15 Αυγούστου 2011

Ο Σόρος αποκαλύπτει τα σχέδια της ελίτ για την Ελλάδα...


Ο αμερικανός πολυεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος εκτιμά ότι η Ελλάδα και η Πορτογαλία θα πρέπει να εξέλθουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη εξαιτίας του μεγάλου χρέους τους.
Ο Τζώρτζ Σόρος
Εμπειστευθήτε τον...
Ο Γιωργάκης το έκανε...
"Έχει γίνει τέτοια κακοδιαχείριση του ελληνικού προβλήματος που ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσει επί του παρόντος (η χώρα) θα ήταν μία ειρηνική έξοδος" της Ελλάδας τόσο από την ΕΕ όσο και από την ευρωζώνη, είπε ο Σόρος σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Ο Σόρος προτείνει να συμβεί το ίδιο και με την Πορτογαλία. "Η ΕΕ και το ευρώ θα επιβιώσουν", προσθέτει.
Ο Σόρος επισημαίνει ότι ήρθε η ώρα να αποδεχτούν οι χώρες μέλη της ευρωζώνης την εισαγωγή ευρωομολόγων.
"Είτε μας αρέσει είτε όχι, το ευρώ υφίσταται. Και για να λειτουργεί σωστά, οι χώρες που το έχουν ως κοινό νόμισμα θα πρέπει να είναι σε θέση να επαναχρηματοδοτήσουν ένα μεγάλο μέρος του χρέους τους κάτω από τις ίδιες συνθήκες".

Το Βερολίνο αντιτίθεται στην εισαγωγή των ευρωομολόγων, αλλά ο Σόρος προτείνει η Γερμανία, ως ο ισχυρότερος εταίρος στην Ευρώπη στον οικονομικό τομέα, να καθορίσει εκείνη τους κανόνες εισαγωγής τους.
"Σαφώς και δεν στοιχηματίζω κατά του ευρώ. Επειδή οι Κινέζοι ενδιαφέρονται πολύ για ένα εναλλακτικό νόμισμα του δολαρίου και θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να βοηθήσουν τους Ευρωπαίους να το σώσουν", εξηγεί.
Πηγή: www.athina984.gr

Σύντομα, τα πλήθη θα ξαναμαζευτούν μπροστά στην Βουλή.
Ποια θα είναι η απάντηση της "διακυβέρνησης" Γιωργάκη;
Αυτή η είδηση είναι ιδιαίτερα σημαντική για να δούμε ποιο θα είναι το (επίσημο) μέλλον της Ελλάδας το οποίο ετοιμάζουν για εμάς. Ο Σόρος, ένα από τα τσιράκια της οικογένειας Ρόθτσιλντ και ένα από τα σημαντικά στελέχη του τραπεζικού καρτέλ, μας αποκαλύπτει μ' αυτές τις δηλώσεις του το μέλλον που ετοιμάζουν για τη χώρα μας.

Αφού λοιπόν τη φόρτωσαν με τεχνητό χρέος "εξυπηρετώντας" τις κυβερνήσεις να συνάπτουν δάνεια για να πληρώνουν μόνο τα πανωτόκια από προηγούμενα δάνεια, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να πάρει 25 φορές περισσότερα δάνεια από όσα χρειαζόταν, αφού την έβαλαν στο ΔΝΤ και σύναψαν Μνημόνια και δάνεια χωρίς κανένα λόγο, και τέλος αφού θα υφαρπάξουν το σύνολο του φυσικού πλούτου, της ακίνητης περιουσίας και των μονοπωλίων (βλέπε ΔΕΚΟ) με το εκβιαστικό δίλημμα Ευρώ ή τανκς και χρεωκοπία, τώρα βγαίνει ο Σόρος και λέει πως "η Ελλάδα θα πρέπει τελικά να βγει από την ευρωζώνη. Γυρίστε στη δραχμή. Σόρρυ, νάις ντούινγκ μπίζνες γουίθ γιου".

Φυσικά αυτό αφήνει έξω από την εξίσωση τη Γερμανία, που επιθυμεί διακαώς να επιστρέψει στον πλανήτη ως 4ο Ράιχ και να μετατρέψει τη χώρα μας σε προτεκτοράτο που θα το κατέχει και θα αρμέγει. Το έχει ξανακάνει στο παρελθόν, άλλωστε.

Για ποια Ευρώπη μιλάμε ακριβώς;
Αυτές οι δύο τάσεις θα συγκρουστούν μεταξύ τους το επόμενο χρονικό διάστημα και όποια επικρατήσει θα μας δείξει ποιο θα είναι το μέλλον μας.

Σ' αυτή την εξίσωση όμως λείπει ακόμα ο καθοριστικός παράγοντας: Ο ελληνικός λαός, ο οποίος προφανώς δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα το μέγεθος της τραγικής φαρσοκωμωδίας που παίζεται σε βάρος του. Αυτό, μαζί με το καλοκαίρι, δίνουν αρχικά την εντύπωση σε κάποιον εξωτερικό παρατηρητή πως οι Έλληνες βρίσκονται σε πλήρη αφασία και είναι απόλυτα υποταγμένοι σ' αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων.

Εν μέρει, αυτό είναι αλήθεια. Οι Έλληνες ακόμα ελπίζουν πως τα πράγματα ίσως, κάποτε, ξαναγυρίσουν στην προηγούμενη κατάσταση. Ελπίζουν ακόμα πως ίσως δεν θα χρειαστεί να κοπιάσουν και πολύ στη ζωή τους για να επιβιώνουν και πως ίσως τα πράγματα θα κυλήσουν με κάποιο μαγικό τρόπο μέχρι να πάρουν σύνταξη και μετά θα ζήσουν την μεγάλη ζωή με παχυλή σύνταξη και εφάπαξ. Ή πως θα κάνουν καμία κομπίνα ή θα κερδίσουν το ΛΟΤΤΟ και θα τα "κονομήσουν", πράγμα που θα τους εξασφαλίσει την προσωπική τους επιβίωση στη δύσκολη περίοδο που έρχεται. Αυτές οι αυταπάτες είναι εκείνο που περισώζει ακόμα το χρηματοπιστωτικό και πολιτικό νεοφιλελεύθερο σύστημα. Αυτές είναι ο λόγος που, ενώ είναι χρεωκοπημένο και τελειωμένο, οι άνθρωποι ακόμα το στηρίζουν.

Η κρατική βία ενάντια στην οργή, στην απελπισία και στο
αίσθημα προδοσίας της κοινωνίας. Αρκεί για να διατηρήσει
το status quo και να επιτρέψει για πολύ το πλιάτσικο;
Η απάντηση είναι σίγουρα όχι.
Όμως αυτές οι αυταπάτες θα διαλυθούν σαν την πρωινή ομίχλη μόλις έλθουν σ' επαφή με την πραγματικότητα. Μόλις σταματήσουν να υπάρχουν λεφτά για εμάς και την οικογένειά μας, για μισθούς και συντάξεις. Μόλις δεν έχουμε να φάμε και θα ψάχνουμε στα σκουπίδια. Μόλις θα αρχίσουμε να βλέπουμε τους γέροντες, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, τους γονείς και γείτονές μας, τους αρρώστους και τους ανάπηρους να πεθαίνουν γύρω μας από ασιτία και από έλλειψη ιατροφαρμακευτικής φροντίδας, που θα οφείλονται καθαρά στην αρπαγή της σύνταξης και των επιδομάτων τους, τα οποία θα μειωθούν τόσο πολύ, που δεν θα μπορούν πλέον να επιβιώνουν.

Οι αυταπάτες θα σταματήσουν να δηλητηριάζουν τα μυαλά των Ελλήνων μόλις αρχίσουν οι πρώτες βίαιες επιχειρήσεις καταστολής με ανθρώπινα θύματα στις δίκαιες διαμαρτυρίες τους. Τότε, ούτε τα τεράστια budget του υπουργείου Τύπου ούτε η καλύτερη προπαγάνδα του κόσμου τούτου ούτε οι "ειδικοί" επικοινωνιολόγοι με τα μάστερ και τα ντοκτορά τους δεν θα μπορούν να σταματήσουν τις εξελίξεις.

Μετά την ολοένα και πιο εξασθενημένη
σε αποτελέσματα και πειθώ
προπαγάνδα του υπουργείου Τύπου,
η κρατική βία είναι το μόνο όπλο
που απέμεινε στο πολιτικό σύστημα
και την ελίτ για να παραμείνουν
στην εξουσία. 
Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα και η ελληνική ελίτ δεν έχουν καταλάβει πως πάνω στην απελπισία τους να διατηρήσουν τα προνόμια και τα αξιώματά τους έχουν ποντάρει όλα τους τα χαρτιά στην (κυριολεκτικά) θρησκεία του νεοφιλελευθερισμού και έχουν σταθεί απέναντι και ενάντια στην υπόλοιπη κοινωνία που υποφέρει χάρη στις ενέργειές τους.

Δυστυχώς για όλους μας, οι κοινωνίες έχουν ένα μόνο τρόπο να επιλύουν τέτοια ζητήματα: Με επαναστάσεις και γκιλοτίνες. Αυτή τη φορά, αυτές δεν θα γίνουν για κάποιους ιδεολογικούς λόγους ή για να αλλάξει η εξουσία. Θα γίνουν γιατί η ντόπια χρηματοοικονομική ελίτ και το ντόπιο πολιτικό προσωπικό έχουν στραφεί ενάντια στην ίδια την κοινωνία και λειτουργούν σαν καρκίνωμα. Λειτουργούν για να καταστρέψουν όλες τις δομές της και να παραδώσουν το κράτος στους ξένους ομοίους τους, σαν θυσία στον δαίμονα του χρήματος Μαμμωνά και στο παρανοϊκό δόγμα του νεοφιλελευθερισμού.

Εικόνες από το παρελθόν: Η επίθεση ενάντια στο βασιλικό
παλάτι κατά την Γαλλική Επανάσταση. Και τότε η ελίτ
νόμιζε πως ήταν ξεχωριστή και "ανώτερη" από την κοινωνία.
Και στην προκειμένη περίπτωση η κρατική βία δεν αρκεί να τους διασώσει. Ούτε οι 1.200 ανεκπαίδευτοι νέοι ειδικοί φρουροί ούτε τα χημικά όπλα ούτε τα κανόνια νερού ή τα πραγματικά κανόνια ούτε οι πλαστικές και οι κανονικές σφαίρες. Τίποτε δεν σταματά ένα μανιασμένο πλήθος από 1.000.000 "άχρηστους" και "τεμπέληδες" ιθαγενείς, άνδρες, γυναίκες, παππούδες, γιαγιάδες και παιδιά, που ορμάνε μανιασμένα να τους κατασπαράξουν.

Και μετά τί; Μετά επιζούμε σε έναν κόσμο φτιαγμένο με το χέρι. Μετά επιστρέφουμε στις επαρχιακές πόλεις μας και γινόμαστε αυτόνομοι και αυτάρκεις. Μετά επενδύουμε ξανά στην πραγματική οικονομία και όχι σε χρηματοπιστωτικές φούσκες. Μετά επιβιώνουμε.