5 Αυγούστου 2011

Η μακρά καλοκαιρινή κατρακύλα των χρηματιστηρίων


Η προκλητική κατοχική διακυβέρνηση της χώρας αυτής, υποστηριζόμενη από έναν μηχανισμό ολοκληρωτικής προπαγάνδας με τις ευλογία και υπό τις εντολές της ΕΕ, έχει αρχίσει να τα βρίσκει επιεικώς μπαστούνια, καθώς οι ευσεβείς πόθοι, οι μαγγανείες και η new age θετική σκέψη της ΕΕ συγκρούεται με τα σκληρά όρια της πραγματικότητας. Και στην σύγκρουση αυτή, η πραγματικότητα είναι αναπόφευκτο να κερδίσει. Όπως μας λέει και η μαγκούρα του Σωκράτη που βαράει το κεφάλι του μαθητή του που αμφισβητεί την πραγματικότητα, έτσι και η κατάρρευση μας έρχεται κατακέφαλα και μας υπενθυμίζει πως δεν μπορεί να υπάρχει ψεύτικο χρήμα ή μια ελίτ που θα ζει και θα κινείται εκτός της υπόλοιπης ανθρώπινης κοινωνίας.

Επίσης, είναι πλέον προφανές πως η πολιτική και οι πολιτικοί είναι ένα ξένο παρασιτικό σώμα ως προς την κοινωνία και δουλεύουν για να επιβάλουν πράγματα και καταστάσεις εντελώς εχθρικά προς αυτήν. Το αποτέλεσμα θα είναι πιθανώς η διάσπαση και η κατάρρευσή της, καθώς και πολλή βία. Αυτό που ζούμε είναι ένα ακόμα δράμα από τον παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο ο οποίος μαίνεται στον πλανήτη και επηρεάζει κάθε άνθρωπο πάνω του.

Τα αποτελέσματα της φαύλης πολιτικής που μας οδήγησε ώς εδώ έχει αρχίσει πλέον να είναι ορατό και συνοψίζεται στην τριπλέτα επιδρομή στις κοινωνίες από τις ελίτ για την υφαρπαγή του συνόλου του πλούτου που διαθέτουν, κρυφός καλπάζων υπερπληθωρισμός που οφείλεται στην τεράστια κίνηση του παγκοσμίου ελεύθερου εμπορίου και ανεξέλεγκτη εκτύπωση χαρτονομισμάτων και παρθενογένεση ηλεκτρονικού λογιστικού χρήματος στις οθόνες των υπολογιστών των τραπεζών. Αυτό που έχει προκληθεί από τα παραπάνω είναι ένα οικονομικό τσουνάμι 30 μέτρων που έχει ορθωθεί και κατευθύνεται με ορμή κατά πάνω μας, απειλώντας να παρασύρει τα πάντα στο διάβα του.

Πέφτουν τα χρηματιστήρια: Το τσουνάμι έρχεται

Πήραμε μια καλή εικόνα από αυτό το οικονομικό τσουνάμι, χθες Πέμπτη 5/8/11, μια μέρα που θα μείνει γνωστή και ως μια ακόμη "Μαύρη Πέμπτη". Τα παγκόσμια χρηματιστήρια κατέρρευσαν καθώς όλα μαζί έπεφταν το ένα μετά το άλλο μέσα σε κραυγές απελπισίας και τυφλό πανικό. Στο κέντρο αυτού του κακού χαμού βρίσκονταν οι αρχιτέκτονες του χάους και αποκλειστικοί αντιπρόσωποι του απόλυτου κακού στον πλανήτη Γή, οι τράπεζες της Wall Street. 

H μετοχή της JP Morgan Chase έπεσε στα επίπεδα του Δεκεμβρίου 2010 ($38 από $48 που είχε τον Φεβρουάριο 2011). Η έτερη Goldman Sachs έπεσε στα επίπεδα του Απρίλη 2009 ($126,35 με μέγιστη τιμή μετοχής $175 τον Ιανουάριο 2011). Τα υπόλοιπα από τα "καλαμάρια βαμπίρ", ακολούθησαν από πίσω, με την Bank of America να χάνει το 7,5% της αξίας των μετοχών της. Αντίθετα με οποιαδήποτε δοξασία είχαν οι τραπεζίτες έως τώρα, είναι προφανές πως καμία τράπεζα δεν είναι αρκετά μεγάλη για να μην καταρρεύσει στο τέλος. Ειδικά για την JP Morgan, που όπως έχουμε αναφέρει σ' αυτό το blog, στηρίζεται σε τεράστιο βαθμό σε ομόλογα-σκουπίδια, πράγμα που σημαίνει πως δεν θα αντέξει για πολύ, πριν μεταμορφωθεί σε μια νέα Lehman Brothers.

Στην Ελλάδα ο γενικός δείκτης είναι στις 1062 μονάδες και η συνεχής κατρακύλα του μας δείχνει πως το βαρέλι δεν έχει τελικά πάτο, αντίθετα με τα ψέματα της συγκυβέρνησης Βενιζέλου και Γιωργάκη του Άφαντου. Το ζήτημα είναι πόσο γρήγορα θα πέσει ο δείκτης κάτω από το όριο των 1000 μονάδων, καθώς είναι εμφανές στην αγορά πως η συμφωνία στη σύνοδο κορυφής του Eurogroup, η οποία είχε ξεσηκώσει μεγάλο ενθουσιασμό στις αγορές, δεν θα αξίζει σε λίγο ούτε το χαρτί πάνω στο οποίο έχει εκτυπωθεί. 

Θα μου πείτε πως η πτώση οφείλεται στη διεθνή οικονομική κρίση και όχι στα γεγονότα στην Ελλάδα. Θα σας απαντήσω πως εξ αρχής όλα οφείλονται όχι σε κάποια γενική οικονομική κρίση, αλλά στον παγκόσμιο ολοκληρωτικό οικονομικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο χρηματοπιστωτικό λόμπι και τις κοινωνίες. Στην πορεία προκύπτουν και άλλες ενδιαφέρουσες δυνάμεις, όπως οι νεοφεουδάρχες που ονειρεύονται πως θα μετατρέψουν τους υπόλοιπους σε δουλοπάροικους μέσω του χρέους, όταν θα καταρρεύσουν οι κοινωνίες. Ή ακόμα και οι οπαδοί του Τέλους των Ημερών, της λαμπρής φανατικής φράξιας μέσα στην αμερικανική πολιτική σκηνή που ετοιμάζει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο με Κίνα, Ιραν και Ρωσία. Κυρίως εκφράζεται μέσω του Tea Party και της τρελέγκω της Palin.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Όλα αυτά δείχνουν πως το σύστημα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την ελεύθερη πτώση. Υπάρχουν τεσσάρων ειδών ενδείξεις που μας δείχνουν πως το δολάριο δεν θα αντέξει για πολύ ακόμα: Η τεράστια αύξηση στην ανεργία στις ΗΠΑ, το γεγονός πως 15% των Αμερικανών επιζούν με κουπόνια φαγητού, η κατάρρευση της κτηματαγοράς και τελευταίο και σημαντικότερο, η τιμή ρεκόρ του χρυσού που έφτασε τα $1677 η ουγγιά. Το γεγονός πως οι ΗΠΑ έχουν δανειστεί 6 φορές περισσότερα από όσα παράγουν (λόγος δανεισμού προς ΑΕΠ) μας λέει πως πλέον δεν υπάρχουν χρήματα, ούτε για τη χώρα, αλλά ούτε και για τις τράπεζες.

Εχθές, οι 100 μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Βρετανίας έχασαν 50 δισεκατομμύρια λίρες από την αξία τους! Το κατάφεραν μέσα σε μία μέρα! Ο FTSE 100 του Λονδίνου τσακίστηκε χθες μαζί με τον CAC του Παρισιού και τον DAX της Φρανκφούρτης, μετά από φόβους που προκάλεσαν οι δηλώσεις Μπαρόζο πως η κρίση χρέους θα επεκταθεί σε όλη την Ευρωζώνη. Αυτές οι φοβέρες θα είναι ολοένα και πιο συχνές, καθώς ολοένα και περισσότεροι θα κερδίζουν από τα αποτελέσματα τους. Οι "κερδοσκόποι" είναι οι ίδιοι οι φύλακες των θεσμών μας! Λέτε ο Μπαρόζο να έχει επενδύσει σε τίποτα CDS και να κερδίσουν τα φιλαράκια του;

Στην Ελλάδα, τα πράγματα λειτουργούν με τεχνητή αναπνοή. Το αστείο με το περίφημο "νέο Σχέδιο Μάρσαλ" έχει αρχίσει να παλιώνει, καθώς ολοένα και περισσότεροι συνειδητοποιούν πως τα χρήματα από το ΕΣΠΑ δεν θα πάνε σε όσες ελληνικές επιχειρήσεις θα έχουν επιζήσει, αλλά στις συμπράξεις ντόπιων ημετέρων με διάφορες γερμανικές εταιρείες, για να εξαγοράσουν τις ΔΕΚΟ με τα ίδια τα λεφτά που μας πουλάνε τα ΜΜΕ πως υπάρχουν για να τονώσουν την αγορά και τα οποία κάποια στιγμή θα συνυπολογιστούν!!! Κοινώς, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας μας πουλάνε σε τιμές μπουτίκ το σκοινί με το οποίο θέλουν να μας κρεμάσουν. Με τόκο μάλιστα.