20 Μαΐου 2011

Ας τα πάρουμε από την αρχή

Βλέπετε την κοινωνία γύρω σας να καταρρέει;
Σας έχουν μειώσει τον μισθό ή την σύνταξη στο μισό και έπεται συνέχεια;
Νιώθετε ανασφάλεια; Μένετε στο κέντρο της Αθήνας και φοβάστε να βγείτε έξω από το διαμέρισμά σας;

Σας έχουν τρελάνει τα ΜΜΕ, η τηλεόραση και οι εφημερίδες; Νιώθετε ενοχές που χρωστάμε στους ξένους δανειστές μας και μπορεί και να μην μπορέσουμε να αποπληρώσουμε τους καλούς αυτούς ανθρώπους;

Καλώς ήλθατε στην Νέα Εποχή του Τραπεζισμού και της Χρεοκρατίας! Την εποχή που η λαμογιά έχει πάρει διαστάσεις πανδημίας, έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο και έχει επικρατήσει καθολικά.

Πως φτάσαμε ως εδώ;
Ζούμε σε μια χώρα που έγινε μέρος της πολυδιαφημισμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια χώρα που έκανε Ολυμπιακούς Αγώνες! Ήμασταν μια χώρα με τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη!

Και τώρα, μας εμφανίζουν σαν το περίγελο της Ευρώπης. Όχι πλέον χώρα, αλλά ένα συνονθύλευμα από αλήτες, τεμπέληδες και απατεώνες που τρώνε τα λεφτά των "τίμιων" και "δουλευταράδων" βορειοευρωπαίων.


"Ψηφίστε με!!!"
Υπάρχουν ψέματα, χοντρά ψέματα και στατιστικές

Ήλθε ο καιρός να κατανοήσετε κάτι. Σας λένε ψέματα!

Ναι, συμμετείχατε και εσείς στο φαγοπότι της ανάπτυξης, γιατί κι εσείς ονειρευτήκαμε ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο, τα παιδιά σας να πάνε σε καλό σχολείο και πανεπιστήμιο και να είστε οικονομικά ανεξάρτητοι.

Όμως τώρα, φαίνεται η πλάνη όλων αυτών των υποσχέσεων. Τώρα που το ΔΝΤ, η Τρόικα και οι τράπεζες σας παίρνουν πίσω όλα όσα σας είχαν υποσχεθεί. Τώρα καταλαβαίνετε πως σας κορόιδεψαν για να γίνετε μέλη της μεγαλύτερης "Πυραμίδας" στην ιστορία του πλανήτη.

Η Πυραμίδα αυτή, δεν είχε σκοπό μόνο τον πλουτισμό, αλλά και την υποδούλωση σας, μέσω του χρέους. είτε του προσωπικού, είτε του εθνικού, της χώρας στην οποία διαμένετε.


Το δόγμα του Νέο Φιλελευθερισμού
"Greed is Good"
Το τέλος του καπιταλισμού

Αυτό που βλέπετε γύρω σας είναι το τέλος του κυρίαρχου συστήματος των τελευταίων ετών, του Καπιταλισμού.

Μετά την ιστορική διαμάχη και επικράτηση του επί του μεγάλου αντιπάλου του Κομουνισμού, όλοι όσοι τον στήριζαν και είχαν επενδύσει σε αυτόν, νόμιζαν πως είχαν πετύχει μια μεγάλη νίκη. Τίποτε όμως δεν θα μπορούσε να είναι πιο πέρα από την πραγματικότητα. Γιατί, παράλληλα με την πτώση του Κομμουνισμού, κατέρρευσε και ο Καπιταλισμός.

Αυτό που το διαδέχτηκε, είναι ίσως το πιο εφιαλτικό σύστημα στην ιστορία, ο Τραπεζισμός, γνωστός και ως Χρεοκρατία. Ένα σύστημα που ενεργοποιείται τα τελευταία 30 χρόνια.

Όλα ξεκίνησαν από ένα αμερικάνικο πανεπιστήμιο, τον Πανεπιστήμιο του Σικάγο. Εκεί, ένας οικονομολόγος καθηγητής με το όνομα Μίλτον Φρίντμαν, διατύπωσε μια οικονομική θεωρία, που έμελλε να αλλάξει την ανθρωπότητα για πάντα, την θεωρία του Νέο Φιλελευθερισμού.

Δύο είναι τα βασικά στοιχεία της θεωρίας αυτής:

Καταρχάς, πως θα πρέπει τα κράτη να αφήσουν τις ίδιες τις Αγορές να "αυτορρυθμίζονται", μέσω του ανταγωνισμού, χωρίς να παρεμβαίνουν ή να αναμιγνύονται στο πως θα λειτουργούν οι επιχειρήσεις. Αν δε είναι δυνατόν, το ιδανικό είναι ο ιδιωτικός τομέας και οι επιχειρήσεις να αντικαταστήσουν το Δημόσιο και το Κράτος, προσφέροντας τις ανάλογες υπηρεσίες, με αντάλλαγμα το κέρδος από την ενασχόληση τους.

Το δεύτερο βασικό στοιχείο είναι πιο σκοτεινό και υπόγειο. Είναι η διατύπωση της άποψης πως "η απληστία είναι καλή" σε όλα τα επίπεδα. Είναι καλό να είσαι άπληστος, είναι "καλό να κερδίζεις για τον κόπο σου" και "είναι καλό να απολαμβάνεις την πολυτέλεια και την γκλαμουριά που προσφέρουν τα πολλά χρήματα". Επίσης, είναι καλό να πατάς επί πτωμάτων, είναι καλό να έχεις απόλυτη εξουσία και είναι ακόμα καλύτερο να τα επιτυγχάνεις όλα αυτά με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα. Ο μόνος στόχος είναι να τα 'κονομήσεις.

Αυτές οι δύο παραδοχές, υιοθετήθηκαν σαν φωτιά από την κυβερνούσα ελίτ: Τους κεφαλαιούχους, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοβιομήχανους, τα μεγάλα τζάκια. Επίσης, υιοθετήθηκαν από μια ομάδα ατόμων που γοητευμένοι από τις νέες ευκαιρίες που προσέφερε αυτή η νέα κοσμοθεωρία, προσέτρεξαν να κερδίσουν από αυτήν. Όλοι μαζί θα άρχιζαν να φέρονται σαν τους λεγόμενους Ληστές - Βαρώνους, και σαν τους πειρατές μιας άλλης εποχής. Αυτή την φορά, ο στόχος τους θα ήταν μεγάλος: Ολόκληρες κοινωνίες και χώρες. Τα λάφυρα τεράστια: Ο πλούτος ολόκληρου του πλανήτη.

Η νέα Αμερικάνικη Αυτοκρατορία που ξεφύτρωσε από τις στάχτες του Ψυχρού Πολέμου, θεωρώντας πως είναι παντοδύναμη, προσπάθησε να μιμηθεί το πρότυπο της Αρχαίας Αθήνας. Μιας οικονομικής αυτοκρατορίας, που επέβαλε την θέληση της με την πανίσχυρη πολεμική μηχανή της. Η νέα αυτή αυτοκρατορία, σε σχέση με την Αθήνα, είχε δύο ακόμα μεγάλα όπλα: Το τραπεζικό της σύστημα και το Χρέος.

Όλα αυτά ενώθηκαν σε μια οντότητα, που αντικατέστησε το αμερικανικό κράτος και έθεσε τις δομές του στην υπηρεσία πανίσχυρων ιδιωτών.

Ο μόνος τρόπος για να καταφέρει τους σκοπούς του αυτό το νέο σύστημα, αναγκάστηκε αρχικά να μοιραστεί τον πλούτο και την ευημερία του μαζί με τον πληθυσμό του Πρώτου Κόσμου.

Το νέο πρόσωπο του Θεού
Σήμερα, το σύστημα του Τραπεζισμού και η φιλοσοφία του Νέο Φιλελευθερισμού έχει εξαπλωθεί σαν καρκίνος πάνω στον πλανήτη. Η συσσώρευση χρήματος δεν εξαρτάται πλέον από την παραγωγή (όπως γινόταν με τον Καπιταλισμό), αλλά, σε πρώτη φάση, από την Κλασματική Τραπεζική, αλλά και την μεγάλη απάτη των χρηματιστηρίων και των νεώτερων "προϊόντων" τους (των Παραγώγων, των CDS, των αγοραπωλησιών Ομολόγων.) Σε δεύτερη φάση, έρχεται η υφαρπαγή όλων των φυσικών πόρων μέσα από ελεγχόμενους παγκόσμιους οργανισμούς όπως το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα και η απληστία που έχει πλήξει τα ίδια τα ισχυρά κράτη του κόσμου.

Στην δεύτερη φάση, τα μέλη της παγκόσμιας ελίτ, απομυζούν τους φυσικούς πόρους του πλανήτη, και τους πληθυσμούς χωρών, σαν ακρίδες. Μόλις τελειώσουν με μια χώρα, πάνε παρακάτω. Αυτό το αυτοκαταστροφικό σύστημα δεν έχει τελειωμό. Ή οι ίδιοι τουλάχιστον θεωρούν πως δεν υπάρχουν πλέον όρια, καθώς μπορούν να το κάνουν.

Υπάρχει ένα μεγάλο όριο όμως που έχει προσκρούσει αυτό το αυτοκαταστροφικό σύστημα: Το γεγονός πως οι φυσικοί πόροι του πλανήτη είναι πεπερασμένοι. Η ενέργεια δεν είναι άπειρη και εξαρτάται από τα αποθέματα πετρελαίου, τα οποία τελειώνουν. Τα μεταλλεύματα, δεν είναι άπειρα, και αυτά τελειώνουν. Η υπερκατανάλωση, το βασικό χαρακτηριστικό του δυτικού πολιτισμού, έφτασε στο τέλος της.

Σε αυτό το περιβάλλον, οι οικονομίες όλων των κρατών του κόσμου υφίστανται ληστρική επίθεση, με σκοπό την ρευστοποίηση τους και την υποταγή των λαών. Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος, έχει αρχίσει. Αυτή την φορά είναι ένας ανορθόδοξος οικονομικός πόλεμος. Έχει εντελώς άλλη μορφή από αυτή που θα περιμέναμε, αλλά τα καταστροφικά αποτελέσματα του μπορεί να είναι ακριβώς τα ίδια με ένα συμβατικό ή πυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο και μπορεί ακόμα και να μας βυθίσει σε έναν νέο Μεσαίωνα.