22 Αυγούστου 2011

Κατάρρευση της συμφωνίας διάσωσης της Ελλάδας;

Όταν είπαν οι Φινλανδοί στον Βενιζέλο πως ήθελαν "κάποια
ανταλλάγματα", δεν είχε καταλάβει τι ακριβώς εννοούσαν...
Τουλάχιστον, θα μας πουν, η σημαία τους φέρνει
κάτι από την ελληνική επανάσταση...
Η τρέλα κυριαρχεί στην ΕΕ: Για πρώτη φορά στην ιστορία, ο δανειστής απαιτεί από την δανειολήπτη να τον… δανείσει εκείνος, για να πάρει το δάνειο!

Κι όμως, ο πολιτικός γίγαντας και Υπουργός Οικονομικών Όλων των Ελλήνων Μπενίτο ο Μουλωχτός, συμφώνησε, χωρίς διαπραγματεύσεις, στο σύνολο των απαιτήσεων της Φινλανδίας, για να συμβεί ακριβώς αυτό.

Για την ακρίβεια, οι φίλοι Φινλανδοί, καρντάσια και εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πάνω στη λαχτάρα τους να μας σώσουν, απαίτησαν όπως η Ελλάδα τοποθετήσει ένα μέρος του ποσού του δανείου (αρχικά ακούγεται για 1 δις ευρώ) από το συνολικό πακέτο στήριξης που θα λάβει απ' αυτούς, το οποίο, άκουσον-άκουσον, θα λάβουν πίσω στο ακέραιο στην περίπτωση που η χώρα μας χρεωκοπήσει ή αν βρεθεί σε αδυναμία να πληρώσει μια δόση! Φυσικά γι' αυτό το ποσό, η Ελλάδα θα πληρώνει και τόκους στους Φινλανδούς!

Ο υπουργός, ο οποίος δεν φημίζεται και για τις μεγάλες γνώσεις του περί τα οικονομικά, και γενικά νιώθει ένα δέος όταν διαπραγματεύεται με Ευρωπαίους, συμφώνησε αμέσως με αυτούς τους απεχθείς όρους, καθώς η συμφωνία της 21ης Ιουλίου επιτρέπει διμερείς συμφωνίες ανάμεσα στα κράτη που συμμετέχουν στο Ταμείο Διάσωσης.

Αμέσως, πήραν γραμμή οι Ολλανδοί και οι Αυστριακοί και απαιτούν και εκείνοι να συμβεί το ίδιο και στις δικές τους επιμέρους δανειακές συμβάσεις με την Ελλάδα. Η φαιδρότητα της κατάστασης γίνεται ακόμα πιο έντονη από την επιστολή που έστειλε ο Μέγας Πολιτικός, τουλάχιστον ισάξιος του συνονόματού του, Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, Υπουργός Οικονομικών και Μέγας Ρήτωρ του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Μπενίτο ο Μουλωχτός, για να ακυρωθεί η συμφωνία με τη Φινλανδία δια μέσου της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Κάποια στιγμή κατάλαβε πως δεν ήταν και πολύ καλή η συμφωνία και αποφάσισε να την πάρει πίσω! Πολύ αργά βέβαια, αφήστε που θα έχει βάλει και καμιά Ακρόπολη σαν εγγύηση και να μην το πήρε χαμπάρι...

Φυσικά η διασκεδαστική αξία της κυβέρνησης νεοΠΑΣΟΚ έχει πια φτάσει στα ύψη και πλέον τα μελλοντικά πρώην στελέχη της θα έχουν μια εξασφαλισμένη πορεία στην επιθεώρηση και το stand-up comedy. Φαντάζεστε γέλια το κοινό, όταν θα ακούγεται στη σκηνή "Ε, ναι... Συμφώνησα και έδωσα τον λόγο μου και υπέγραψα επίσημη διακρατική συμφωνία πριν λίγες μέρες... Αλλά, μωρέ, μήπως μπορούμε να... το ξεχάσουμε; Ένα μικρό λαθάκι δεν μπορούμε να κάνουμε κι εμείς οι υπουργοί;"

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί ακόμα και οι Σκοπιανοί δεν μας σέβονται πια και τον τελευταίο καιρό έχουν γεμίσει τον τόπο με αγάλματα του Μεγαλέξανδρου (σε λίγο θα τα βάζουν και στις τουαλέτες) και δημοσιεύουν χάρτες της "Μεγάλης Μακεδονίας" με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη...

Προεκτάσεις: Η υπονόμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Φινλανδία και τις άλλες πλεονασματικές χώρες

Η συμφωνία της 21ης Ιουλίου – η οποία υποτίθεται θα έσωζε την Ελλάδα και θα τερμάτιζε την κρίση χρέους στην Ευρώπη – κατέρρευσε σαν ένας πύργος από τραπουλόχαρτα.

Και για πρώτη φορά στην ιστορία μια διεθνής συμφωνία, η οποία υποτίθεται είχε γνώμονα το κοινό συμφέρον και τη διάσωση του ευρώ, καταρρέει πριν καν στεγνώσει το μελάνι των υπογραφόντων.

Η κατάσταση αυτή οδηγεί πάλι τη χώρα μας να αντιμετωπίζει ξανά το φάσμα της "χρεωκοπίας", την οποία υποτίθεται έχει αποφύγει καθώς έχει χρεωκοπήσει "επιλεκτικά", δηλαδή ως προς όλους, εκτός από τους δανειστές της, τις τράπεζες και τελευταία τους "εταίρους" της. Στην πραγματικότητα, η Φινλανδία σε μια κίνηση ευρωπαϊκής "αλληλεγγύης" ουσιαστικά καταλύει τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Μεταξύ μας, πιθανώς να έχει ποντάρει ακόμα και σε CDS πως η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει και τώρα κάνει ό,τι μπορεί για να το πετύχει!.. Όπως και να 'χει, τουλάχιστον το έλεγε από τον Ιούλιο πως θέλει εγγυήσεις, αλλά τα κανάλια το είχαν κουκουλώσει τότε.

Η νέα έδρα της Φινλανδικής Ύπατης
Αρμοστίας στην Αθήνα. Φτιαγμένη από
 πάγο, απότελεί θαύμα φινλανδικής
αρχιτεκτονικής. Αποτελεί μέρος
της συμφωνίας μεταξύ του
Ευάγγελου Βενιζέλου και της
ομολόγου του Γιούτα Ούρπιλάινεν.
Μέσα σ' αυτό εδρεύουν οι ορδές των
πολεμιστών που θα εξασφαλίσουν
πως το δάνειο προς την Ελλάδα
θα αποπληρωθεί.
Σ' αυτό το φαιδρό επίπεδο θα πρέπει να περιμένουμε πως θα είναι το μέλλον της Ευρωπαϊκής "Ένωσης" των τραπεζών και όχι των λαών. Η αρπακτικότητα, ο ανταγωνισμός και η πόλωση των ευρωπαϊκών κρατών, που χωρίζονται πλέον σε δύο κατηγορίες, αυτή του θύτη-πλεονασματικού λόγω εξαγωγών και εκείνη του θύματος-ελλειμματικού λόγω εισαγωγών, έχει μετατρέψει την πάλαι ποτέ Ευρωπαϊκή Ένωση σε ρωμαϊκή αρένα, όπου αποθεώνεται η πλέον ακραία έκφραση του νεοφιλελευθερισμού και κυριαρχεί ο νόμος της ζούγκλας.   

Φυσικά, η κουτοπονηριά των πλεονασματικών χωρών σαν τη φίλη και εταίρο Φινλανδία δεν την εξασφαλίζει κατ’ ανάγκη από μελλοντική της κατάρρευση. Ούτε και τη Γερμανία. Αυτές οι χώρες έχουν ανάγκη από ελλειμματικές χώρες σαν την Ελλάδα, κατεξοχήν καταναλώτρια χώρα γερμανικών και φινλανδικών προϊόντων, για να διατηρήσουν τα δικά τους πλεονάσματα. Τώρα που μας χάνουν από πελάτες, το σκέφτηκαν καλά; Και αν τελικά δεν μας χρειάζονται εμάς, το σκέφτηκαν καλά; Μήπως οι μελλοντικοί τους καταναλωτές δεν βλέπουν τί κάνουν στους σημερινούς;

Συνεπώς, δεν θα πρέπει να αναρωτιόμαστε γιατί τα διεθνή χρηματιστήρια πάνε κατά διαόλου, με τον γερμανικό δείκτη DAX να έχει χάσει το 20% περίπου της αξίας του από την αρχή του έτους... Οι ανεπαρκείς Ευρωπαίοι ηγέτες δεν πείθουν κανέναν με τις πράξεις τους, τις δηλώσεις τους και την πολική τους θέση, κατάφωρα υπέρ των τραπεζών. Προσωπικά, όταν πλέον ακούω θριαμβολογίες, "ζήτω σωθήκαμε!", "ευρωπαϊκή αλληλεγγύη" και "πίσω στην ανάπτυξη τώρα", δεν πείθομαι στο ελάχιστο και περιμένω το ακριβώς αντίθετο. Σας προτείνω και εσάς να κάνετε το ίδιο.