχνίδι του ψεύδους


...σε όλες τις μορφές, διαστάσεις και γωνίες

Λουκάς Παπαδήμος
Μιλάει ελληνικά, αλλά δεν είναι με τους Έλληνες...
Εδώ και μερικές μέρες είχα σταματήσει να γράφω στο ιστολόγιο αυτό γιατί αρνιόμουν κατηγορηματικά να παίξω το παιχνίδι του ψεύδους που κυριαρχεί παντού γύρω μας.

Σήμερα, οι μάσκες έχουν πέσει πλήρως και ο κόσμος μας έχει χωριστεί πλέον σε δύο ξεκάθαρα στρατόπεδα. Στους Μνημονιακούς, τους συνεργάτες δηλαδή των ντόπιων και ξένων επιδρομέων κατά της ελληνικής κοινωνίας και σε όλους τους άλλους. Όλους εμάς τους υπόλοιπους.

Η "είδηση" είναι ότι ο Γιωργάκης Παπανδρέου, ο Μέγας αυτός Πατριώτης, παραιτείται. Στα τσακίδια, θα λέγαμε, αν η παραίτησή του ήταν μια ξεκάθαρη κίνηση ευθιξίας ή αν γινόταν μόνο και μόνο γιατί έχει αποτύχει η πολιτική του. Δυστυχώς, το παιχνίδι δεν είναι και τόσο απλό ούτε υπάρχουν καθαρές λύσεις.

Ο διάδοχος του Γιωργάκη και γενναίος εθνοσωτήρας είναι τελικά ο Λουκάς Παπαδήμος. Ας δούμε λίγο το βιογραφικό του: ΝεοΠΑΣΟΚος, πρώην κεντρικός τραπεζίτης της ΤτΕ, αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, μέλος της σπείρας Μπίλντεμπεργκ (άρα νεοταξίτης), ένας από τους κύριους υπεύθυνους για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου κατά την περίοδο του καθεστώτος Σημίτη, συνυπεύθυνος για την πλαστογράφηση των δημοσιονομικών στοιχείων της χώρας με στόχο την ένταξή της στην ΕΕ, τα οποία παρέδωσε ο ίδιος στην Ένωση. Στην συνέχεια, τον φυγάδεψαν στην ΕΚΤ, όπου έγινε και αντιπρόεδρος σαν αναγνώριση για τις υπηρεσίες του.

Ας δούμε λίγο τη φαρσοκωμωδίας που μας τάιζαν όλον αυτό τον καιρό. Καταρχήν, υπάρχει ο Γιωργάκης και το περιβάλλον του που κάνουν τα πάντα για να μην παραιτηθεί από την εξουσία. Κωλοτούμπες, ψέματα, ξανά κωλοτούμπες, ατιμίες και πάλι ψέματα. Από την άλλη, οι Μπίλντεμπεργκερς που ενεργοποίησαν τον Σαμαρά, ο οποίος μας έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο και απέδειξε πως τα δύο χρόνια αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης από τη νεοΝΔ ήταν ένα ψέμα, ένα πρόσχημα για να κερδίσει ψηφουλάκια. Και όταν κλήθηκε να υπηρετήσει τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, ο τέως συγκάτοικος του έτερου νεοταξίτη ΓΑΠ έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο.

Παράλληλα, οι Μπιλντενμπέργκερς, οι τύποι της Τριμερούς και το διεθνές τραπεζικό καρτέλ από καιρό ετοίμαζαν τον εθνοσωτήρα Λουκά Παπαδήμο για να συνεχίσει το έργο. Ο νέος βοηθός του γκαουλάιτερ Χόρστ Ράιχενμπαχ "έτυχε" να περάσει τον Ατλαντικό, αλλά ποτέ δεν του είχε γίνει επίσημη πρόταση για να αναλάβει την πρωθυπουργία (ενώ τον κάλεσε ο ίδιος ο ΓΑΠ). Παράλληλα, έβαλαν απέναντί του κάποιες άλλες επιλογές, που δεν είχαν εξαρχής καμία ελπίδα: Τον φυγόδικο από το Ειδικό Δικαστήριο Ρουμελιώτη, τον αχώνευτο και κακότροπο Πετσάλνικο και κάποιους άλλους. Η επιλογή της Λέσχης όμως ήταν από την αρχή ο Παπαδήμος.

...και η κατάρρευση της Ευρωζώνης συνεχίζεται... Οι λύσεις
του νεοφιλελευθερισμού δεν αρκούν για να αναστρέψουν
την πορεία προς την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού
συστήματος. Απεναντίας, τα νεοταξικά κόλπα σε Ελλάδα
και Ιταλία την επιταχύνουν και τη δυναμώνουν.
Πώς όμως θα μπορούσαν να περάσουν τον κεντρικό τραπεζίτη ως τον νέο πρωθυπουργό, χωρίς να καεί η Αθήνα, την ίδια περίοδο που οι τράπεζες και οι "εταίροι" μας κάνουν γιουρούσι στην ελληνική κοινωνία; Μόνο ένας τρόπος υπήρχε: Εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση με την ακυβερνησία στην οποία έχουμε περιέλθει, για να παρουσιάσουν τον Παπαδήμο ως εθνοσωτήρα.  Αυτόν, που όπως είπαν οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι, "μιλάει Ελληνικά, αλλά δεν είναι με τους Έλληνες". Ένα τύπο που θα προωθήσει τα σχέδιά των νεοταξιτών γραφειοκρατών και των λακέδων του Ράιχ με τρόπους που ο Παπανδρέου δεν θα φανταζόταν καν.

Από εδώ και πέρα θα πρέπει να περιμένουμε τα χειρότερα. Το μόνο καλό είναι πως αυτή η πολιτική κατάσταση τραβεστί, με δωσίλογους να το παίζουν πατριώτες, φτάνει στο τέλος της. Ή μόλις τώρα ξεκινάει μια ακόμα χειρότερη περίοδος προπαγάνδας, ακόμα περισσότερων ψεμάτων και δανείων, καθώς και μιας πιο εντατικής αρπαγής του εθνικού και ιδιωτικού πλούτου. Σύντομα θα μάθουμε.