7 Ιουνίου 2011

Financial Times: Υπουργική θέση για τον Λουκά Παπαδήμο

Σε σχετικό μας δημοσίευμα σας είχαμε προειδοποιήσει για την επερχόμενη κυβέρνηση τεχνοκρατών. Το όνομα του Λουκά Παπαδήμου, ισχυρού κεντρικού τραπεζίτη, φιγουράρει εδώ και καιρό στις λίστες του ΓΑΠ, για τους επίσημους δήμιους της χώρας μας. Από ότι φαίνεται, το όνειρό του θα γίνει πραγματικότητα.


Από ότι φαίνεται, αλλάζει το status quo στην αγαπημένη μας μπανανία. Έξω λοιπόν όσα στελέχη της κυβέρνησης (εκ ΠΑΣΟΚ) δεν είναι αρκετά πιστά σκυλάκια, μέσα οι τραπεζίτες οι οποίοι είναι ντόμπερμαν υπέρ του τραπεζισμού! Έχει ο καιρός γυρίσματα να πληρωθούν τα πείσματα!
Ορίστε ένα σχετικό άρθρο:

Λουκάς Παπαδήμος

 Πιθανή θεωρεί την κάθοδο στην ενεργό πολιτική, του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμου, η βρετανική εφημερίδα Financial Times, με τον κ. Παπαδήμο να αναλαμβάνει υπουργείο στην κυβέρνηση Παπανδρέου μετά από ανασχηματισμό.
Σε δημοσίευμα τους της Τρίτης, οι αναλυτές της εφημερίδας εκτιμούν ότι εάν ο Γιώργος Παπανδρέου αποτύχει να πείσει τους υπουργούς για την αναγκαιότητα του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος θα αναγκαστεί να διορίσει τεχνοκράτες σε τουλάχιστον έξι σημαντικά υπουργεία ώστε να εφαρμοστεί απρόσκοπτα.
Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαδήμος φέρεται να έχει δέχθει κρούσεις για "υπουργοποίηση" από το Μέγαρο Μαξίμου και στο παρελθόν.
Αναλυτές της εφημερίδας εκτιμούν ότι εάν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν πείσει τους υπουργούς για την αναγκαιότητα του μνημονίου θα διορίσει έμπειρους τεχνοκράτες σε τουλάχιστον έξι σημαντικά υπουργεία ώστε να εφαρμοστεί το πρόγραμμα. 
ΣΚΑΙ.gr