27 Ιουλίου 2011

Ελεύθερη έκφραση; Verboten!

Το πραγματικό πρόσωπο της ΕΕ
αρχίζει να φαίνεται ξεκάθαρα...
Ενώ η μνήμη της φρικτής σφαγής στη Νορβηγία είναι ακόμα νωπή, η Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια μεγαλειώδη πολιτική κίνηση ανακοίνωσε πως θα εγκαταστήσει ένα “σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης” για να πολεμήσει τον “εξτρεμισμό”, δηλαδή οποιονδήποτε αντιτίθεται στην απολυταρχική κατεύθυνση που έχει πάρει και που την κριτικάρει. Αυτό αποτελεί την αρχή του τέλους της ελεύθερης έκφρασης στην Ευρώπη και την επίσημη μεταβολή του πολιτεύματος σε μια γραφειοκρατική τραπεζική χούντα σοβιετικού τύπου.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση κτίζει ένα σύστημα ασφαλείας για να εντοπίζει νωρίς απειλές από εξτρεμισμό, ξενοφοβία και άλλες μορφές ριζοσπαστισμού” ανακοίνωσε η εκπρόσωπος τύπου της ΕΕ Michele Cercone την Τρίτη.

Οι φρικτοί φόνοι στη Νορβηγία δεν είναι ο πραγματικός λόγος πίσω από αυτή την εξέλιξη. Η ουσία είναι πως ο ευρωσκεπτικισμός έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό σε όλη την Ένωση.

Αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος που η νεοφιλελεύθερη ελίτ επικεντρώνει την προσπάθειά της για να βγάλει από τη μέση οποιονδήποτε αντιτίθεται στο να είναι υποτελής σε μια μη εκλεγμένη γραφειοκρατική σταλινική τυρρανία Σοβιετικού τύπου, η οποία έχει καταλύσει κάθε έννοια δημοκρατίας και δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα για τις πράξεις της. Ο κωμικοτραγικός τρόπος που επέλεξε να το κάνει είναι να βαφτίσει όλους αυτούς “εξτρεμιστές” και “συνένοχους με τον φονιά Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ”!

Ο Μπρέιβικ έδωσε μια μοναδική
ευκαιρία στην γραφειοκρατία της ΕΕ
για να καταλύσει την ελεύθερη
δημοκρατική έκφραση.
Φώτο από το σημείο της έκρηξης
στο Όσλο.

Ο στόχος της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών είναι να εκμεταλλευτούν το αποτρόπαιο γεγονός στο έπακρο με τον πλέον κυνικό και ανήθικο τρόπο. Δεν τους ενδιαφέρει να σταματήσουν τον επόμενο φονιά Μπρέιβικ, αλλά να καταπνίξουν κάθε κριτική για το υπό κατάρρευση καθεστώς της, το οποίο κάπου στην πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση έχει πάρει ομήρους όλους τους δημοκρατικούς ευρωπαϊκούς θεσμούς και τα κοινοβούλια και τα έχει καταλύσει.

Η νέα αντριχιαστική οργουελική αντιδημοκρατική πολιτική πως όποιος εναντιώνεται στην “Ευρώπη” είναι “ρατσιστής” και “ξενοφοβικός” είναι κάτι πρωτοφανές και μας καταδεικνύει με ξεκάθαρο τρόπο πόσο κοντά είναι ο τραπεζισμός με τον σταλινισμό. Ο πραγματικός λόγος είναι φυσικά η κατάλυση της ελευθερίας της έκφρασης και η επιβολή της απόλυτης τυραννίας σε όλη την ήπειρο. Σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε καν η επίφαση της δημοκρατίας, που χρησιμοποιείται σήμερα. Θα μας λένε πως μας ληστεύουν γιατί μπορούν. Η λογική των πειρατών έχει γίνει η πολιτική ατζέντα της πάλαι ποτέ πολλά υποσχόμενης Ένωσης.

Η κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας (και κατ' επέκταση όλων των ευρωπαϊκών γλωσσών), η οποία διαστρεβλώνεται για πολιτικούς σκοπούς πέρα από κάθε όριο, έχει στόχο να δημιουργήσει μια απολίτικη ουδέτερη οργουελική “διπλή γλώσσα”, με την οποία ονειρεύεται η κοσμοπολίτικη ελίτ πως θα κυβερνήσει τον κόσμο για τα επόμενα 1.000 χρόνια. Εδώ τίθεται το ερώτημα αν ελίτ και οι υπηρέτες της, οι χαρτογιακάδες της Ένωσης, έχουν οποιαδήποτε σχέση με την πραγματικότητα ή αν ζουν σε μια δική τους εικονική πραγματικότητα ως νέες Μαρίες Αντουανέτες. Ο χαρακτηρισμός ως “εξτρεμιστη” οποιουδήποτε αντιτίθεται στις ακραία εγκληματικές πολιτικές της υφαρπαγής του εθνικού πλούτου και δεν πέφτει να πεθάνει ήσυχα από την πείνα σε μια γωνίτσα, δείχνει πόσο ακραία αρρωστημένο και διαλυμένο είναι το νεοφιλελεύθερο σύστημα.

Μέσα στην ημιμάθεια τους προσπαθούν να πείσουν με μια στείρα ρητορική πως όποιος δεν είναι μαζί τους είναι “ρατσιστής” και “ξενοφοβικός”! Προσωπικά, θεωρώ πως ζούμε σε μια από τις πιο γελοίες στιγμές στην σύγχρονη πολιτική ιστορία.

Το πρόσωπο του μεγάλου ηγέτη που θα οδηγήσει
την Ευρώπη στον 21ο Αιώνα...
Όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ούτε έθνος ούτε φυλή! Είναι μια οργάνωση κρατών και μια αποτυχημένη προσπάθεια για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού κράτους βασισμένου σε επιμέρους έθνη. Είναι μια χαλαρή συνομοσπονδία κρατών που δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει την οικονομική ένωση. Πώς μπορεί κάποιος να είναι ρατσιστής απέναντι σε μια πολιτική οντότητα; Αν βαφτίσουμε το κρέας χόρτα, τότε γίνεται και δεν έχουμε και τύψεις, οι οποίες φεύγουν εύκολα με μια καλή σόδα ευρωπαϊκής προέλευσης...

Επίσης, το επιχείρημα πως πρέπει να τα πας καλά με τους γείτονές σου δεν σημαίνει σώνει και καλά πως θα πρέπει να είσαι υπόδουλος σ' αυτούς! Οι καλοί γείτονες δεν μπαίνουν ξαφνικά μέσα στο σπίτι σου για να αρχίσουν να ξεπουλάνε τα δικά σου χρυσαφικά, λέγοντάς σου πως τους χρωστάς! Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους καλούς γείτονες μας να το κάνουν στην Ελλάδα και να καταλύσουν το σύνταγμά μας!

Συνεπώς τα περί "ρατσισμού", "εξτρεμισμού" και "ξενοφοβίας" είναι ασκήσεις άκρατης μπουδρολογίας η οποία δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική πραγματικότητα. Όμως οι μπούρδες αυτές είναι επικίνδυνες γιατί δείχνουν περίτρανα και ξεκάθαρα τη σιχασιά και την εμπάθεια που έχει η γραφειοκρατία της τραπεζικής ελίτ για τη δημοκρατία και τα συντάγματα των κρατών μελών.

Δείχνει το ακραίο μίσος της απέναντι στα λαμπρά επιτεύγματα των 400 τελευταίων χρόνων, του διαφωτισμού και των τριών πυλώνων της μοντέρνας δημοκρατίας, αυτών της Ισότητας, της Αδελφοσύνης και της Ελευθερίας.

Δείχνουν την εμπάθεια που τρέφει απέναντι στην αστική τάξη, την οποία έχει βαλθεί να καταστρέψει, την κοινωνική εκείνη δύναμη που κράταγε ζωντανό το όραμα της ευημερίας και της ανάπτυξης στην Ευρώπη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Για ποιά ακριβώς “Ευρώπη” μιλάμε; Για την Ευρώπη των Λαών και της Δημοκρατίας; Εκείνη που ονειρεύτηκαν οι τελευταίοι μεγάλοι οραματιστές πολιτικοί ηγέτες του παρελθόντος;

Ή μήπως μιλάμε για μια σταλινικού τύπου “Ευρασία” κατευθείαν βγαλμένη μέσα από το δυστοπικό μυθιστόρημα 1984 του Τζώρτζ Όργουελ, με ένα 15% να καταπιέζει το υπόλοιπο 85% με ένα στείρο, τυραννικό κράτος και με ένα ψεύτικο κατασκευασμένο ηγέτη που δεν τον έχει δει ποτέ κανείς από κοντά, τον Μεγάλο Αδελφό, να εμφανίζεται ως επικεφαλής;

Το σίγουρο είναι πάντως πως η γραφειοκρατία της ΕΕ, κλεισμένη πίσω από σφραγισμένες πόρτες, και οι εγκάθετες και ξεπουλημένες εθνικές κυβερνήσεις που έχουν εγκατασταθεί απ' άκρη σ' άκρη στην Ένωση, δεν εκπροσωπούν πλέον σε καμία περίπτωση τα συμφέροντα των λαών τους, όπως θα έκαναν οι δημοκρατικές κυβερνήσεις του παρελθόντος.

Η παραίτηση του ουγγροαμερικάνου
(και όχι ελληνοαμερικάνου!)
George Soros τάραξε τα νερά.
Λέτε να έφυγε για να γλυτώσει την
πληρωμή των CDS όσο ακόμα μπορεί;
Αντίθετα, εκπροσωπούν ανοιχτά τα συμφέροντα κάποιων σκοτεινών τραπεζών και hedge funds. Των ίδιων οργανισμών που έχουν μεταθέσει τα τελευταία χρόνια τις οικονομικές ζημιές στις κοινωνίες, ζημιές που έχουν υποστεί λόγω κακής διαχείρισης των απατεώνων μάνατζερ τους, οι οποίοι έλαβαν και μπόνους γι' αυτό! Και το έχουν κατορθώσει μέσω της “κοινωνικοποίησης” των ζημιών τους, μεταθέτοντας τη χασούρα τους στους προϋπολογισμούς των κρατών και καλώντας τους φορολογούμενους να πληρώσουν τη νύφη! Το απόλυτο κόλπο γκρόσο σε βάρος των λαών της Ευρώπης είναι πραγματικότητα!

Με την κίνηση αυτή, η κοσμοπολίτικη οικονομική ελίτ έχει ξεκινήσει έναν ολοκληρωτικό απρόκλητο οικονομικό πόλεμο κατά των ίδιων των κοινωνιών του πρώτου κόσμου. Ο γραφειοκρατικός μηχανισμός που έχει στηθεί στις Βρυξέλλες συντάσσεται ανοιχτά με την ελίτ. Χωρίς αυτούς η ελίτ δεν θα μπορούσε ποτέ να πραγματοποιήσει αυτή τη μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών. Και για να καλύψουν τα ίχνη τους, επιχειρούν να εγκαθιδρύσουν ένα αστυνομοκρατούμενο απολυταρχικό καθεστώς, το οποίο θα καταπιέζει και θα υποδουλώνει τους πληθυσμούς για λογαριασμό μιας νέας φεουδαρχικής κάστας που προσπαθεί απελπισμένα να κερδίσει τα πάνω χέρι.

Το μέλλον είναι αβέβαιο, αλλά αυτό που φαίνεται πλέον είναι πως το μόνο που κρατάει  το καταρρέον αυτό σύστημα είναι σχοινάκια και κολλητική ταινία. Τα φρικτά απολυταρχικά μέτρα που αναγγέλλονται καθημερινά καταστρέφουν ανοιχτά τη μεσαία τάξη, μια οικονομική δύναμη που ώς τώρα κρατούσε στα χέρια της την οικονομία της ηπείρου, δείχνουν πως η ελίτ έχει πλέον στραφεί στον καννιβαλισμό για να διατηρήσει την εξουσία της.

Αντίθετα με όσα μας εμφανίζουν τα ΜΜΕ, που προσπαθούν να αποδείξουν πως μια αφάνταστη δύναμη κινεί τα πράγματα, όλες αυτές οι εξελίξεις δείχνουν αδυναμία και όχι πολιτική ισχύ. Δείχνουν μια τεράστια αδυναμία, η οποία τους οδηγεί να έχουν χάσει το παιχνίδι και να υπάρχουν ακόμα μόνο λόγω αδράνειας. Δείχνουν επίσης πως το μόνο που ενδιαφέρει πλέον την ελίτ είναι να βολευτεί η ίδια, το 1% του πληθυσμού, σε βάρος του υπόλοιπου 99% (ακόμα και των βασιλικότερων του βασιλέα υπηρετών της, που δεν έχουν πάρει χαμπάρι ποιους πραγματικά υπηρετούν).

Είναι πλέον προφανές πως το σύστημα έχει σαπίσει και η σαπίλα φτάνει πολύ βαθιά. Προσωπικά μου μοιάζει σαν τις στιγμές εκείνες λίγο πριν την κατάρρευση της τέως σοβιετικής αυτοκρατορίας. Ο νεοφιλελευθερισμός τρέχει πλέον με ολοένα και μεγαλύτερη ταχύτητα προς την ίδια άβυσσο, στην οποία είχε πέσει ο μεγάλος τους αντίπαλος, ο κομμουνισμός, πριν από 30 χρόνια.