7 Αυγούστου 2011

Θέρος. Τρύγος. Πόλεμος. Η καλοκαιρινή πορεία προς τη σύγκρουση.


Αίγυπτος: Απόδειξη πως τα πράγματα μπορούν και
αλλάζουν όταν οι κοινωνίες δεν υποκύπτουν
 στους τυράννους...
“Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε τη γλώσσα τους, τη θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά τους αποθέματα, έτσι ώστε να εξουδετερώσουμε τη δυνατότητά τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο, και τη Μέση Ανατολή”.
~ Από ομιλία του Henri Kissinger, Σεπτέμβρης 1974
Eίναι προφανές πως η επίθεση κατά της ελληνικής κοινωνίας είναι σε πλήρη εξέλιξη. Μετά την παιδεία και την υγεία, οι επόμενοι στόχοι της οικονομικής ελίτ είναι η επίθεση κατά των συνταξιούχων και κατά της νεολαίας, δύο από τα πιο ευαίσθητα και πιο ευπρόσβλητα κομμάτια της κοινωνίας. Παράλληλα, με το γελοίο νομοσχέδιο Παπαϊωάννου, προφανώς ενός ανθρώπου άσχετου με τις νέες τεχνολογίες, γίνεται μια προσπάθεια να ελεγχθεί το Ίντερνετ και να εξαφανιστεί κάθε αντίθετη φωνή. Η Ελλάδα αποτελεί ταυτόχρονα ένα πεδία μάχης του παγκόσμιου οικονομικού πολέμου και ένα πειραματόζωο για πρακτικές υφαρπαγής κάθε κοινωνικού πλούτου. Παράλληλα, αποτελεί και το σημείο όπου η απελπισμένη οικονομική ελίτ, οι τοπικοί της αντιπρόσωποι της και το εγκληματικό τραπεζικό καρτέλ εκδηλώνουν τον πανικό τους.

Θέρος: Η επίθεση κατά των ευπαθών ομάδων

Σύμφωνα με τη νεοφιλελεύθερη λογική,
όλοι αυτοί πρέπει να πεθάνουν για να σωθούν οι τράπεζες.
Εσείς τί λέτε γι' αυτό; Θα περιμένετε να έλθει η σειρά σας;
Οι συνταξιούχοι, οι άρρωστοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα νιώσουν τη νεοφιλελεύθερη πολιτική στο πετσί τους μέσα στο φθινόπωρο. Είναι προφανές πως όπως στις πρωτόγονες κοινωνίες του βορρά, όπου τα αδύναμα μέλη εγκαταλείπονταν στους πάγους για να τα φάνε οι πολικές αρκούδες, έτσι και η “μοντέρνα” πλουτοκρατία αποφάσισε πως όποιος δεν μπορεί να παράγει τα προϊόντα της, τότε θα πρέπει να πεθάνει. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της καταστροφής του Εθνικού Συστήματος υγείας και πρόνοιας. Αν αυτά δεν λειτουργούν, οι αδύναμοι θα θυσιαστούν στον βωμό του Μαμμωνά για το κέρδος και τις ονειροφαντασιές ψυχοπαθών που πιστεύουν πως μέσα απ' αυτό θα μειώσουν τον υπερπληθωρισμό, καταστρέφοντας την παραγωγή. Το τελευταίο θα επιδιώξουν να το επιτύχουν καταστρέφοντας μερίδα των καταναλωτών, που στην προκειμένη περίπτωση είναι τα πιο αδύναμα στρώματα, σε πρώτη φάση.

Γιατί λέτε να θέλουν να κρατήσουν
το Αφγανιστάν με τόση λύσσα;
Οι χρήστες είναι μια άλλη ευπαθής κοινωνική ομάδα που θα δεχτεί επίθεση, η οποία θα μεταδοθεί και στις οικογένειές τους. Τα επόμενα βήματα της αποποινικοποίησης της χρήσης σκληρών ναρκωτικών έρχονται με στόχο να συντρίψουν ολοκληρωτικά μια ολόκληρη γενιά και να απομυζήσουν περισσότερο πλούτο από την κοινωνία. Ως γνωστόν, τα πρεζάκια θα σκοτώσουν τη μάνα τους, θα κλέψουν, θα αρπάξουν, αλλά στον έμπορα θα καταθέσουν όλα τα λεφτά τους. Παράλληλα, η πρέζα και οι μεθαμφεταμίνες που κυκλοφορούν αυτό τον καιρό στην Ομόνοια, στην Τοστίτσα, στα Εξάρχεια και στην Αγίου Κωνσταντίνου είναι τα όπλα με τα οποία καταστρέφεται μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων, η νεολαία η οποία θα μπορούσε να επαναστατήσει ενάντια στο ξεπούλημα και στην προδοσία. Και μαζί οι οικογένειές τους.

Παράλληλα, το ανέκδοτο με τα κέντρα του ΟΚΑΝΑ, με τους καρεκλοκενταύρους δημόσιους υπάλληλους βαφτισμένους “θεραπευτές” και τους πρεζέμπορους να δρουν ανενόχλητοι ακριβώς απέξω από τα γραφεία τους, παράλληλα με την περίφημη “λίστα του θανάτου”, βολεύουν για να διατηρούν ζωντανό τον κολασμένο κύκλο των ναρκωτικών και να μετατρέπουν τον θάνατο σε ένα ακόμα εμπόρευμα για να πλουτίζουν οι λίγοι “εκλεκτοί” που στηρίζουν το σύστημα, με αντάλλαγμα να καταστρέφουν τη νεολαία για να μην επαναστατεί.

Το κέντρο της Αθήνας έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο
τεκέ και σε καταφύγιο για κάθε εγκληματία.
Η λύση δεν έρχεται γιατί η κατάσταση συμφέρει την
ελίτ και όσουν κάνουν "δουλειές" μέσα από το σύστημα.
Διεκδικήστε ξανά πίσω το κέντρο της πόλης!
Σε εμάς ανήκει, όχι σε αυτούς!
Η αποποινικοποίηση δεν μπορεί να γίνεται με τέτοιο αυθόρμητο και άμυαλο τρόπο, όπως προτείνουν τα ανόητα μέλη της κυβέρνησης.
Στην Ολλανδία, πέρα από την απολύτως ελεγχόμενη νομιμότητα των μαλακών ναρκωτικών, τα σκληρά ναρκωτικά είναι πλήρως απαγορευμένα! Οι χρήστες σκληρών ναρκωτικών δεν είναι ελεύθεροι να μολύνουν το κέντρο των πόλεων και να πουλάνε παρακάτω ως μέλη της αλυσίδας του μάρκετινγκ του θανάτου. Είναι περιορισμένοι σε εστίες, τους παρέχουν την ημερήσια δόση τους με παρακολούθηση ιατρού, για να αποφευχθεί η τυχόν “υπερβολική δόση”, η οποία πέρα από το παραμύθι της “καθαρότητας”, οφείλεται κυρίως στη νόθευση με επικίνδυνα δηλητήρια. Επίσης, τους παρέχουν τη δυνατότητα νε ξεφύγουν οποιαδήποτε στιγμή θέλουν, με το να εισαχθούν σε κλειστά προγράμματα.

Το συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κανείς από αυτή τη σοβαρή εξέλιξη και το μέγιστο έγκλημα κατά του ελληνικού λαού που διαπράττεται από την κυβέρνηση Γιωργάκη του Απόντα είναι προφανές πως έχει καθαρά πολιτικά κριτήρια και στοχεύει στο να εξοντώσει την αντίσταση μέσα στην κοινωνία και βα δημιουργήσει στρατιές σκλάβων που θα ζουν μόνο για τη δόση τους, υπακούοντας σε όσους την παρέχουν. Μια νέα μορφή παρακράτους στήνεται γύρω μας.

Ο ολοκληρωτικός φασισμός του τραπεζισμού και της πλουτοκρατίας οφείλεται, πέρα από τον άπειρο κυνισμό και την ακόρεστη απληστία, στο γεγονός πως η άρχουσα κοσμοπολίτικη οικονομική ελίτ και οι τοπικές τους αντιπροσωπείες έχουν εισέλθει σε μια κατάσταση άπειρου πανικού, καθώς οι κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις απειλούν την εξουσία, την υπόσταση και την ίδια τη ζωή τους. Αισθάνονται πως πρέπει να οδηγήσουν τις κοινωνίες στον ολοκληρωτισμό για να το αποφύγουν αυτό.

Τρύγος: Αφήστε τις πλατείες και πιάστε παραλίες

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη με τα ίδια πρόσωπα και τα ίδια
ψέματα, να προσπαθούν να πείσουν πως το Μνημόνια
και η κατοχή είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη...
Αληθινά, ακόμα τους ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ;
Η αρρωστημένη μηχανή προπαγάνδας προσπαθεί παράλληλα να καταπνίξει κάθε μορφή αντίστασης, γιατί οι κατέχοντες γνωρίζουν πως αν τυχόν ξυπνήσει η ελληνική κοινωνία, τότε η κοινωνική έκρηξη θα είναι πρωτοφανής και δεν θα περιορίζεται σε μεμονωμένες κοινωνικές ομάδες που θα διεκδικούν τα κεκτημένα τους, όπως οι ταξιτζήδες και οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά σε μια εκτεταμένη αντίδραση της κοινωνίας.

Το μόνο που έχει καταφέρει να διατηρεί την ξεπουλημένη διακυβέρνηση κατοχής που ονειρεύεται να παραχωρήσει το σύνολο της εθνικής κυριαρχίας στους τραπεζίτες, είναι τα ΜΜΕ και κυρίως η τηλεόραση και οι εφημερίδες.

Ευτυχώς που είστε και άσχετοι
και η Google ξέρει πως δεν
εκπροσωπείτε πια κάποιο κράτος...
Θυμάστε; Το πουλήσατε...
Για την τηλεόραση δεν αξίζει να πούμε πολλά. Μέσα από κρατικές διαφημίσεις, απειλές για έλεγχο από την ΣΔΟΕ και εξασφαλισμένα δάνεια τα οποία διασώζουν τους σταθμούς την τελευταία στιγμή, επιχειρείται η χρήση του συνόλου των σταθμών εθνικής εμβέλειας ως παραρτημάτων του υπουργείου Τύπου, με τον κάθε μεγαλο-δημοσιογράφο και ώς χθες άγνωστο φιλόδοξο δημοσιογραφίσκο να ενεργούν ως μικρές κόπιες του Μόσιαλου. Οι δε ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι έχουν απομακρυνθεί. Αυτό αρχικά λειτουργούσε τόσο καλά, που αποφάσισαν να διώξουν μέχρι και τις αντίθετες φωνές που κρατούσαν το σύστημα προπαγάνδας σε μια ισορροπία, και να έχουμε έτσι φαινόμενα MEGA, το οποίο έχασε κάθε αξιοπιστία που είχε αποκτήσει στο παρελθόν, και ALTER όπου 5 άτομα λένε τα ίδια και συμφωνούν και  τσακώνονται για το ποιος λέει καλύτερα το δελτίο τύπου του υπουργείου. Παράλληλα, σταθμοί όπως ο ALPHA μεταδίδουν στον αυτόματο πιλότο, πράγμα που μας δείχνει πως το μέλλον έρχεται με βήμα ταχύ και πως ούτε ο Μόσιαλος και το υπουργείο του μπορεί στην τελική να σώσει τα κανάλια από το τσουνάμι της κρίσης.

Λέτε να σταματήσει αν του δώσουν
υπουργείο; Μάλλον όχι γιατί θα χάσει
το σύστημα τον απολογητή του... 
Οι εφημερίδες, κυρίως του Πήγασου και του ΔΟΛ, τα λένε ακόμα πιο φανατικά, αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν μια τρομερή κρίση το φθινόπωρο. Όσες κωλοτούμπες και να κάνουν για να εντυπωσιάσουν το υπουργείο, δεν τις σώζει τίποτε. Οι κυκλοφορίες πέφτουν κατακόρυφα, γι' αυτό και πολλοί το έχουν ρίξει στις online εκδόσεις και στα blog, συνεχίζοντας το ίδιο παραμύθι και μέσα στο Ίντερνετ.

Το ερώτημά μου είναι όμως το εξής: Τι θα κρατάει τα σχοινάκια που συγκρατούν το πολιτικό μας σύστημα στη θέση του, όταν θα κλείνουν τα κανάλια και οι εφημερίδες η μια μετά την άλλη; Τα νέα blog που στήνουν οι μεγαλο-δημοσιογράφοι; Γι' αυτό λέτε και ο κυρ Μίλτος μας έχει βάλει στόχο να ελέγξει τα blog; Θα ήθελα πάντως να δω και τα επιχειρήματα του στην Google, πως π.χ. το παρόν blog ανήκει στο ελληνικό ίντερνετ και θα πρέπει να κλείσει γιατί δεν τους δηλώνω το όνομά μου για να με κλείσουν φυλακή σαν “εχθρό του λαού”. Το γεγονός πως γράφω στα ελληνικά, δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη πως είμαι στην Ελλάδα... Ή πως οι νόμοι του Ίντερνετ είναι ίδιοι με τις ονειροφαντασιές του κυρ Μίλτου μας και των τραπεζιτών αφεντάδων του!

Πόλεμος: Η επερχόμενη αντίδραση της κοινωνίας

Επόμενο βήμα, η κουτσουλιά...
Κάθε φθινόπωρο, σ' αυτή τη γωνιά του κόσμου, μετά τον τρύγο και το θερισμό ερχόταν ο καιρός του πολέμου. Οι θερμοκρασίες πέφτουν και οι συγκρούσεις αυξάνονται.
Πλέον είναι προφανές σε μια μερίδα του πληθυσμού πως η παρούσα διακυβέρνηση, η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, έχουν μοναδικό σκοπό να βολέψουν τα συμφέροντα τους και να προωθήσουν όποια σχέδια έχουν για να περισώσουν τις τράπεζες και το ευρώ, σε βάρος των λαών της Ευρώπης και της Ελλάδας.

Το πρόβλημα είναι όμως πως καταρχήν το σύστημα καταρρέει με γοργούς ρυθμούς. Τα παραμύθια περί νεοφιλελεύθερου παράδεισου έχουν αρχίσει να παλιώνουν. Το παραμύθι του υπερκαταναλωτισμού μας έχει τελειώσει και βλέπουμε πως πλέον προορίζεται μόνο στους πλουσίους που επιθυμούν να συνεχίσουν τον τρόπο ζωής τους σαν να μην συμβαίνει τίποτε, φυσικά σε βάρος όλων των άλλων. Οι υποσχέσεις για ευημερία και ανάπτυξη αποδεικνύονται ψέματα, μόλις μερικές μέρες μετά απ' όταν ξεστομίζονται. Μεγαλοστελέχη του τραπεζισμού, όπως ο περίφημος Μπαρόζο, πετάνε δηλώσεις πως η κρίση χρέους μεταδίδεται παντού και τα χρηματιστήρια καταρρέουν όλα μαζί. Το πέπλο των ψεμμάτων, των απειλών και των υποσχέσεων διαλύεται κλωστή-κλωστή. Η απειλή βίας, σε λίγο, θα είναι αστείο μπροστά στην απειλή της ασιτίας και της απόλυτης φτώχιας. Οι συνθήκες για εξέγερση ενάντια σε όσα συμβαίνουν αρχίζουν και αποκτούν κρίσιμη μάζα. Η κοινωνία μας, όπως και οι υπόλοιπες κοινωνίες γύρω μας, μπαίνουν σε φάση σύγκρουσης. Ο εχθρός της διαφαίνεται πλέον πως είναι η κοσμοπολίτικη οικονομική ελίτ, οι τράπεζες και η δωσίλογη κατοχική κυβέρνηση μαζί με το ξεπουλημένο πολιτικό σύστημα.

Αρκεί ένας άνθρωπος...
Όταν διαφανούν τα ψέμματα μέσα στο φθινόπωρο, τότε θα πρέπει να περιμένουμε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας να ριζοσπαστικοποιηθεί βιαίως. Πιθανώς να δούμε σύντομα τους Αγανακτισμένους να έχουν μεταμορφωθεί σε Εξεγερμένους. Το πρόβλημα δεν είναι όμως να ικανοποιήσουν τις φαντασιώσεις περί Γιωργάκη Απόντα Παπανδρέου πάνω σε ελικόπτερα, ή τον Αντώνη πιθανώς να τον ακολουθεί τέσσερεις μήνες μετά, αλλά να αρχίσει η κοινωνία μας να αποκτά αντισώματα και να οργανωθεί για να αντιμετωπίσει την καθολική επίθεση που δέχεται και να αναγνωρίσει εκείνους που την κάνουν όπως τους αρμόζει, ως εχθρούς της. Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την ιδιότητά μας ως Έλληνες και πατριώτες, πρέπει να αποδείξουμε ξανά στον εαυτό μας πως μπορούμε να νικούμε τον κάθε αλήτη που στοχοποιεί εμάς, τις οικογένειές μας και τους γείτονές μας. Οι συγκρούσεις δεν  πρέπει να μας φοβίζουν, η αδράνειά μας όμως πρέπει να μας τρομοκρατεί.