5 Ιουνίου 2012

Η μεγάλη κομπίνα με την ευρωδραχμή


Ένα από τα θέματα της ημέρας σήμερα, όπως τα αναφέρει ο μηχανισμός του Σοκ και Δέους, είναι πως οι Ευρωπαίοι και οι τραπεζίτες φίλοι μας ακονίζουν τα ΑΤΜ τους για να εκδίδουν δύο τύπους χρημάτων, τα οποία λένε πως ήδη τα τυπώνουν.

Tο ζήτημα και η μεγάλη απάτη όμως είναι ποιός θα εκδίδει αυτό το "εθνικό νόμισμα" με το οποίο μας απειλούν. Το κόλπο είναι πως θέλουν να συνεχίσει να εκδίδει η ΕΚΤ το "Geuro" ή "ευρωδραχμή" ή "νέα δραχμή" ή τα "κατοχικά μάρκα", πείτε το όπως θέλετε. Όμως, από τη στιγμή που ένα νόμισμα δεν εκδίδεται από ένα κρατικό νομισματοκοπείο για λογαριασμό μιας κρατικής κεντρικής τράπεζας (και όχι ιδιωτικής, όπως η Τράπεζα της Ελλάδος), τότε παραμένει σε ισχύ η ίδια ακριβώς κομπίνα με αυτή του ευρώ και τα οφέλη που προσφέρει ένα εθνικό νόμισμα εξανεμίζονται. Με τη μόνη διαφορά πως οι όροι γίνονται απείρως δυσχερέστεροι για τον πληθυσμό, υπέρ των επικυρίαρχων Γερμανών και τραπεζών.

Το σχέδιο, όπως το παρουσιάζουν, εμφανίζει μια "νέα δραχμή" που δεν θα ελέγχεται σε κανένα βαθμό από το ελληνικό "κράτος" (που σύντομα με την υπονόμευση που δέχεται θα ενταχθεί στα ανέκδοτα της κατηγορίας "Αλβανός τουρίστας" και "ΓΑΠ, πρωθυπουργός της Ελλάδας, 76ος Global Thinker"). Το νόμισμα, το οποίο απειλούν πως θα μας χώσουν μέσα στο λαρύγγι μας αν δεν κάνουμε ό,τι πουν, θα αποτελεί στην ουσία ένα υποτιμημένο τοπικό ευρώ. Αν θυμάστε καλά, αυτό ήταν το σχέδιο από την αρχή για τις χώρες του νότου: Ευρώπη δύο ταχυτήτων. Το θυμάστε;

Ιστορικές στιγμές: Πως σώθηκε η Ευρώπη...
Πάνω σειρά:
- "Έμπαινε Σόιμπλε αγόρι μου!!!"
- "Δώστους ευρωδραχμή, παιχταραααά μου!"
- "Jaaaaaaaaa!  Jaaaaaaaaa! Wunderbar! Uber Alles!"
- "Ai Caramba! Πώθ θα γυρίθω πιθω Ιθπανία τώρα;"
- "Ναι! Ναι! Έτσι γ@μ@ει η Ευρώπη!!! Έτσι!"
Κάτω σειρά:
- "Όχι, ρε που...η μου!!!! Όχι! Την κάτσαμε..."
- "O, mon dieu! Τι decadance...!"
Ο λόγος; Οι Γερμανοί θα πληρώνουν τα ήδη φτηνά εργατικά χέρια επιπέδου Βουλγαρίας με άχρηστα "χρήματα" για θα εισάγουν τα προϊόντα από τις ελληνικές Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (Τις θυμάστε αυτές; Είναι οι περιοχές τις Ελλάδας που θα έχουν γερμανικά εργοστάσια και το μηνιάτικο - μετά από τέτοιου είδους εξελίξεις - θα ισοδυναμεί με 50 ευρώ ή 2000 geuro ή όποιο άλλο αυθαίρετο νούμερο και άχρηστο νόμισμα θέλετε). Εκείνοι θα πληρώνουν με σκληρό ευρώ ή νέο μάρκο, που με αυτό θα αγοράζουν πολύ περισσότερα πάμφθηνα αγαθά. (Καπιταλισμός, αλλά μόνο για τους Αρείους, το παλαιό σχέδιο του Μπίσμαρκ). Παράλληλα, τα κέρδη όλων των εταιρειών τους μέσα στις ΕΟΖ, που θα πληρώνονται με ευρώ ή νέα μάρκα, θα εξάγονται ως έχουν στη Γερμανία. Άρα τα ευρώ ή τα νέα μάρκα θα επιστρέφουν στη Γερμανία και εδώ θα έχουμε άχρηστες ευρωδραχμές που θα τις αποκαλούμε χρήμα, το οποίο βέβαια δεν θα έχει καμία σχέση με την παραγωγική ικανότητα ή τον πλούτο του υπεδάφους της Ελλάδας! Το ίδιο κόλπο ανακύκλωσης των χρημάτων τους μετά την προσθήκη χρέους, θα μεταφραστεί σε μια απόλυτη διαστρέβλωση του ελεύθερου εμπορίου. Κάτι ξέρουν όταν μας λένε Ευρώ ή Χάος, μόνο που δεν μας αναφέρουν πως εκείνοι θα προκαλέσουν το Χάος και την καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας με τις κομπίνες τους!!!

Και η Ελλάδα; Μα θα μας λένε πως εμείς οι τεμπέληδες-λαμόγια-φοροφυγάδες θα φταίμε που μας βιάζουν παρά φύση, γιατί "εμείς τα προκαλέσαμε στον εαυτό μας" όταν "ζούσαμε πέρα από τις δυνατότητες μας". (Παράλληλα οι μισθοί στη Γερμανία θα αυξάνονται κάθετα, ο πληθυσμός θα ζει στην ευημερία, ως εξαγορά για ψήφους και νομιμοποίηση). Και τα παιδιά μας θα γεννηθούν μέσα στη σκλαβιά, για να δουλεύουν 14ωρα μέσα στις ΕΟΖ από 12 ετών και να υπηρετούν τους Γερμανούς αφεντάδες μας. Αυτό θα πει ευρωπαϊκό κεκτημένο! Αυτό υπογράψαμε τελικά με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ!

Αλλά ας μην ανησυχούμε. Έχουμε το Μνημόνιο και τους ένδοξους πολιτικούς μας που μας καθοδηγούν προς την παντοτινή "Ανάπτυξη" με τα ηρωικά οικονομικά μέτρα τους! Την ανάπτυξη των άλλων φυσικά...