25 Μαΐου 2011

Απάντηση στην Καθημερινή και στο άρθρο Εθνική Περιπέτεια


Το κύριο άρθρο αυτό στην Καθημερινή, αγνώστου συντάκτη:

Εθνική περιπέτεια
Υπάρχουν ορισμένες στιγμές που πρέπει να είμαστε σαφείς και ειλικρινείς, όλοι μας, με την κοινή γνώμη. Η Ελλάδα έχει χρήματα για να πληρώνει μισθούς και συντάξεις έως τον Ιούλιο. Πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις διστάζουν να ξαναδώσουν χρήματα στη χώρα μας, πρώτον γιατί υπάρχει έντονη αντίδραση των δικών τους ψηφοφόρων και δεύτερον γιατί πιστεύουν ότι η πρόσθετη βοήθεια θα πάει σε τρύπιο πηγάδι. Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διστάζει, ακόμη και τώρα, να βάλει πραγματικό μαχαίρι στο λίπος του Δημοσίου, ενώ φοβάται να δεχθεί κάποια παροχή εγγυήσεων στους δανειστές μας λόγω πολιτικού κόστους. Οσο για το κόμμα που διεκδικεί την εξουσία λέει ΟΧΙ σε όλους τους όρους των δανειστών, αρνούμενο ουσιαστικά ακόμη και την ανάγκη άμεσων αποκρατικοποιήσεων. Ετσι δεν πάμε πουθενά. ΄Η μάλλον θα πάμε σε εκλογές και σε μια μεγάλη εθνική περιπέτεια. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν προφανώς οι πρωταγωνιστές του πολιτικού δράματος είναι πως ακόμη και μετά από εκλογές θα ξαναβρεθούν όλοι γύρω από ένα τραπέζι έχοντας απέναντί τους τους ίδιους σκληρούς όρους των δανειστών μας στους οποίους θα πρέπει να απαντήσουν τι αποφάσισαν: χρεοκοπία ή νέο πρόγραμμα, ευρώ ή δραχμή;

μου έδωσε το έναυσμα να απαντήσω τα εξής:


Άλλο ένα άρθρο που θέτει τα ίδια γνωστά ψευτοδιλήμματα του τύπου Καραμανλής ή Χάος. Λεφτά δεν υπάρχουν, και τα δανεικά δεν πέρασαν, ούτε πρόκειται να περάσουν ποτέ, από την Ελληνική Επικράτεια. Πάνε κατευθείαν στους πιστωτές για να εξυπηρετήσουν τα πανωτόκια των απαιχθών δανειακών συμβάσεων που υπέγραψε η παρούσα κυβέρνηση και τίποτε άλλο. Άρα, για ποιους μισθούς και συντάξεις μιλάμε ακριβώς;

Τα ασύστολα ψέματα είναι τελικά το νέο "φυσιολογικό" της παραμορφωμένης και καταρρέουσας Νέο Φιλελεύθερης κοινωνίας μας. Τα έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ, που δεν μπορούμε να δούμε την πραγματικότητα, παρά μόνο όταν θα μας κοπανίσει στο κεφάλι. Η άγνοια για το πως λειτουργούν τα πράγματα που μας οδήγησαν έως εδώ, ίσως και να συγχωρείται. Το να ψευδόμαστε όμως συνεχώς στους πάντες για τα πάντα (ακόμα και στον ίδιο μας τον εαυτό) και στο τέλος να πιστεύουμε με έντονο φανατισμό τα ίδια μας τα ψεύδη, είναι καθαρή τρέλα, είναι αυτοκτονία, είναι αυτοκαταστροφή και μας οδήγησε σε ελεύθερη πτώση στο γκρεμό.

Αυτή η φρικτή υπόθεση ανάμεσα στους κατόχους CDS, που ποντάρουν στην Χρεοκοπία της χώρας μας και στους μεγαλοασφαλιστές - χρηματιστές, τους εκδότες αυτών των CDS, που παλεύουν απελπισμένα για να μην χρεοκοπήσουν οι ίδιοι μαζί με την χώρα, έχει αρχίσει να γίνεται πάρα πολύ επικίνδυνη. Υπονομεύει το ίδιο μας το μέλλον και την ίδια μας την ύπαρξη. Τα CDS, στα οποία ποντάρετε όλοι σαν να είστε θαμώνες στο Λουτράκι, είτε είστε πολίτες αυτής της χώρας την οποία θέλετε να δείτε να καταρρέει μέσα στις φλόγες για να "κερδίσετε" (χωρίς να σας ενδιαφέρει το αύριο το δικό σας & των παιδιών σας), είτε είστε στελέχη ελληνικών τραπεζών που ποντάρουν ενάντια στην ίδια την βιωσιμότητα της τράπεζας τους είναι ένα χρηματιστηριακό προϊόν το οποίο είναι ακόμα πιο επικίνδυνο από τα Παράγωγα.

Είναι ένα παρανοϊκό επενδυτικό προϊόν, γιατί προϋποθέτει να ποντάρετε ενάντια στον ίδιο σας τον εαυτό, υπνωτισμένοι από τις φαντασιώσεις πλούτου που σας πούλησαν διάφορα λαμόγια! Οδηγεί δε με μαθηματική ακρίβεια τις κοινωνίες της Ευρώπης, την χώρα μας και εμάς τους ίδιους σε οικονομική, ηθική, πολιτική και πολιτισμική χρεοκοπία, σε ραγδαία συρρίκνωση και παρακμή!

Πιστέψτε με, οι φορολογικοί παράδεισοι μας τελείωσαν και σύντομα δεν θα είναι προσβάσιμοι. Τα νούμερα πάνω στην οθόνη του υπολογιστή και στα χαρτιά, όπως πάνε τα πράγματα, δεν θα αξίζουν απολύτως τίποτα. Δεν καταλάβατε γιατί; Το Καζίνο κερδίζει πάντα!

Καλώς ήλθατε στον πραγματικό κόσμο και στην πραγματική οικονομία!